Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko mam

pękają mi paznokcie

Polecane posty

Gość pytanko mam

znacie jakieś domowe sposoby żeby je wzmocnic?

Gość gold-misteria
ja tego nie stosowalam ale podobno przez ok 1 miesiac trzeba moczyc po 15 min dziennie paznokcie w soku z cytryny

Gość lek med
żelazo (no chyba ze to przez detregenty)

Gość lek med
z tą cytryną to sie nie zgodzę(odwapni )

Gość gold-misteria
nie wiem ja tak slyszalam ja kupial skrzypo vite i do wszyskiego zakaldam rekawice

Gość marajas
Wprowadź sobie dobrą odżywkę na jakiś czas, powinno być o wiele lepiej. Wiadomo, że na efekt trzeba poczekać, ale odbudowanie paznokci musi trwać. Daj sobie kilka miesięcy, powinno wszystko się poprawić. Wszystko zależy od ciebie.

Gość gość
Kilka tygodni z odżywką new nails i wszystko powinno być ok. Sama przechodziłam przez dokładnie to samo, moje paznokcie wyglądały dramatycznie, ale w końcu udało mi się wrócić do normalności. Niestety doprowadziłam paznokcie do dramatu - już więcej czegoś takiego nie będzie!

Gość gość
Pewnie przyczyna tkwi w diecie i braku witamin. Jednak warto też użyć jakiejś odżywki. Mnie i kilku znajomym pomogła 8 w 1 Eveline. Moja siostra jest nią zachwycona po prostu.

Gość gość
Również przywróciłam paznokciom normalność dopiero na odżywce, to było new nails, używam dalej, ale korzystam również z ich oliwki. Najważniejsze, że wszystko co zrobiłam faktycznie mi te paznokcie odmieniło, nie pękają, nie rozdwajają się. A faktycznie myślałam, że to już koniec z malowaniem :(

Gość gość
ja stosuję odzywki do paznokci właściwie obojętnie jakie firmy wszystkie są podobne wybierając kieruję się ceną. kupiłam tez na stronie apteki czerwonej regenerum do paznokci i biotebal efekty widać po 2-3 tygodniach stosowania, przy odroście paznokcia więc ten zestawik mogę spokojnie polecić

Gość gość
Optymalnie jeśli to będzie oliwka + odżywka. W moim przypadku paznokcie przeszły diametralną zmianę, w zasadzie stały się całkiem inne, wyglądają ładnie, zdrowo, tak jak powinny. Ale to musi być działanie systematyczne - dużo dzięki temu poprawicie...

Gość artonews
Tak jak przedmówcy - dobra odżywka, systematycznie stosowana, i sytuacja diametralnie odmieniona. Zatem tak na prawdę wystarczą podstawy i wszystko będzie ok. Bo właśnie o tych podstawach ludzie zapominają :(

Gość majmanos
Dokładnie, wystarczy dobra odżywka, łatwo przywrócić paznokciom za zdrowie, ale zakładając faktycznie systematyczność. Bo z czasem paznokcie mogą w 100% do życia powrócić.

Gość gość
brak witamin i mnieralow sie klania

Gość gość
Oliwka + odżywka, tym bardziej jesli się rozdawajają. Odpowiednia dieta również ma znaczenie, aby tylko była utrzymana systematyczność. No i kwestia tego co robicie na co dzień, jak zmywacie. Łatwo zaszkodzić paznokciom.

Gość gość
Dokładnie - dobre kosmetyki i obchodzenie się z paznokciami. To ma właśnie największy wpływ. U mnie w zasadzie problem został wyeliminowany diametralnie. Dbajcie o systematycznośc, zobaczycie, że będzie ok.

Gość gość
Dziewczyny - new nails faktycznie pomaga. Nawet nie sądziłam, że zmiana będzie aż tak duża, no ale jest. No i paznokcie wyglądają zdecydowanie lepiej. Właśnie o takie efekty mi chodziło!

Gość anna kusnierz
Sytuacja wygląda dokładnie tak jak piszecie - trzeba zadbać o systematyczność i wszystko jest w najlepszym porządku, tak to również wyglądało u mnie, bo po czasie paznokcie przeszły całkowitą przemianę.

Gość irmina karska
U mnie faktycznie pomaga, bardzo duża zmiana, paznokcie wyglądają dużo lepiej, ładnie i estetycznie - jestem pod wrażeniem, bo próbowałam przywrócić im normalność prawie przez 2 lata i nic...

Gość gargen
Spróbuj przez kilka tygodni korzystać z new nails, z ich odżywki - powinno być lepiej. Warto do tego posiadać oliwkę tej samej firmy. Po czasie powinno być bez porównania lepiej, ale tak jak pisałam - przede wszystkim czas.

Gość gość
może się wybierz do dermatologa po poradę. Ale też możesz się zaopatrzyć w jakąś dobrą odżywkę do paznokci, żeby je wzmocnić.

Gość betricze
Zgadzam się, ale odżywka new nails daje efekty dopiero po czasie - nie po jednym czy dwóch dniach. Jeśli dacie jej kilka tygodni to jednak te paznokcie powinny wyglądać dużo lepiej, a z problemem ich łamania się również miałam do czynienia.

Gość hosznek
Oliwka, odżywa, dobra dieta, to takie podstawy, a przynajmniej w naszym przypadku. Nie uważam, że paznokcie szybko będą idealne. Wcale nie będą, one wymagają czasu, ale rzeczywiście efekty powinny być zadowalające.

Gość gość
wiem że jest napisane do dłoni :) ja używam również do paznokci i naprawdę dobrze się sprawdza trena.pl/maski-do-ciala/3483-farmona-dlonie-kremo-maska-do-dloni-z-lilia-i-bzem-500ml-ekspresowa-odnowa-5900117001349.html

Gość germits
Używajcie dobrej odżywki do paznokci - powinno być lepiej. Wiadomo, że od razu jej nie wzmocnicie - wszystko wymaga czasu. Płytka musi najpierw mieć do czynienia z odpowiednimi produktami. Wtedy docelowo zmiana będzie zauważalna.

Gość gemets
Zdecydowanie new nails. Paznokcie wymagają ciąglej opieki. Jeśli będziecie o nie dbali, to nic złego sie z nimi nie stanie, tylko pamiętajcie o systematyczności. Jedynie dobra pielęgnacja daje święty spokój.

Gość gość
Paznokcie wzmocnisz stosowanie odbrej odżywki. Pekanie jest efektem zaniedbań. O ile tylko zadbacie o pielęgnację, to powinno być znacznie lepiej, przy czym zdecydowana zmiana przyjdzie dopiero po pewnym okresie.

Gość gość
Jeśli stosujesz dobrą odżywkę, robisz to systematycznie, to z paznokciami nic złego nie powinno się dziać. U mnie to trochę trwało, ale stopniowo je wzmacniałam. W tym momencie są ładne, zdrowe, odżywione i tak miało być.