Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka z okolic SZCZECINA

MAMUŚKI ZE SZCZECINA I OKOLIC

Polecane posty

przy wyborze.... w zasadzie juz lekarza - kierowalam sie wpisami na \"rodzic po ludzku\" i bialej liscie lekarzy na forum gazety (nie znam nikogo w Szczecinie, nie mam tu nawet rodziny) tam pomorzany maja wystawiona... w zasadzie glownie zla opinie, unia - wpisy sa pozytywne znalazlam sobie lekarza, ktory na unii pracuje, chadzam do niego, na unii na usg 3D, lekarz bedzie ze mna przy porodzie, teraz ide do szkoly jeszcze - poki co nie mam na co narzekac zobaczymy, jak calosc sprawdzi sie w godzinie zero :-) mam nadzieje, ze dobrze zakupy ciazowe - pelen sukces - dwie nowe bluzeczki nastrajaja mnie b. pozytywnie do swiata ;-) teraz smykam do Steru, moze do Smyka sobie zajrze... :-) pozdrowka mamuski :-)

Cześć Dziewczyny :) Szczecin Prawobrzeże się kłania :) Będę mamą za połtorej miesiąca 🌻

Witam :) Taka ładna pododa, pewnie się wypuścimy na mini golfa z dzieciakami. Joanko gratuluje udanego zakupu :), mała rzecz, a cieszy, wiem coś o tym :). mamo gabi, jak będziesz sama to pisz ;) skoczymy do parku kasprowicza pobrykać :) Witam iguane i gratuluje :) już z górki hihi kiedy to było heh :)

No witam Mamusie obecne i te oczekujące oraz naszą starającą się:) Jak tam minął taki piękny dzionek, my dziś calutki czas na świeżym powietrzu, w Kasprowiczu byliśmy i miałam swój debiut w karmieniu na świeżym powietrzu, wśród ludzi, uff jakoś poszło choć opory były ale Małą straszliwie głodna była i nie było wyjścia...... Acha a do parczku przy Noakowskiego też dość często zaglądamy. Pozdrawiam Kobietki

Cześć dziewczyny! Ale dzisiaj pogoda do kitu, wczoraj było tak ładnie, cały dzień na świeżym powietrzu, a dzisiaj? Ja rodziłam na pomorzanach i powiem, że byłam bardzo zadowolona, a 2 koleżanki na Unii i nie bardzo. Tylko na Pomorzanach trzeba piersią karmić, bo oni są w tej akcji więc jak ktoś nie chce to lepiej niech tam nie idzie. I poród z mężem chyba najtaniej - 20 zł. dziewczyny, to ja całkiem blisko was pracuję, na Mickiewicza przy tej szkole Unijnej, tam gdzie był ruski szpital! Może się mijamy, jak lecę po śniadanie do sklepu? Dzisiaj jadę kupić wózek parasolkę - chyba w hurtowni Oleńki - bo nie chcę za drogo - macie może jakieś inne miejsca tanie? pozdrówki :)

Rafinka ___ Jest fajna,niedroga hurtownia na Struga,na Słonecznym nazywa się Boboland możesz tam zajrzeć i się zorientować bo artykuły dziecięce są w fajnych cenach ;) Pozdrawiam wszystkie szczecinianki :) Ja jestem z okolic Gryfina i za miesiąc będę tulić w ramionach mój skarb .... Buuuziaki

Rafinko w Oleńce chyba największy wybór, ja swój kupowałam w Bobolandzie bo byłsporo tańszy ale tam mało miejsca mają i kilka tylko stoi, dużo więcej mają głębokich i wielofunkcyjnych, możesz też zobaczyć w sklepiku na Ku Słońcu na trasie jakby z miasta do Steru jechać, niedaleko przysztanku PKS jest sklep z wóżkami tylko nie mam pojęcia jak toto się zwie:)

O widzę, że już Acha mnie wyprzedziła:) A my dziś mimo nienajpiękniejszej pogody trzygodzinny spacerek zaliczyłyśmy, niech Mała powdycha trochę powietrza, bo jak w brzuszku siedziała to nie miała za wiele, bo mamusi leżeć kazali prawie całą ciążę:( Pozdrawiam

czesc Acha - mowisz o tej hurtowni obok Kauflandu (tak sie chyba ten market nazywa)? Strugi 25? czy moze jeszcze jakas inna jest niedaleko?

