Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

divineGirl

zaskórniki

Polecane posty

Jak się pozbyc zaskórników na nosie? Znacie jekieś sprawdzone sposoby? Słyszałam, że oczyszczanie twarzy nic nie pomaga w tej kwestii. Czekam na odpowiedzi!

Gość TEeeeetley
Słyszałam, że przy skórze mieszanej lub tłustej zaskórniki nigdy nie odchodzą a po oczyszczaniu twarzy szybko wracają.

ja sie chyba załamie.. mam cere mieszaną ze skłonnością do trądziku, te zaskórniki są okropne! Wielkie, czarne, one chyba są widoczne z kosmosu!

sluchaj... z takich domowych prostych sposobow to ci polece tzw parówke :P prosta sprawa. do miski z wrzącą woda wrzuc 3 torebki herbaty rumiankowej (ma dzialanie oczyszczajace i przeciwzapalne) glowe pochyl nad miske i przykryj recznikiem, tak zeby para wodna \"nie uciekla\" poza obszar miski. tak pod recznikiem nad ta wrzaca woda, wytrzymaj conajmniej 10 minut. pory powinny ci sie rozszerzyc i oczysicic. nastepnie zrob porzadny peeling, a potem uzyj zelu gleboko oczyszczajacego i na koncu twarz oplucz zimna(lodowata) woda. to ci sciagnie pory, ktore wczesniej oczyscislas ;) no i oczywiscie chyba wiesz ze powinnas stosowac peeling raz w tygodniu, dwa razy dziennie myc twarz zelem oczyszczajacym i tonizowac skore i na koncu lekki krem antybakteryjny wklepac. z kosmetykow polecam peeling dax cosmetics clan & care http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=1693 oraz maseczke rozgrzewajaca garniera http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=3700 slyszalam tez od dziewczyn na kafeterii ze maseczka firmy soraya-witaminowa terpia matujaca, jest REWELACYJNA na zaskorniki...ale tak tylko slyszalam :P no to sie podzielilam wiedza:) ja stosuje to wszystko bo rowniez walcze z zaskornikami :P trzymam kciuki i polecam! pozdrawiam cieplo

Gość Grzana
hej!! jak domowymi sposobami to to powyciskaj albo te parowke albo jakimis kosmetykami i potem koniecznie obmyj to SOKIEM Z CYTRYNY wtedy az tak nie powracaja jak nie pomoze to do koosmetyczki...

Gość After8
zapraszam na forum o gronkowcu, kto wie skad te Wasze zaskorniki.. wejdzcie na forum.. gronkowiec na twarzy jak tradzik..

Gość dance
wiecie co wyczytałam na innym forum że nafta kosmetyczna w połączeniu z olejkiem pichtowym jest fenomenalna

Gość dance
dziś zaczęłam stosowanie i skóra jest miekka jak u niemowlaczka

Gość o jejuku
dance co takiegos tosujesz ze skora miekka?

Gość jozefinka
cd

Gość emilucha
hej!!!Jak pozbyc sie zaskornikow na twarzy????????mam ich pełno!!!!wkurza mnie juz to bo stosowałam juz wszystkiego i nic nie pomaga!pomocy!!!!!!!!!!!!!

Gość kasiuha
Też walcze ciągle z tymi okropnymi zaskórnikami. Mam je zwłaszcza na nosie. jest ich za dużo żeby je wycisnąc. przeróżne żele i peelingi tylko mi wysuszają skóre a zaskórniki dalej siedzą. byłam u dermatologa i przepisał mi żel differin. stosuje go wieczorem.. ale jakoś zbyt dużej poprawy nie widze... na innym forum tez wyczytałam ze połączenie olejku pichtowego z petroleum jest znakomite... chyba spróbuje ;)

Gość _balbina_
Mi na zaskórniki pomaga żel skinoren stosuje go już jakieś 3 tygodnie jeszcze oczywiście pojawiają sie ale znacznie mniej i rzadziej i cera jest już znacznie przyzwoitsza

Gość zawistna polka
a ten olejek pichtowy to co to

Gość aaajaaa
uzywam plastrow z nivea :)

polecam plasty na nos raz w tygodniu,prócz tego maske saunę z serii vulkanic mat firmy dax cosmetic-rewelacja:) do mycia twarzy przy cerze tłustej garnier czysta skóra 3 w 1 jesli skóra jest mieszana garnier czysta skóra krem-zel.Raz w tygodniu peeling :)

Gość muszelkaaa
Właśnie co do tych plastrów na nos... Wiecie gdzie można takie kupić i jakiej fimy są najlepsze? Bo szukam, szukam i niegdzie nie moege znaleźć :(

Gość nata15
są takie specjalne plasterki, które się przykleja do nosa i one zwalczają te zaskórniki:) pytaj w aptece:)

Gość LEWATYWA
Zmiana diety, polecam stosować przez 3-5 dni w miesiącu dietę oczyszczającą warzywno-owocową + 1,5 l wody mineralnej, a wasza skóra bedzie piękna bez zaskórników i wyprysków.

Gość kathe_m
Hmm, ale ja słyszałam, że parówka jest nieodpowiednia dla cery naczynkowej, to znaczy takiej, na której widoczne są takie drobniutkie, czerwone żyłki. U mnie występują one tylko w najbliższych okolicach skrzydełek nosa, ale nie wiem, czym grozi aplikacja parówki w takim wypadku... :\ Ktoś może wyjaśnić i pomóc? Bo jeśli nie parówka, to co? Nie chcę do końca życia walczyć z zaskórnikami na nosie! :

Gość nibynóżka
te plastry nie tak łatwo dostać w niejednym miejscu szukałam i nigdzie nie było, dlatego postanowiłam spróbować, wcześniej wspomniany żel skinoren stosuje już go trochę i faktycznie pomaga, z zaskórnikami miałam największy problem oczywiście na nosie, po przemyciu i oczyszczeniu w zasadzie tylko tam smaruję i poprawa jest widoczna :)

Gość wrona koza
do divineGirl: jesli nie zatrzymasz łojotoku i rogowacenia naskórka to zaskorniki nigdy nie odejdą

Gość bimbambom
w razie czego skinoren można kupić bez recepty, nie?

Gość bet123
jednak nic i nikt nie pomoże...jedynie oczyszczanie twarzy i kosmetyki!

Gość uwzdy5
tak skinoren można kupić bez recepty

Gość bikaaaaaaaaaaaaaaa
eloooo tez polecam skonoren!!!!!!!!!!!!!!!!jest super!!!!!