Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakrakarkrakra

mrożone ciasto francuskie- co z niego zrobic?

Polecane posty

Ja czesto robie parowki w ciescie.Dzieci uwielbiaja. Kroje w pasy okolo 2-3 cm.owijam serem i ciastem,smaruje zmaconym jajkiem i pieke okolo 15 w 200st.

odradzam kupowanie ciasta mrozonego francuskiego , po rozmrozeniiu ciągnie się , rwie , cuda się z nim dzieją , lepiej kupić świeze ciasto , rewelacja, wyciągasz z opakowania i nadizewasz wedle potrzen , najlepiej na pergamin polozyć , posmarować roztrzepanym jajkiem i na ok 25 min do piekarnika na 180 stopni az sie zrumieni, u mnie na ostatniej imprezeie zrobiło furore , ciasto francuskie nafaszerowane serem zoltym , szynką , pieczarkami zwiniete w rulon , pokrojone na porcje i podane z barszczem , ale ciasto francuskie jest na tyle wdzięczne , ze kazde nadzienie zniesie :):)

Gość edycia
Ja robię z dżemem lub z owocami z puszki . po upieczeniu posypuję cukrem pudrem . Pycha

Gość Majeczka15
Ja np. robie cos takiego jak krokiety.... Tylko że w farszu znajduje sie :pieczarki kurczak ogórek papryka i ten farsz poddusić na wolnym ogniu. potem troche farszu dać na ciasto i zawinąć.. Można podawać to z sałatką lub barszczykiem ^^

Gość fregerreffrfre
quiche lorraine albo kisz ze szpinaiem i lososiem

Gość Najjlepszego
Najjlepszego ;))

Gość psiara123
Paluszki z serem - rozmrażasz ciasto, kroisz na paseczki, każdy paseczek smarujesz mlekiem lub białkiem i posypujesz utartym serem (albo kminkiem). Wkładasz do piekarnika na 12 - 15 minut. Gotowe! Albo: Ciasto francuskie z pieczarkami - Pieczarki obierasz i kroisz, przesmarzasz na patelni. Ciasto rozmrażasz, kroisz w kwadraty. W każdy kwadrat wkładasz dowolną ilośc pieczarek. Zawijasz i wkładasz do pieca, aż ciasto zbrązowieje. Gotowe! Smacznego !! ;)

Porwałam się kiedyś na zrobienie własnoręcznie ciasta francuskiego, ale posypało się całe na okruszki po upieczeniu. Dobre ciasto wyrabia piekarnia Limaro, mimo że zamrożone, nie zdarzyło mi się, żeby się jakoś kleiło itd. Ja uwielbiam połączenie ciasto francuskiego i łososia, zwykle robię roladę, dodaję szpinak i pokruszone orzechy, mmm pychota :)

Porwałam się kiedyś na zrobienie własnoręcznie ciasta francuskiego, ale posypało się całe na okruszki po upieczeniu. Dobre ciasto wyrabia piekarnia Limaro, mimo że zamrożone, nie zdarzyło mi się, żeby się jakoś kleiło itd. Ja uwielbiam połączenie ciasto francuskiego i łososia, zwykle robię roladę, dodaję szpinak i pokruszone orzechy, mmm pychota :)

Gość wy ich chyba nie lubicie
nic nie rob tylkoKUP w biedronce 1szt kosztuje 2.50