Gość mama gabi
a gdzie na mojej ulicy jest szkola unijna;) pewno gdzies dalej bo nie kojaze:) ja mykam sobie do supermarketu:) milego dnia;)

o! :-) sklepik z wozkami na Ku Sloncu znam :-) ogladalismy tam implasta drivera i okazalo sie, ze calosc (komplet) wyszla 200zl taniej niz w Olence na... Malopolskiej (?? ja mam ciagle jeszcze problem z ulicami) chyba we wszystkich trzech Olenkach ceny beda takie same, jak myslicie? ale chyba tak czy siak sie wybiore do tej... :-) najwiekszej Olenki (znow nie pamietam ulicy) popatrzec na wieksza ilosc wozkow, bo niedaleko na Mieszka jest jeszcze Ta-to (obok jusk\'a)

joanka __ kochanie adres dokładny to Struga 42 ....Niewiem czy mówimy o tej samej hurtowni bo szczerze mówiąc jeszcze tam nie byłam [ chciaż się wybieram ] Ale od znajomych słyszałam o konkurencyjnych cenach .... Ale tak jak Słonko mówi może być niewielki wybór,jednak mozna spróbować Sporo mamuś ze Szczecina na kafe \"siedzi\" fajnie :) Iguana _ Co tam u Ciebie ? 🌻

hmmm ja teraz sama mam watpliwosci, czy dobrze numer zapamietalam trafie tam - to najwazniejsze :-) hurtownia byla niewielka i faktycznie malo w niej bylo miesca wsrod wszystkich dobr(moze to ta sama), ale cenom sie nie przygladalam, jak bylam tam ostatni raz, to interesowalo mnie glownie jaki maja asortyment, teraz dopiero wszystko przeliczam :-) musze chyba zrobic sobie w koncu jakas konkretna liste potrzeb i wybrac sie na zwiady ;-)

Dzięki ! Na Struga to już za daleko, a muszę kupić dzisiaj, widziałam fajny w Oleńce w Domu Kupca 239 zł, ale chyba w hurtowni powinien być tańszy, nie? Ale naa Ku Słońcu moge wpaść, do Tato też. Jutro się pochwalę co kupiłam.

To udanych zakupów Rafinka :) Joanka_dobrze mieć listę _ wtedy dokładnie wiesz co już masz a czego jeszcze potrzebujesz ! A ten adres ze Struga to pewnie numer Ci się pomylił a chodzi o tą samą hurtownie ....Adres Struga 42 jest napewno poprawny,posiadam nawet wizytówkę Bobolandu ;) A moja dzidziunia dziś nader aktywna ;)

Dziewczynki na Struga są dwie hurtownie: Boboland zaraz koło Nomi, niewielka hurtownia ale za to ceny chyba najniższe w mieście jeśli chodzi o wyprawkę dla niemowlaka i po drugiej stronie ulicy niedaleko Kauflandu Bebe Club chyba się nazywa i to już dość spore jest, większy wybór ale niestety ceny wyższe:( choć pewnie nie na wszystko (ja akurat wózki porównywałam) a tak wogóle to ja większość rzeczy dla Małej na Allegro kupowałam, spory wybór i niskie ceny. Życzę udanych zakupów:)

o! to wlasnie o Bebe Club mi chodzilo - tam bylam musze w takim razie zapakowac Miska do auta i podjechac na druga strone rzeki :-) wiecie co - jak juz sobie opracuje liste zakupow, to sie tu uzewnetrznie i mi poradzicie czy cos jeszcze dorzucic czy moze odrzucic cos hmm? :-) moja mloda tez sie dzis wierci niesamowicie, ja za to jakas snieta jestem, chyba kawke mala spije, bo inaczej machne glowa w klawiature zaraz

