Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka z okolic SZCZECINA

MAMUŚKI ZE SZCZECINA I OKOLIC

Polecane posty

Rafinka ale tam chyba nie ma znieczulenia nie? Bo ja nie dopuszczam do siebie myśli, że mogłabym rodzić naturalnie bez znieczulenia :) A rodziła któraś w zdrojach? Podobno dobry szpital, tylko nie wiem, czy bym zdążyła dojechać.

Ja jestem z centrum,mieszkam przy Krzywoustego.Pierwsze dziecko rodziłam w szpitalu kolejowym,teraz to już miejski a drugie na Pomorzanach.W obu przypadkach jestem zadowolona z opieki. Ja też słyszałam wiele dobrych opinii o szpitalu w Zdrojach i w Policach,dla mnie to było za daleko. Pozdrawiam! I życzę wesołych świąt!

ja nawet nie pytałam o znieczulenie, bo mi nie było potrzebne :D ze mnie dzieci wylatują jak z procy ;) o mało nie urodziłam na izbie przyjęć, bo wszystkie łóżka były zajęte wybrałam pomorzany, bo to klinika i w razie czego lepsze możliwości mają oni organizują takie wizyty dla babek w ciąży, żeby sobie wszystko obejrzały przed po rodem, co tydzień, chyba w czwartki, ale zadzwoń i się dowiedz, trzeba się zapisać no i poród rodzinny kosztuje tylko 20 zł za ubranko ochronne o zdrojach różne opinie słyszałam ale moja kumpela wypisała się stamtąd 3 dni po cesarce, bo pielęgniarkom nie przeszkadzało, że zemdlała w drodze do toalety :O

no co ty Rafinka serio? Ja o Zdrojach myślę jako o wyjściu awaryjnym jeśli szpitala w Policach nie zdążą otworzyć. Poza tym mieszkam na lewobrzeżu i w dzień pewnie nie zdążyłabym dojechać :) Wczoraj gadałam z mężem o porodzie i o dziwo powoli skłaniam się ku naturalnemu, co przed zajściem w ciążę było dla mnie nie do pomyślenia :) Tylko że właśnie MUSZĘ mieć możliwość wzięcia znieczulenia. Nie wiem, czy wezmę, ale chcę mieć świadomość, że mogę. A powiedzcie mi, orientujecie się gdzie w Szczecinie mają duży wybór wózków w normalnych cenach?

Gość a jakie to wskazania
Na Mieszka I była hurtownia artykułów niemowlęcych TATO,teraz jest ona przeniesiona na Cukrową 12 ale nie wiem jak w tej chwili wygląda tam zaopatrzenie.

hurtownia Oleńki po prawej przed skrętem do Tesco od Powstańców Wlkp. tam są chyba wszystkie wózki świata i w ogóle wszystko dla niemowlaka

e tam poród jest fajny, grunt to się źle nie nastawiać ;) zadzwoń i zapytaj po prostu :D

No właśnie grunt to sie źle nie nastawiać:) Ja pierwszy poród to przeleżałam jak na plaży prawie;)Przy drugim też jakoś skurcze mnie nie męczyły;)No ale niestety skończyło sie cesarka bo mały tracił tętno... A jeśli chodzi o hurtownię Tato to tam dla starszego dziecka całą wyprawkę zrobiłam,było tanio ;)

agatka1984 -> rodziłam w Policach i nie polecam ;) Mam bardzo wiele złych wspomnień.. a ponieważ nie jest to temat o rodzeniu - zainteresowanym mogę wysłać na maila calutkie sprawozdanie jakie pisałam zaraz po wypisie ze szpitala - podawać maile ;)Jeśli chodzi o wózki to ręką na sercu polecę sklep na słonku, fakt, że trochę daleko jak ktoś mieszka na lewobrzeżu ale wszystko wybierałam przez net a z nimi negocjowałam telefonicznie ceny ;) znalazłam wózek na necie a oni zagwarantowali, że dadzą konkurencyjną i faktycznie, nigdzie tańszego nie znalazłam.. no ale robiłam większe zakupy i faktycznie angażowałam się w wybór tam a obsługę mają na prawdę super - natomiast facet urzędujący na miejscu na wózkach - ma taką wiedzę, że tylko słuchać z opadniętą szczeną. Na allegro urzędują pod nickiem MALUCHOWO ale przedstawiają tam tylko zaledwie ułamek oferty. Warto przejechać się do nich osobiście. Sklep nazywa się Bebeclub i znajduje obok Castoramy na Słonku - ul. A. Struga 25 w godz. 8 - 18, w sobotę 10 - 15. Tu mają swoją stronę: http://www.bebeclub.pl/ofirmie.htmJest jeszcze jeden fajny sklep, na Pomorzanach - zwie się OLEŃKA. Faktycznie ogromna hala, największa w szczecinie, ogromny wybór wszystkiego ale niestety tam na wózkach się nie znają. Tj obsługiwała mnie starsza Pani, od której ja więcej wiedziałam (a wcale się specjalnie tematyką nie interesowałam) dlatego do wózków ich nie polecę - ale mają super wybór łóżeczek, komód, pościeli, krzesełek do karmienia i zabawek. Nie do pobicia.TATO jest bardzo drogim sklepem i mimo pobytu tam przez prawie godzinę, nikt z personelu nie znalazł dla nas czasu. Nie polecam :/ Wybór też tam mają średniRafinka -> zabij ale nie mam pojęcia jak na ten temat trafiłam i skąd wziął się "otwarty" w mojej przeglądarce, czarna dziura, hehe. No cóż. Teraz praktycznie nie ma wcale kolejek, wszędzie wchodzę praktycznie zaraz jak przyjdę... no tylko do rejestracji z rana jest duża kolejka, jak chcesz iść z samiutkiego rańca - a jak C nie zależy na godzinie, to dzwonisz po 8 i się umawiasz. Na "chorych" umawiają z dnia na dzień, dlatego nie ma takiego absurdu jak kiedyś, że z objawami zapalenia płuc miałaś termin do lekarza na za 3 tygodnie ;)

