Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mi ktos pomoże

problem ze zdrowiem - nie mam już sił

Polecane posty

Gość czy mi ktos pomoże

Ciagle mi się robi zimno. najpierw jest ok czyli ciepło, a potem nagle całe moje ciało ogarniaja dreszcze, zaraz musze sie ubrac w polar. Potem znowu robi mi się ciepło i się rozbieram i za jakis czas znowu mróz mnie dopada....mam takWIELOKROTNIE w ciagu dnia, wysypiam się (wiadomo nie zawsze) i nawet po 10 godzinach snu jak wstaje to za 5- 15 minut zaczyna mi się robić zimno.Akle po 15 minutach juz mi ciepło. Zimno czuje przede wszystkim w górnych rejonach ciała (pierś) i potem mi sie rozchodzi po ciele. Czuje, że coś ze mna nie tak, jak ktos jest zmarzły to cały czas przy danej temperaturze powinien być ubrany, a mi raz zimno raz normalnie. Podejrzewalam niedoczynnośc, ale TSH mam w normie. Nie wiem co podejrzewac, co badac. Lekarka mnie olała, chodze do studenckiego to wszystko tłumaczy, olewają tam studentów jak moga. Sama musze za badania płacić. Co mam robić. prosze.

Gość czy mi ktos pomoze
podciagam

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
plus usg tarczycy

Gość czy mi ktos pomoze
ft3, ft4 i TPO?? kurcze troche kasy wydam na te badania, a jestem studentka i jak nie wyjda to sie zachlastam a lekarz rodzinny juz którys raz mnie olał mam nerwice ale biore leki i to coś powinno ustapic choć minimalnie a tak nie jest

Gość sybillla
moze klopoty z sercem albo krazeniem?? albo hormony?

Gość to mnie wykancza
z sercem nie a hormony to które?? Zaden lekarz nie da skierowania na hormony kurcze ja juz naprawde mam tego dosc ten topic załozyłam rok temu i dotad zadnej zmiany

Gość to mnie wykancza
zawsze myslałam, ze to nerwica powoduje te dreszcze bo miałam tez inne objawy somatyczne, ale biore leki juz długo, choroba zaleczona - lęki i podobne znikneły a te dreszcze nie.... właśnie mysle, czy te nerwicowe objawy i dreszcze nie mogłyby byc od tarczycy aha nie jestem hiopochondryczka, uprzedzam!!!!

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
bardzo dobrze rozumujesz:) przy złej pracy tarczycy stany depresyjne, lęki są prawie normą :(

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
trudno ci będzie wydrzeć skierowanie na te badania które podaję, ale naprawdę warto zrobić! Z tym, ze i tak sama ich nie zinterpretujesz mimo podanych norm, dlatego walcz o skierowanie do endokrynologa ! A jakie miałaś to TSH??

Gość to mnie wykancza
bo ja rozumiem ze jak ktos ma nie za wysokie cisnienie to moze byc problem z zimnem ale ja w domu doslownie zamarzam i to ubrana w polar, spodnie i skarpety ciagle czuje te nieprzyjemne dreszcze i mam gesia skórke na rekach, nie moge pic wrzacej herbaty 20 szklanek dziennie /choc z 10 to pewnie pije/

Gość to mnie wykancza
chyba zrobie te badania na własny koszt - tam sa chyba podane jakie sa normy Tsh miałam w normie właśnie ale czytam na forum ze ludzie maja chora tarczyce a tsh w normie

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
a leki też sobie sama zaordynujesz? ;) odpisz dokładnie te nazwy badan które podaję i walcz o skierowanie do endo!Kolejki są długie z NFZ! Wejdz sobie na forum gazety o chorobach tarczycy, duzo sie dowiesz, powodzenia! :)

Gość to mnie wykancza
to sa te badania?? FT3 Trójodotyronina wolna FT4 Tyroksyna wolna szukam TPO w prywatnej klinice ale nie widze powyzsze badania sa po 36 zł:-( wiesz ja sie boje ze jak pójde do endokrynologa to jak zobaczy prawidłowe tsh to mnie oleje

Gość to mnie wykancza
kurcze nie oznaczaja TPO to sa jakies przeciwciała tarczycowe?? bo ja słyszalam o czyms jeszcze dodatkowym do TPO

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
tak to te, jak oznaczasz równoczesnie fT3 i fT4 to liczą ci taniej... A skąd jesteś??Może lepiej zainwestować w prywatną wizytę u endo, moze zleci za friko?

Gość to mnie wykancza
mieszkam w szczecinie chciałam iśc do spółdzielni lekarzy specjalistów medicus ale tam sie płaci i za wizyte i za badania:-( ale moze znajde jakas inna placówke gdzie zrobia to taniej, tym bardziej ze nie widze w medicusie by oznaczali TPO a z lekarka rodzinna sie nie pobije

Gość to mnie wykancza
moja siostra ma troche powiekszona tarczyce i byla u kilku endokrynologow i kłocili sie wrecz czy ona jest zdrowa czy chora, jak dla mnie taka wielka tarczyca to na pewno nie objaw zdrowia....

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
wez tam są polecani endo moze znajdziesz kogos ze Szczecina lub okolic

Gość to mnie wykancza
dziekuje bardzo za pomoc!!! jestes kochana tylko co mi da wizyta skoro i tak bede musiala za badania płacic, przeciez jak pójde prywatnie to i tak za badania bede musiała płacic ja myslałam by zrobic badania na własny koszt a jak wyjda to wtedy lekarz rodzinny bedzie musiał dac skierowanie

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
wiesz, wszystko zalezy od dobrej woli lekarza, niestety:( tam na tych forach jest masa do czytania,spokojnie sobie poczytaj mozesz tez do osoby ze Szczecina wysłać prywatną wiadomość, ludzie chętnie dzielą się info:) Cieszę się, ze mogłam pomóc!:)Pozwodzonka🌻

Gość to mnie wykancza
naprawde jeszcze raz bardzo dziekuje!!! teraz jak po leczeniu nerwicy nie przechodza dreszcze to musi byc przyczyna w tarczycy bo przeciez takie zycie z tymi dreszczami to nie zycie.... Ale jak wyjdzie to moja lekarke rodzinna ukatrupie:-)

Gość zrob fT3 fT4 i TPO
i tak cię nie zamkną skoro bierzesz antydepresanty :D:P;) spokojnej nocki!

Przypuszczalnie masz zaburzenia w obwodowym krążeniu krwi, a to może świadczyć o miażdżycy. Spróbuj zmienić tryb życia wg wskazówek na poniższej www. Powodzenia, odpisz, adres na www

Gość czy mi ktos pomoze
tylko, ze ja mam 23 lata i trudno chyba mowic o miażdzycy?? ale w przyszlym tygodniu bede miała badanie cholesterolu, triglicerydów i glukozy - moze te badania cos powiedza