Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_zmartwiona

czy to ciąża?? SOS

Polecane posty

Gość anii
Daj, znać jak dostaniesz okres. Pozdrawiam serdecznie!

Gość mala_zmartiona
bylam dzisiaj u gin no i...ta kobieta chyba wogle nie wie na czym polega jej praca.Nic mi nie powiedziala!!Zapytalam ja czy to ciaza a ona mi odp zebym zrobila sobie test!! I to ma byc lekarz??!! :/ w nastepnym tygodniu ide gdzie indziej.Ciagle nic nie wiem :(

Juz to kieys pisalam na jakim topiku - jesli jest podejrzenie ciazy to nei czeka sie na wisyte u gin to on moze ciaze na usg dopochwowym wykryc kolo 3-4 tyg.! Pojdzcie do laboratorium i zrobcie tezt z krwi beta hcg - jesli jestescie juz po terminie miesiaczki daje 100% pewnosci!! Nie ma na co czekoac, robia ja w prawie kazdym laboratorium ! a koszt to 25 zl beta hcg i 20 zl hcg -Wam wystarczy wlasciwie zrobic ten drugi :)

Gość mala_zmartwiona
do szkielko :czasami tabletki tez zawodza!!! do Raija: dzieki :))

jejku wspułczuje.. Ci na maksa.. wiesz jush kiedyś czytałam ten topic:( wiem jaki masz strres... a ta ginekologiczka jakaś pierdzielnięta.. słuchaj bęzie dobże... okres spóźnia sie z wielu powodów.. np. przez to żę sie stresujesz.. jak najszybciej idz do innego ginekologa.. widzisz.. moi znajomi.. uprawiali seks bez prezerwatywy.. chodz są bardzo młodzi... niechieli by napenwo dziecka ale tak im sie chciało żę niemogli wytrzymać ... i po 3 tygodniowym oczekiwaniu na miesiączke zjawiła sie... widzisz .. ta dziewczyna tak sie martwiła.. że nie mogła spać ani jesćć.. ale jednak im sie udało.. nie martw sie.. pewnie msz stresa..

Gość lojka
do małej zmartwionej . Ja również zaszłam w ciąże w wieku 21 lat , jak mniałam 22 urodziłam córke i jestem w tej chwili mama nastolatki , bo ma juz 11lat i ani przez chwilę nie żałowałam ,że tak szybko sie pojawiła w moim życiu, jesteśmy super kumpelami , nawet niektórzy mówią ,żę wyglądamy jak siostry. Moja kumpela ma 38lat i użera sie z 5-latkiem ,a ja 33 i mam pannice . razem wybieramy ciuch , chodzimy do fryzjera. Jestem najmłodszą mama w klasie na zebraniach i dobrze mi z tym . tak,że nie załamuj sie , bedzie fajnie, tylko trzeba sie przestawić . Głowa do góry

Gość mala_zmartwiona
kurcze ale ile mozna czekac na ten okres? :( ciagle jestem dobrej mysli...moj facet duzo mi pomaga psychicznie i wiem ze napewno mnie nie opusci:) ide do innego lekarza od razu po tych wolnych dniach.Dam znac jak bylo.3majcie za mni kciuki :) pozdrawiam

Gość czasami
testy ciążowe wychodzą pozytywnie ale nie dla tego ze jes ciąża testy ciążowe reagują na hormon HCG który jest podobny do hormonu który wytwarza sie podczas owulacji tak że jak byś sprawdzała testem ciążowym np w 2 dni przed owulacja też by ci wyszedł pozytywny test ciążowy a o ciąży nawet nie ma wtedy mowy. a co do tego że lekarze nie widzieli na 100% czy to jest ciąża czy nie to to jest normalne . w 4-5 tygodniu ciąży licząc od 1 dnia miesiączki jeszcze nic nie widać dokładnie na usg dopiero w 7-8 tyg wiadomo że to ciąża jak zaczyna bić serduszko a dokładniej podobno 21 dni po owulacji wykształca się serce tak piszą w książkach to by było około 1tygodnia po terminie miesiączki, dlatego najmiarodajniejszym dowodem na wczesna ciąże jest badanie labolatoryjne z krwi (nie musi być z rana i nadczo) jest "beta-HCG " nie samo HCG tylko koniecznie BETA _ HCG zazwyczaj wyniki są na następny dzień wszędzie tam gdzie robią mocz i krew można (badanie beta-HCG czasami sami lekarze zlecają dla pewnośći że ciąża sie prawidłowo rozwija)wykonać takie badanie , na wyniku masz podaną normą do tygodni ciąży w razie ewentualnej ciąży a tak wogóle to sie nie zadręczaj chyba że jesteś zdrową idealnie kobietą zazwyczaj nieprawidłowe ciąże sama natura uśmierca tak że jak sie żle coś rozwija następuje selekcja naturalna i płód obumiera tak sie bardzo często zdarza do 12 tygodnia ciąży ...nie życze ci tego w żadnym wypadku chciałam cie tylko troszke uświadomić ....wiem jak trudno sie czeka na takie wiadomości jednak twoje odczucia mogąbyć spowodowane zachwianiem równowagi w hormonach......co ci będę pisać za dużo rzeczy ......POWIEDZ MI TYLKO CZY TE KRESKI CIĄŻOWE BYŁY TAK SAMO INTENSYWNE JAK KONTROLNE I JESZCZE NAPISZ ILE CI SIE OKRES SPÓŻNIA..... TRZYMAM KCIUKI pOWODZENIA ZYCZLIWA