Hej dziewczyny, Acha- u mnie tak sobie, tzn. martwię się, ze wykladowcy będa robić problemy w związku z moją sytuacją, że nie przełoża sesji etc. Bardzo nie chciałabym wylecieć, uspokaja mnie fakt,ze każdy z wykladowców ma dzieci, więc może nie będzie źle. Nie mam jak podejść do sesji, bo termin mam na ok12ego, asesja zaczyna sie 14ego. Jedna z moich bardzo przyglupich kolezanek powiedziała, że przecież w szpitalu nie będę miesiąc, wiec mogę po porodzie przyjechac na uczelnię. Dlaczego kurwa niektórzy ludzie mózgu nie posiadają? Poza tym dzis bylam na wizycie u gina, w szoku jest,z brzuch mi nie rosnie jak trzeba, ale wg usg wszystko w normie... Zostało mi ponad miesiąc, a jak się wciągne to nic nie widać? To kiedy się tym brzuchem nacieszę? A mam pytanie do Was - bo jezdze na Unii co miesiąc na usg, to cale kompleksowe, a nie wiecie może, czy jest możliwość zrobienia samych zdjęć 3D? Po prostu zaplacic 50zł tylko za zdjęcia? Zapomnialam się zapytać... A hurtownię boboland polecam, choc babki są tam niezbyt miłe i się wożą, że odróżniają quinny buzz od XS, chore. I jest ich chyba z dziesięć, w kołko się śmieją i nic nie robią. No,to na tyle buziaki 🌻

Joanko tylko w sobotę się tam nie wybieraj, bo tam jest wtedy tłum i nic nie można obejrzeć ani się dowiedzieć, szczególnie w Bobolandzie bo tak jak pisała Iguana panie niezbyt się przejmują, najlepiej przed południem pojechać w jakiś dzionek. Co do wyprawki to pisz śmiało ja na bieżąco jestem:) Idę dziś do doktorka na kontrolę, minęło 6 tyg od porodu, najgorsze jest to że Małą muszę zabrać a u niego sterczy się pod gabinetem, mam nadzieję że będzie słodko spała.... Radinko jak tam Twoje zakupy?

:-) dzieki Slonko widze, ze ty tez na posterunku od bladego switu ;-) sluchajcie - przegladalam strony sklepowe i wynotowalam sobie takie rzeczy: - jednorazowe podklady do przewijania - wielorazowe podklady do przewijania - ceratka na materac powiedzcie, co mi sie z tego przyda? dodam, ze pewnie bedziemy rodzicami objazdowymi, wiec moze powinnam miec takie jednorazowe podklady? i dalej - torba z przewijakiem? w wyposazeniu niektorych wozkow jest takie cudo czy moze jakis skladany przewijaczek? czy moze wlasnie nie - moze wystarczy kocyk i taki jednorazowy podklad? Iguana - mam wrazenie, ze nie, ale nie dam sie pociac za to, moze zadzwon do nich i zapytaj Rafinka - i jak? zakupy udane?

Cześć wszystkim! Zakupy udane, w sumie zdecydowałam się na ten wózek co oglądałam, ma wszystko co potrzeba czyli rozkłada się do spania, ma koszyk na zakupy (mały ale zawsze), pokrowiec na nóżki, poduszeczkę przypinaną w kształcie misia i jako jeden z niewielu parasolek jest dosyć szeroki, tak, że w zimie można śpiworek będzie wsadzić. Nazywa się Coneco i kosztuje 239 zł. W hurtowni Oleńki kosztował tyle samo co w Domu Kupca (i to ma być hurtownia).I szczerze powiedziawszy to w tej cenie nic ciekawego nie było, reszta wózków zaczynała się powyżej 300 zł, ale w sumie nie byłam nimi aż taka zachwycona. I wszystkie wąskie były, w zimowej kurtce to dziecko takie ścisnięte musi siedzieć. Zimno dzisiaj jak cholera, ubrałam się zbyt optymistycznie i zmarzłam, brrrr

