Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...słoneczko...

Do dziewczyn korzystających z SOLARIUM

Polecane posty

Gość ...słoneczko...

Chodze na solarium od kilu miesięcy dosc regularnie... tak mniej wiecej co 10 dni. Chciałabym bardziej bardziej pielęgnować twarz. Mam w związku z tym pytanko. Jakich kremów uzywacie? Co mozecie mi polecić? Mam 26 lat, cera raczej normalna (nie jest tłusta ani jakos przesuszona). Nie mam i nie miałam nigdy tradziku. Do tej pory uzywałam kremów nawilżających... Na co zwracac uwage przy wyborze kremu mając na uwadze moje wizyty w solarium? Moze jakies konkretne kremiki polecicie? A moze cos dodatkowo? Z góry dziekuje za wszelkie wskazówki

Gość ...słoneczko...
uuu nikt nic nie napisał:(

Gość kisielka
Hej! Ja też chodze do solarium i moja skóra zrobiła się jędrna, delikatna, napięta i zniknął trochę cellulit po tym jak zastosowałam podkład owocowy. Tzn. Za każdym razem kiedy chodzę na solarium, to nacieram buzię kremem bambino, a na ciało nakładam podkład owocowy. A jak go zrobić ? Kup kg pomarańczy i cytryn. Wyciśnij z nich sok, wymieszaj. Dodaj do tego trochę kremu, wymieszaj (to śmiesznie brzmi:P) i nałóż tuż przed opalaniem. Słuchaj jak na mnie to działa i ogólnie bomba. Ten przepis mam od koleżanki, kosmetyczki. Z początku patrzyłam na to z przymrużeniem oka, lecz spróbowałam i mam idealne ciało.

Gość ja zawsze smaruję twarz
kremem Masło Kakaowe - Ziaja i na prawdę rewelacja!!!

Gość Tamalina
a czym smarujecie twarz po opalaniu?

Gość machammaa
Okazuje się, że uzależnienie od opalania to już obecnie duży problem. Chorobę tą nazwano tanoreksją od angielskiego słowa "tan" -opalać się. Jak się można spodziewać obsesyjny nałóg opalania dotyczy głównie kobiet. Początkowo kobiety te korzystają z solarium raz w tygodniu, potem dwa, trzy, a z czasem i codziennie. Stan ich skóry dosyć szybko ulega zauważalnemu pogorszeniu, jednak starają się one tego nie dostrzegać. Wydaje im się, że kolejny krem czy zabieg kosmetyczny będzie rozwiązaniem tych problemów, jednak z czasem przy codziennym korzystaniu z solarium szkody w skórze są już nieodwracalne i żaden zabieg już nie pomoże. Oprócz zniszczonej skóry, grozi im oczywiście rak skóry. Osoby takie jeśli przerwą codzienne sesje opalania czują się niespokojne i nerwowe. W tanoreksję, jak we wszystkie inne typy uzależnień, wpada się nieświadomie. Myślimy wtedy tylko o zaletach i przyjemności opalania oraz pięknej opaleniźnie, natomiast wogóle nie wyobrażamy sobie jakie to może przynieść szkody i zagrożenia. Kondycja skóry osób, które niemal przez cały rok często się opalają czy to na słońcu czy w solarium bardzo się obniża. Skóra staje się gruba, szorstka, twarda, mało sprężysta, często z rozszerzonymi naczynkami. Doświadczona kosmetyczka od razu rozpozna skórę zniszczoną opalaniem. O tym co dokładnie dzieje się w skórze i efektach fotostarzenia była już mowa w pierwszej części serii na temat słońca.

Gość ...słoneczko...
Dzieki dziewczyny za fajne rady. Kto wie moze sie skusze na te pomarancze i cytryny;) A jakich uzywacie kremików do codziennej pielegnacji? Machamma.. troche przesadzasz i nie wiem czemu słuzy to co napisałaś (a w zasadzie wkleiłas). Ja nie jestem uzalezniona od solarium. Nie chodze często. To co napisałas jest nie na temat

Ja miałam tanoreksję ale sie wyleczyłam :) Żałuje bardzo, że tak często chodziłam. TO było jakieś 12 lat temu jak zaczęłam chodzić a wiedza pań obsługujących solarium była znikoma.

Gość Kiciuniaaaa
Nobla dla tego kto wymyslil solke :) U mnie tanorekscja jest chyba w przeciwnym kierunku :) Najpierw chodzilam codziennie, potem 3 razy w tygodniu, pozniej 2, a teraz raz na tydzien :)