Gość mala_zmartwiona
kreski byly dosc intensywne (chyba) a ostatni okres mialam 9marca wic juz dosyc dawno ale po takim czasie powinnam chyba miec jakies objawy ciazy prawda?A u mnie nic kompletnie sie nie dzieje-nie bola i nie rosna mi piersi,nie rosnie mi brzuch,siusiam normalnie,nie mam mdlosci itd.Dziwny przypadek:( Aha moj okres nie byl calkiem regularny,przewaznie byl tydzien przed okreslona data.Dziekuje za pomoc :))

Gość mnie w poczatkach ciązy takze
nic nie bolało ,zadnych objawów i także schudłam lekko... mam 7 letnia córeczkę, także nie planowaną ale wszytko sie ułozyło.:):)

Gość mala_zmarwiona
a kiedy zaczelas tyc i po jakim czasie mialas objawy ciazy?

Gość a co ja mam powiedziec
mi sie spóznia juz 2 tydzien - zroiłam juz dwa testy - jeden tydzien po terminie i pokazał brak ciaży - drugi 2 tydzien PO i znów brak ciąży, ale szlag mnie trafia juz...w zeszłym miesiącu spóznił mi sie 3 tygodnie!!! a tez zawsze z facetem uważamy.

Gość czasami
mala_zmartwiona według moich obliczeń dzisiaj jest równo 8 tydzień ciąży jak pójdziesz do lekarza juz na 100 % będziesz miała pewność jest ciąża czy jej nie ma , a kiedy wybierasz sie do lekarza daj znać co i jak Pozdrawiam życzliwa

Gość anii
mała_zmartwiona no to Ci się lekarz trafił kiepski, jak na moje oko nie jesteś w ciąży. odezwij się jak już będziesz po drugiej wizycie u lekarza. trzymaj się!

Gość mala_zmartwiona
mi sie tez wydaje ze nie jestem w ciazy i taka mam nadzieje :) do lekarza wybieram sie w nastepnym tygodniu bo narazie nie mam jak.Jak cos bede wiedziala to dam znac.Pozdrawiam:) i dziekuje za wsparcie :))

Gość i jak tam
mała-zmartwiona już coś wiadomo???? życzliwa

Gość mala_zmartwiona
niestety jeszcze nic nie wiem:( w piatek ide do gina...napisze... pozdrawiam

Gość zestresowana na maksa
ej ja tez sie juz shizuje...co prawda okres mam dostac doiero za 3 dni ale ja czuje juz pierwsze objawy ciąży. tzn nie wiem moze sobie je wmawiam ale strasznie sie boje a to dlatego ze od miesiaca nie bore tabsów a w czasie dni płodnych kochałam sie ze swoim chłopakiem bez gumki ale był to stosunek przerywany. jak spózni mi sie okres to juz całkiem zeswiruje....

Gość mala_zmartiona
do zmartiona na maksa: wiesz co musisz sie uspokoic albo przestac o tym myslec a zobaczysz ze nie bedziesz miala zadnych objawow-ja tez tak mialam jeszcze tylko przezyc dzisiaj, jutro i w piatek bede wszystko wiedziala...bardzo sie boje :(( 3majcie za mnie kciuki

Gość mala_zmartwiona
tamto bylo do zestresowana na maksa...sorki za pomylke :) pozdrawiam :))

Gość tez wpadłam w wielu cos
wpadłam jak miłam 20 lat teraz mam 4 letnai córe i jestem szczesliwa .

Gość anii
Jak mała_zmartwiona dalej nie masz okresu?

Gość pomocy sos
Staram sie o dzidziusia juz od stycznia chociaz mam pesia .Własnie zrobiłam test i jest pozytywny czy mam iśc do ginia czy go powtórzy Pomózcie dzięki

Gość mala_zmartwiona
niestety nie mam okresu:( bylam u gina i ... jetem w 8 tygodniu ciazy...narazie to do mnie to nie dociera i nie wiem czy sie ciesze czy sie martwie... do pomocy sos: po 48 godzinach zrob jeszcze jeden test...jesli wyjdzie pozytywny to...gratuluje:) i wtedy wybierz sie do gina, on ci powie jak sie rozwija twoje malenstwo i przepisze ci jakies witaminy. Pozdrawiam

Gość anii
No to już wiesz, że jesteś w ciąży. Będzie dobrze! na pewno się wtedy dobrze zabezpieczeliście? Twój ukochany już wie?

Gość kochanie martwione
będziedobrze poradzicie sobie a instynkt macierzyński sam przyjdzie .tylko nie rób nic głupiego dbaj o was chyba nie chcesz miec chorego dziecka

Gość kochanie martwione
zapomniałam sie podpisac życzliwa powodzenia

ułoży się wszystko. Jak tak czytałam ten temat myslałam jak ja bym zareagował na ciąze, wiesz chyba bym się jednak cieszyła. mimo ze jestem na 4 roku studiów. zresztą lepiej miec wczesniej niz kiedys miec z tym problemy. Masz oparcie w chlopaku to bedzie dobrze