Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatka

panicznie boje sie dentysty!

Polecane posty

Gość kwiatka

Panicznie boję sie dentysty. Zraził mnie jeden taki. Mam kilka dziur, problemy z krwawiącymi dziąsłami i 8ki do wyrwania. Znalazłam klinike ktora robi zabiegi pod ogolnym znieczuleniem. Czy myslicie ze to dobry pomysł??????? Proszę o rady.

Gość ja też się bałam
ale mój dentysta jest kochany.:) już się nie boję. zaryzykuj może zwykłą wizytę ze znieczuleniem. szkoda zdrowia na znieczulenie ogólne.

Gość kwiatka
ciezko sie mi zmusic... juz kilka razy byłam na zbiciu kamienia, potem umówiłam sie na kolejna wizyte ... na któa juz nie dotarłam.... szok jakis. Wole chodzic do ginekologa (tez nieprzyjemne-dla tych co nie byli ;-))) niz do dentysty.Dzwięk wiertła, zapachy przyprawiaja mnie o gęsią skórkę...

Gość szkoda
zdrowia na narkozę. Lepiej znaleźć dentystę, który będzie wiedział że się boisz i będzie umiał z Tobą pracować. To od razu zaczniesz się mniej bać :) Moja dentystka tez kochana - ja się nie boję, tylko w razie bólu czasem zdarza mi się podskoczyć do góry i przestarszyć ją, albo dostaję napadu radości z ligniną i rurkami w buźce, albo coś...wszytsko można, byle z wolna i ostrozna ;)

Gość kwiatka
moze i racja... jutro zadzwonie i sie umówie. Trzymajcie za mnie kciuki,zebym nie uciekła spod drzwi....

Gość ja też się bałam
trzymamy kciuki i wierzymy, że będziesz dzielna :) 🌻

Gość matylla
Ja też ma zawsze wielkie obawy i bardzo się stresują przed wizytą u dentysty. Miałam ciężkie przejścia z niektórymi lekarzami :/ Czy znacie może dobrego krakowskiego stomatologa, który delikatnie obchodzi się z pacjentami?

Gość Paulka 26
tez sie bałam kiedys dentysty, do 18 roku zycia nie byłam u nigo wcale, pojawily mi sie dwie paskudne dziury nieleczylam tego az została mi sama miazga w srodku. Rok temu mając 25 lat postanowilam sobie ze albo zrobie cos z tymi paskudztwami które hoduje w buzi albo jestem dupa wołowa, nigdy nie pojde do dentysty i zostane szczerbata !!!! Zebrałam sie na odwage i poszlam, oczywiscie gdy dentysta zobaczyl moje wielgasne ubytki, za glowe sie chwycil.. ale spoko potem bylo juz coraz lepiej. Usunięcie dwóch 6stek wogole nie bolało w zasadzie byly to same korzenie, nie zdązylam sie nawet przestraszyc a tego gowna juz nie bylo w mojej buzi. A potem.... tak mi sie spododbało ze odwiedzam dentyste regularnie, naprawilam to co mialam do naprawienia, usunęlam przedzialek miedzy zebami, teraz czekam na usuniecie kamienia nazębnego i wstawie sobie jeszcze jakies koronki w miejscu gdzie brakuje mi 6 stek :) Dentysta nie jest po to aby cie krzywdzic to raczej sama siebie krzywdzisz, ale ja tez musialam do tego dorosnąc. Trzymam wiec kciuki

Gość Paulka 26
Co wiecej nie poszlam prywatnie, za niewiadomo jaką kase.Przeciez nie po to place składki zebym jeszcze musiala placic za usuwanie zebów i znieczulenie :)

Dentysty nie należy się bać. O zęby trzeba dbać nie tylko ze względów higienicznych, ale również zdrowotnych. Jeśli nie leczy się zębów to jest się bardziej narażonym na inne schorzenia. Dlatego trzeba przezwyciężyć strach i udać się do stomatologa.

Gość tylduska
Okulisty? To niesamowite, przecież wizyta u tego lekarza przeważnie nie boli ;) jeśli chodzi o dentystę to ja też nie przepadam za wizytami w tym specyficznie "pachnącym" pomieszczeniu. Chociaż ostatnio jak była w krakowskim alfa-dental to ku mojemu zdziwieniu było całkiem miło. Pani stomatolog okazała się być sympatycznym człowiekiem i bezboleśnie załatwiła sprawę z moim zębem.

Gość gość
no może i nie należy się bać dentysty, ale jednak coś takiego jest, że dentyści nie działają na mnie zbyt pozytywnie. Ale przyznam, że bardzo dobrym sposobem, żeby się tego strachu pozbyć jest miły dentysta, ja chodzę do dr Beaty Kosowskiej i przez jej podejście do pacjenta sprawia, że boję się zdecydowanie mniej