Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Sara*

Wykształcenie

Polecane posty

Gość *Sara*

Mam pytanie, lepiej być wykształconym bezrobotnym czy niewykształconym milionerem?

Gość xxxxxxooooooooxx
wyksztalconym bezrobotnym:) tak mysle:)pieniadze szczescia nie daja .papa

Gość xxxxxxooooooooxx
no ale doda do tego ze zakupy tak :D nie no zartowałam lepiej miec pieniądze :o taka rzeczywistość

no to ja juz nie wiem, moja druga mama mowi, ze pieniądze szczęscia nie dają, ale czy kiedykolwiek ktoś widział szczęśliwych bez pieniędzy

Gość xxxxxxooooooooxx
ta druga wypowiedz nie byla moja:( ktos sie podszyl:( a tak na marginesie znalam kiedys osobe ktora miala kasy aby przezyc nie zyla w luksusach itd a za to byla bardzo madra osoba i naprawde szczesliwa :) nawet kochana nie wiesz ile osob bylo na jej pogrzebie ile osob do dzis wspomina ja ze lazami w oczach:(.a dodam ,ze byla to osoba samotna bez rodziny tylko przyjaciol miala.pozdrawiam

Gość xxxxxxooooooooxx
Kochana milosci i szacunku innych za pieniadze nie kupisz :( zdrowia tez nie kupisz:(

Gość ohoho
ale spróbuj w dzisiejszych czasach przezyć beż pieniedzy,czy sam papierek zdobyty na niedzielnych studiach zapewni ci byt? odpowiedz sobie sama...

To kolejna odmiana starego dylematu - lepiej być czy lepiej mieć. Uważam ze ten co wybrał \"być\" ma większe szanse na to by kiedyś \"mieć\" Odwrotnie nie zdarza się to tak często.

Gość lepiej mieć bo wtedy
można być, zaś gdy się nie ma niczego, to i być jest trudno!!! :P

Gość B.K.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale ich brak daje nieszczęście.

co do zdrowia.... to niestety, ale za pieniądze można je b. często kupić... bez kasy zginiesz marnie na łasce NFZtu, a jak masz kasę, to lecisz gdzie chcesz, do każdej kliniki, lekarze cuda działają..

ja znam szczesliwych ludzi bez pieniedzy, takich co sie ksztalca. lepiej byc bezrobotnym wyksztalconym.

Gość ghfkji
żeby jeszcze wiedza, mądrość i wykształcenie szły razem... niestety, znam takich, którzy się kształcą, ale nie wiąże się to z przyrostem wiedzy.

Gość ceentralwings1
tak czytam i mysle,ze nie ma co generalizowac czy z wyksztalceniem czy bez. Jasne ze lepiej z wyksztalceniem, tylko nie koniecznie akurat studia... ja mam ukonczoneliceum medyczne-pielegniarka, hotelarstwo i obsluga turystyki-3 lata i wiecej nie chce, kurs kosmetyczny, i rozpoczeta kosmetologia. Ja zawsze znajduje prace. i nigdy nie ubolewam. jestem zabezpieczona. Poza tym spore doswiadczenie w spedycji i logistyce. A gdybym zrobila odrazu studia to miala bym dzis 1000 zl i mgr-a. Sorry ale to by byla dla mnie porazka.

Gość ceentralwings1
dodam jeszcze ze aktualnie swoj gabinet kosmetyczny. Czasem jade z wycieczka jako pilotka. Ja nie moge powiedziec, ze w polsce nie ma pracy!

Gość up...........
wykształcenie jest potrzebne kasa tez :P

Gość smutna ona
co mi z wyksztalcenia, jesli nie bede miala za co zyc i bede martwila sie jak przezyc do jutra. Owszem, podobno pieniadze szczescia nie daja, ale jednak bardzo ulatwiaja zycie i bez nich ciezko przetrwac. Natomiast jest wielu burakow, bez wyksztalcenia, ale za to z kasa i czuja sie szczesliwi, korzystaja z urokow zycia, zwiedzaja swiat i wiedza, ze zyja....Przyklad - pan Misztal :P

Gość serio piszaca
tak samo uwazam