Ja od rana na posterunku bo Maleńka jedzonka o tej porze się domaga, więc co robić:) Joanko u nas ceratka nie raz nam już materacyk uratowała, nasza Mała to straszny wqiercioch i często jej się pieluszka przesuwa i potem wszystko ląduje w łózeczku a nie w Pampersie:(, musimy jeszcze dokupić taką do wózeczka żeby nam nie zaświniła. Podkłady jednorazowe nam się przydają przy okazji wyjść i odwiedzin u kogoś, bardzo to wygodne, jak Mała nie nabrudzi przy przewijaniu to pakujemy podkład spowrotem a jak się nie da to ląduje w koszu na śmieci i po sprawie. Co do torby to nie jestem pewna czy wszędzie będzie wygodna, bo wydaje mi się że to takie coś z czego trzeba wszystko wybrać żeby zrobić przewijak, a tych szpargałów przy Maleństwie to strasznie dużo się nosi:) My mimo że nasza dzidzia maleńka nabyliśmy już spacerówkę, (chwilowo szwagrostwo jej używa dla swojej rocznej córci a my mamy ich wóżek głeboki), polecam jest świetna Graco Aerosport w Bobolandzie była promocja i kupiliśmy ją za 469 zł, może nie jest to najtaniej ale teściowie stawiali:) Pozdrawiam

dziewczynki, jest tu kto? Kurczę w pracy nie ma czasu a w domu netu nie mam. Piszcie co u Was. Ja z ustęsknieniem czekam nba długi weekend, chyba nad morze wyskocze. Muszę się wyluzować. Jednak jak człowiek pracuje i ma małe dziecko to jest do kitu, na nic nie mam czasu. Dobrze, że chociaż wcześnie spać chodzi. Ale ciągle coś do zrobienia. Dobrze że starsza córka wzięła na siebie prasowanie ostatnio, bo chyba bym się wykończyła. Eh, już nie te lata, jak człowiek miał dwudziestkę, to sobie jakoś lepiej radził...

Gość Moniqua100
Witam, a czy mamusie starszych dzieci tez wpisać sie mogą, bo widzę, ze tu same maluchy królują. Moja córcia ma już prawie 6 latek, a mieszkam na Pomorzanach

czesc Slonko - jestes skarbnica wiedzy :-) dzieki jak tylko cos wymysle nowego, to zaraz pisac bede - zweryfikujecie moje wyobrazenia ja dzis od rana rzezbie zlecenie i powoli zaczyna mi odpalac... (dobrze, ze kolega sie przed chwila odezwal z problemem PITowym, bo chyba bym odplynela zupelnie) musze sobie troche pochodzic, bo taka pozycja siedzaca przez pol dnia, to niedobrze i chyba jakies drugie sniadanko, bo do obiadu dzis dluzej niz zwykle - Misiek wraca kolo 18 dopiero i jeszcze pranko, sprzatanko - nie wiem, czy sie wyrobie ze wszystkim :-( my dlugi weekend spedzamy wyjazdowo - u tesciow, bo nie bylismy u nich na swieta i obiecalismy im te dni uhhh - ide gnaty rozchodzic :-)

Co jest Dziewczynki? Topik nam zamiera, zabierać się za pisanie. Wiem, wiem....pogoda taka że pewnie wszystkie na spacerkach:) Ja już byłam dzisiaj dwa razy, Mała się nawciągała świeżego powietrza i teraz rozrabia... My już po chrzcie, oj działo się działo, dała taki koncert, że księdza nie było słychać, ma te płucka nasza dziecinka:) Odezwijcie się!!!

No, mi zaczyna \'uwierać\" brzuchol, choc jest naprawdę mały jak na koniec ósmego m-ca. Ale zaczynam odczuwac dyskomfort ;) Poza tym- miło,że w naszym Szczecinie zaświeciło słonko! Przy okazji- nie wiecie w ktorej hurtowni jest najwiekszy wybór wózków? 🌻

Gość mama gabi
a ja po dlugim weekendzie sobie zjechalam do domku:) ja wozka nie kupowalam w hurtowni, na rogu 5 lipca i placu sprzymierzonych jest sklepik z wozkami, fajny wozeczek 3-funkcyjny kupilismy za 600zl:) ale taki full wypas z nosidelkiem, przekladana raczka, na paskach, skladajacy sie do trzech pozycji, z torba i koszykiem:) proponuje przejsc sie tam i obejrzec bo calkiem sympatyczny pan sprzedaje;)

witam po majówce :) oj pogoda się udała, wczoraj to już nie wiedziałam jak małą ubrać tak ciepło było :). dziś się wypuścimy na jakiś dłuższy spacerek