Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiatuszek007

ciasto,menu i cala reszta na sierpień!!!!

Polecane posty

może mi ktoś poradzi....w sierpniu mam slu no i oczywiscie wesele. przygotowania w toku no i teraz zastanawiam sie ile i jakie ciasto zakupic na wesele (73 osoby),a jeszcze jest zwyczaj tzw. rozdawki ciasta po imprezie..moze ktos ma jakies doswiadczenei albo podobne problemy....

Ja mam ten sam problem...osób okoła 100, a restauracja nie zapewnia placków, a ja nie mam pojęcia, ile tego zamówić...

a tort- to tez problem!! nie chce biszkuptu ze smietana - taki jest wszedzie!!! i na 70 -100 osob musi byc chyba ogromny!! a po tem i tak tego nikt nie je!!!

a tort- to tez problem!! nie chce biszkuptu ze smietana - taki jest wszedzie!!! i na 70 -100 osob musi byc chyba ogromny!! a po tem i tak tego nikt nie je!!!

Gość sabcia85
ja też mam wesele w sierpniu tylko przyszłego roku ale na 150 osób i 2 dniowe i kucharka zaproponowała na 2 dni 40 placków i ma jeszce zostać na tzw szyszke

sabcia 85 -40 blach? to chyba za dużo.Jak miałam wesele+poprawiny było 70 osób kucharka powiedizała ( ma 30 letnie doświadczenie w tej branży) że liczy się 1 bloche na 10 osób.Dlatego też my mieliśmy w sumie 9 blach + tort 3 piętrowy.Tortu dużo zostało tak samo jak i ciasta.Poi poprawinach rozdaliśmy każdemu że jezcze nam zostało tyle że przez tydzień wysychał u nas w kuchi.Nparawde ciasta więcej idzie na popawinach bo na weselu goście wolą opychac się mięsiwem i poić wódką

Gość martynea
40 blach ciasta to przegięcie, tego ciasta nikt nie zje, a obdarowana nim rodzina połowę będzie musiała wyrzucić. Miałam chyba tak z 15 blach na 90 osób. Ciasta poszło bardzo mało, ludzie zapchali się kolacją i ciasta nie mogli wcisnąć, więcej ciasta poszło w poprawiny. Poza tym nigdy nie jest tak, że jak inni coś robią to my też od razu musimy, jeśli ktoś nie chce dawać nikomu ciasta po uroczystości, to nie musi tego robić. Moja ciostka miała tylko kilka blach, wszystkie zjedzono na weselu i na poprawinach, dla gości do domu nic nie zostało i też nikt się tego nie czepiał.

a jak tam u was z cenami?? u nas z blache jest ok 75 zł. 1 blacha- 6kg ciasta!! a potrzebne jest wg zwyczaju nie tylko ciasto na sama impreze ale jeszcze na rozdanie,poczestowanie sasiadow i zabranie czegos do pracy dla nas dla rodzicow itp.

Gość sabcia85
do Kwiatuszek 007 U mnie za blachę płacę 40 zł już ze składnikami:) No może rzeczywiście moja babka przesadziła z 40 ale napewno będzie 30 placków bo to jest wesele na min. 150 osób i 2-dniowe i chce żeby jeszcze została szyszka

A po co komuś płacić??? Ja posżłam do babci,cioci,mamy dogadaliśmy się co która jakie ciasto piecze.Wypisali mi skłądniki,kupiłam je i dostarczyłam im.Zawsze taniej

Gość gość
placki ziemniaczane najlepsze na wesele

Gość gość
jeżeli chodzi o samo wesele to mniej więcej trzeba liczyć blachę na 10 osób. + ewentualnie to, co chcecie rozdać. w moim mieście ( lublin) kilogram ciasta (producenci spod warszawy) kosztuje koło 14 zł/kg, w blaszce jest od 2,7 do 4 kg ( w zależności od rodzaju)

Gość gość
To jak blacha na 20 osob to jak my planujemy na 200 osob to tylko 20 blach? Moja przyszla tesciowa mowi ze 40 minimum a rozdawac nie bedziemy. Ale dokladnie zapytamy kucharki jak policzyc. A jak tam u Was z menu? Jakie macie?