Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tepsa

TPSA vs TELE2

Polecane posty

Gość tepsa

ma ktos jakies doswiadczenia jesli chodzi o TP i tele2? Konkretnie: w tp abonament z 60 darmowych min, podpisana umowa z tele2 Pani dzwoni z tp i proponuje jakies dodatkowe upusty jeśli sie do nich wróci...cos mi sie w to wierzyć nie chce...

Gość tepsa
nie wierze!!! nikt nie miał przejść z TP ani tele2?!?!

Gość nie ma zadnych
darmowych minut w TPSA,abonament jest o tyle droższy-ile kosztuje godzina rozmowy,tylko naliczanie jest wtedy sekundowe,no ale jakie to DARMOWE ?

Gość tepsa
no tak, tylko tu chodzi o rodziców...powtarzam od dwóch lat mamie, żeby wywaliła ten stacjonarny w pi..du, bo tylko płaci a nic z tego nie ma...niestety nie da się przekonać, szkoda jej numeru i chyba przyzwyczaiła sie. no i tu są własnie schodki, nie mieszkam z nimi i pewnego dnia przyszedł pan i namówił ja na tele2, teraz w tp płaci, nic z tego nie ma, a w tele2 tez płaci...przydaloby sie jakis porządek z tym w koncu zrobić, przeglądałam już ich oferty, ale myślałam, że ktoś cos z "życia" dorzuci... P.S. ERA - 50 zł/140 min :D

Gość tepsa
do nie ma żadnych - do tego też juz doszłam, do tego te konowały z tele2 nic nie powiedzialy mamie, że jak chce skorzystć z darmowych minut w tp po podpisaniu z nimi umowy to musi wykręcic prefiks tp, a ta bidulka 3 miesiace płaciła i nic z tego nie miała (nawet się nie chciała przyznać, że takiego bigosu sobie narobiła) i jeszcze jedno - nie wiem czy dobrze zrozumiałam, po zmianie abonamentu na ten z 60 min nie mozna juz wrócić do tych które były wcześniej ? (standard chyba się nazywał...)

Gość Halllllo
Ludzie TP to polska firma, stara nazwa Telekomunikacja Polska S.A. a Tele 2 to szwedzka firma telekomunikacyjna, ludzie opamiętajcie sie i nie mylcie pojęć. Telekomunikacja Polska jest jedynym operatorem stacjonarnej telefoni z długoletnim stażem i dbająca o klienta. Reszta to tylko firmy bez tradycji i nastawione na zysk a nie na dobro klienta.

no j abym polemizowała z tym stwierdzeniem , że Ttelekomunikacja dba o klienta wystarczy jak się ktoś w wieku około 70 lat będzie starał dodzownić na błękitna linię to zgubi się w tym odsyłaniu \" naciśnij 0, naciśnij 2 , naciśnij ...\" ale błękitna linia to tylko jeden z przykładów ja mam z tepsą złe doświadczenia i niech idą na szczaw !!

heh a wczoraj moja sąsiadka przyszła do mnie załamana bo zrezygnowała z TP juz 1,5 roku temu a wczorj jej przyszła faktura z aten okres z Tele 2 hehe raptem 300 zł. Jak ona nawet telefonu nie miała :O

Gość TPSA
To prawda że jak się zmieni abonament na ten za 50 zł z VAT to nie mozna wrócić do standardowego - jego poprostu już nie ma w sprzedaży. Zawsze można zmniejszyć na ten socjalny - on kosztuje 28 zł (z Vatem). W abonamencie za 50 zł jest godz za darmo na połączenia lokalne i międzymiastowe, ja wyliczałam że ta godz to dokładnie ta różnica między 50 zł a 42 z cymś. Naliczanie jest sekundowe - faky, ale jest inicjacja podczas pierwszego połączenia 20 gr. Powiem tak, ja zmieniałam ze standardowego na ten za 50 zł - i mnie się opłacało rachunki są niższe o 10 - 20 zł - a dzwonię tyle samo. Tele 2 wg mnie jest nieopłacalne - nie wiem jakie mają stawki, wiem jedno, przyjmujemy mase zgłoszeń na powrtót do prefiksu TPSA - czyli poprstu ludzie rezygnują z tele 2

Jak Wam się zdaje, że tp to polska firma, to jesteście w błędzie! Tp jest juz francuska do szpiku kości, a własciciele znad Sekwany są zainteresowani jeno ZYSKIEM , a nie dobrem klienta! Ponoć w przyszłym roku kończy im się jakis okres ochronny, i możemy mieć tylko nadzieję,że wtedy dopiero zapanuje wolny rynek telekomunikacyjny! Przecież teraz mamy najdroższe połączenia w całej Europie!

Gość TPSA
farmerko masz rację - ale nie dokońca, France telekom ma u nas wiekszość udziałów, ale nie jest pełnym właścicielem. Zobaczymy co będzie później, narazie są wielkie zmiany wewnątrz firmy, klienci tego nieodczuwają, za to my bardzo. Pozdrawiam

Gość tepsa
TPSA bo widze, że jesteś w temacie - a może orientujesz się o co chodzi z tym co ta pani która dzwoniła z tp proponowała - jakieś znizki...czy jej nie chodzi czasem o rozmowy z rabatem czy rozmowy za pół ceny....czy może w tp jest jakas opcja, że indywidualnie klientowi mogą przyznać jakiś rabat (np w erze tak jest - po 2 latach mam 20 procent rabatu) i jeszcze jedno, rozmowy za pół ceny: "Korzyści Jeśli rozmawiasz przez 12 minut, następne 12 minut tej samej rozmowy lokalnej dostajesz za darmo. W trakcie jednej rozmowy masz 12 minut płatnych, 12 minut gratis, 12 minut płatnych, 12 minut gratis itd." - trzeba min12 min przegadać?

Gość TPSA
Stawiam wielkie oczy, bo nie wiem o co chodzi. Muszę to sprawdzić bo naprawdę nie wiem czy jest jakaś promocja. Obiecuję że napiszę jak to wygląda. Są promocje na rozmowy, ale o takiej niesłyszałam.

Gość TPSA
no dokładnie tę stronę sprawdzam

Gość TPSA
no dokładnie tę stronę sprawdzam

Gość Wróciłem do TP
Nie narzekajcie na tp, proszę bardzo idzcie do czorta, ciekawe czy tam bedzie lepiej. Każdy inny operator nastawiony jest na zysk, zero dbania o klienta. TP jest jedynym operatorem telefoni stacjonarnej gdzie liczy sie dobro klienta a potem zyski. Przekonałem się, gdy przeszłem do innego ale juz wrócilem. Jestem zadowolony z TP.

A gdzie byłeś że wróciłeś z powrotem do TPSa? cieszę się że chociaż ty jesteś zadowolony z podejścia do klienta:) bo raczej słyszałam marne opinie :(

Gość no więc
autorko topiku, jesli chcesz zrezygnować z Tele2 i znowu przejść do TP to nie wiem, czy Tele2 nie naliczy Ci opłaty karnej za zerwanie umowy :o No chyba ż już miną rok od podpisania tej umowy

Ah... czy oni wszyscy muszą się zasłaniać grozbą kar:/