Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yen33

Nogi w górze po

Polecane posty

Wiem, że głupie, ale próbujemy już wszystkiego. Staramy się o malucha pół roku i nic :( Ostatnio przeczytałam, ze warto po chwilę poleżeć z nogami w górze chyba mi już na głowę pada. Co o tym myślicie

Gość Maly problem
Niekoniecznie Ci na mózg pada:) Słyszałam tez o tym od koleżanki, która to zastosowała i podziałało. Jedyne na co narzekała, to na ból nóg, bo leżałatak przez 30 min. Spróbuj, co Ci szkodzi :) Chociaż do dr też bym poszła :) Pozdrawiam i trzmam kciuki :)

wbrew pozorom to nie jest głupie taka pozycja sprzyja dłuższemu przebywaniu szyjki macicy w zbiorniczku nasiennym, który się tworzy po stosunku a zatem sprzyja zassaniu większej ilości plemniczków :) Inne ciekawostki o pozycjach seksualnych też tutaj :) http://forum.starania.pl/viewtopic.php?t=248 i nie ma głupich pytań.

A yen zauważyłam że też do nas wpadasz na staranka to może pogadaj z dziewczynami bo 6 miesięcy to już trochę czasu poczytaj sobie też o badaniach jakie należy wykonać :)

Ja tak robiłam i czy ja wiem czy pomogło AŻ tak szybko jak bym chciała(w ciąze zaszłam po 9 miechach) To nie kosztuje więc spróbować mozesz

Gość Majenka
Przede wszystkim zaraz po nie idź robić susiu.

wystarczy położyć poduszkę pod biodra, tak, by miednica była uniesiona :) pozycja taka jest szczególnie korzystna przy tyłozgjęciu macicy!

Jest to prawda, na własnej skórze się przekonałam. Przez 7 miesięcy staraliśmy się o dziecko i nie sądziłam, że prysznic od razu po stosunku jest równoznaczny z "wypłukaniem" cennego materiału mężczyzny z pochwy - co czyniłam zawsze. Gdy usłyszałam o przetrzymywaniu nóg w górze po stosunku i zaniechaniu mycia się od razu po seksie, postanowiłam zobaczyć, czy ma to znaczenie. "Materiał" się uchował i rozprzestrzenił jak trzeba. Za pierwszym razem trafiony zatopiony! Jestem w 4 tygodniu ciąży!

to jest prawda, sama 20 minut siedziałam z nogami i miednicą uniesioną do góry i udało się za 1 razem, także bardzo polecam :)

Gość kahsgsgds
Ja nie trzymałam nóg w górze i od razu po seksie brałam prysznic a zaszłam

Gość jeren 665
a ja robiłam to "na jeźdźca" i też zaszłam :P

Gość takaxxx
Ja też zaszłam w pierwszym miesiącu 3mania nóżek w górze :) A w sumie w 6 cyklu starań, więc może to cos dało, jestem w 6 miesiącu ciąży :)

Zaszkodzić nie zaszkodzi;p Do lekarza też bym poszła, ale przede wszystkim spokojnie nie panikuj bo do roku czasu można sie starac o dziecko i jak nie wychodzi to nie oznacza ze cos jest nie tak. Wyluzuj troche:) Wiem cos o tym;)

Gość Funny dwarf
Dla mnie to żałosne. Założysz chociaż majtki czy z gołą dupą masz zamiar te nogo w górze trzymać?

Gość Funny dwarf
Oczywiście, że może. Wszystko może. Ale we wszystkim powinno się zachować jakiś umiar. Jeśli usłyszałabyś, że zajść w ciążę pomaga stosunek seksualny z lokalnym proboszczem też byś wypróbowała- wiem przykład przerysowany. Ja w każdym razie czułabym lekki dyskomfort tak leżąc. Kochanie zejdź ze mnie musze poleżeć z nogami do góry bo to pomaga na dzidziusia. Kochanie posłusznie odchodzi ubiera się bierze laptopa siada obok a ta goła dupa i nogi do góry obok. Nie czujecie, że tu jednak coś nie gra?

Gość Mania na saniach
Taka scena jest w "Jańciu - Wodniku" :) Ona chyba wisi powieszona za nogi.. ;)

Gość bnpparibas
"poduszkę pod biodra, tak, by miednica była uniesiona pozycja taka jest szczególnie korzystna" dla dziewic na 1szy raz.. :)

Gość plemniczki??
Co to są plemniczki? Żeńskie plemniki? Pani na biologii w szkole mówiła o plemnikach w spermie, ale o plemniczkach ani słowa.

Funny dwarf twoja wypowiedź mnie zszokowała, to znaczy że ty przy swoim mężu czujesz dyskomfort mając nogi w górze, a co doiero goła pupa o rany to jak wy sie kochacie pod kąłdra po ciemku? przecież oboje chcecie maluszka i robicie wszystko aby się udało wszystko razem, z uśmiechem a nie że wyjeżdzasz z tekstem że z proboszczem tez byśmy próbował nie chciałabym się czuć przy swoim mężu tak jak ty przy swoim się czujesz

O ludzie, chyba wy sobie wyobrażają co niektórzy, że to się świecę robi przez pół godziny. To nie tak! Normalnie się leży na plecach, tylko opiera się wyprostowane nogi o ścianę - tak jak przy odpoczynku nóg. A wy tu zaraz o cyrkowych pozycjach...