Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *siedemnastka*

pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość *siedemnastka*

wybieram się pierwszy raz do ginekologa. czego powinnam się spodziewać? prawdę powiedziawszy mam pewne obawy. wiem, że będę musiała się przed nim rozebrać i również wiem na czym polegają badania. powinnam się denerwować i bać?

Gość Perffumka
A jestes dziewica? Jak tak to bedziesz miala zupelnie inne badanie jakbys wspołzyla juz. Chodzi o to ze ginekolog bada dziewice doodbytniczo a kobiety dopochwowo przez wziernik, bierze wymaz plus robi usg podbrzusza.. Nie ma co sie bac, najlepiej isc do prywatnego - jest bardziej cierpliwy i odpowiada na pytania, niektorzy co przyjmuja na ksiazeczke(nie mowie ze kazdy oczywiscie) czesto maja taka kolejke, ze doslownie wchodzisz i wychodzisz - jak chcesz cos wiedziec daja Ci full ksiazeczek do poczytania i na tym koniec, ale decyzja nalezy do Ciebie. :)

Gość *siedemnastka*
no jestem dziewicą. tylko, że mnie interesują zastrzyki antykoncepcyjne. ponieważ chciałabym już ze spokojem pieścić się ze swoim chłopakiem bez obaw że nasienie może się w jakikolwiek sposób dostać do pochwy etc. no i żebyśmy nie musieli się ograniczać jeśli przyjdzie taka okazja. tylko ten nieszczęsny ginekolog. ech... ponoć już kolejny raz jest łatwy. ale jakoś nie mogę się przemóc. sam fakt ściągnięcia majtek mnie trochę krępuje... :/

Gość Perffumka
no coś Ty, wiesz ile ginekolog naogladal sie tego w zyciu.. hueh to tak jak zeby dla dentysty ;);]]]

Gość 11133
eee,ja już stara baba jestem i za kazdym razem sie denerwuję :P i do dentysty jak ide też sie denerwuję ale czy jest cos w tym dziwnego?

Gość *siedemnastka*
hehe no wiem, wiem... ale jakoś tak jak myślę o tym że on będzie mnie dotykał to mi dziwnie... jak byłam mała to pediatra zaglądał mi do majtek i macał piersi tak sobie. a wtedy nie otworzyłam buzi bo byłam dzieciakiem :/ i dlatego jakiś taki uraz chyba mam :)

nie boj sie,rozluznij sie troche,np. w poczekalni słuchaj ulubionej muzyki..jak jestes spieta to bardziej boli:( i dobra rada - pogadaj z kolezankami u jakich lekarzy były i ktory jest najmilszy!

Gość kng
*siedemnastka* skad jestes?

Gość *siedemnastka*
do megiszon: ech.... u nas nie ma za dużego wyboru, więc z góry wiem do którego pójdę. nie denerwować się? jakoś mi ciężko... :/ do kng: jestem z dolnego ślądka :P hehe a do dentysty to mogłabym nawet codziennie :) ginekolog mnie odstrasza :)

Gość *siedemnastka*
hihi z dolnego śląska :) uwielbiam te literówki :):):)

Gość onaaaaaaaaaaa
nie masz czego się bać. nie jest tak źle ;)