Jutro już wracam do pracy :) Koniec słodkiego lenistwa:P Żartuję, na własne życzenie idę. Lekarz pewnie by mi dał zwolnienie, ale nie chciałam. Byłam dzisiaj u lekarza i dziecko do mnie pomachało :) Te hutrownie zobaczę, jak będę miała trochę czasu, a raczej jak mąż będzie miał. Co do porodu to się n ie da źle nie nastawiać. Ja jeszcze zanim zaczęłam planować dziecko to już miałam jakiś irracjonalny strach przed porodem. No cóz, każdy się czegoś boi. Ale powoli godzę się z tym, co nieuniknione :) Dociera do mnie, że to dziecko jakoś trzeba z brzucha wyciągnąć.

Agatka, ja się nie bałam niczego w życiu tak jak cesarki :D jak się w palec skaleczę to wariuję, a co dopiero taka rana na brzuchu... poród to nic strasznego tylko treba wziąć się w garść

Rafinka ale Ty mi możesz to młotkiem do głowy wbijać, a ja nie będę się bała ani trochę mniej :) To jest taki irracjonalny lęk, paniczny i kompletnie nie kontrolowany. Ale cóż, którędyś to dziecko musi wyjść :P

Gość oliwka30
W zdrojach rodziłam,a jestem z osiedla Kijewa.Pozdrawiam.

Gość aaanula
właśnie wróciłam z maleństwem z porodu na Pomorzanach, ogólnie wszystko szybko i okej, tylko szkoda, że nie wiadomo gdzie i kiedy dziecko zostało zarażone Paciorkowcem i musieliśmy zostać 10 dni w szpitalu bo maleństwem dostawało antybiotyk, uważajcie na Pomorzany. mogliby tam zrobić jakieś odkażanie, takich mam z paciorkowcem jak ja było mnóstwo. na pytanie skąd lekarze rozkładali ręce i mówili nie wiemy lub najwidoczniej od Pani:

Gość kochamisie
witam. ja trzy razy rodziłam w Zdrojach i nie mam zastrzezen. lekarze, pielegniarki i ogolnie personel bardzo mily. mialam trzy cesarki i po trzech dniach bylam juz w domku. tak krotko trzymaja i dobrze. oczywiscie jezeli nic sie nie dzieje z dzidziusiem lub mamusia.

Gość goyam
cześc ja też ze Szczecina. Rodziłam miesiąc temu w Zdrojach zresztą należałam się na paru oddziałach i same superlatywy mogę napisać. Pielęgniarki, lekarze super gorąco polecam!!!:)

Gość goyam
a i mam pytanko czy ktoś wie gdzie do dr Hnatyszyn można prywatnie iść z dzieckiem?

Gość julia220409
Hej dziewczny...ja rodziłam 3 mieisace temu na pomorzanach i powiem szczerze ze jestem bardzo bardzo zadowolona, miłe połozne, lekarze... no i studenci :-P także polecam :)

Gość szczesliwa mamusia
Ja urodzilam w Zdrojach pod koniec lipca br. Bardzo polecam! Mialam druga cesarke ze wskazan medycznych - wiec komfort umowionej godziny i umowionego lekarza. Dzieki Bogu synek zdrowiutki, ja rowniez doszlam do siebie szybko i wyszlismy z Synkiem rekordowo szybko - po dwoch dobach - we wtorek urodzilam w czwartek juz bylismy w domku. Wspominam naprawde milo sama operacje oraz opieke po. Mialam szczescie byc przez pierwsza dobe sama w dwojce, na druga dobe mialam jedynke (za oplata 100 zl). Jest mozliwosc przebywania w pokoju rodzinnym z lazienka w ktorym moze spac maz - koszt 200 zl. Pokoje te sa z reguly oblegane ale warto sprobowac je zarezerwowac. Trafilam na oddane i mile polozne, rewelacyjna opieke neonatologów, jest rowniez dostepny doradca laktacyjny. Pierwsze dziecko urodzilam na Unii i tez wspominam dobrze - ale mialam szczescie -trafilam na zmiane dobrych lekarzy i mile polozne. Gdybym miala jeszcze raz wybierac bez wahania wybralabym ponwnie Zdroje!

Gość asiaasia1982
Witam wszystkie mamuski ze szczecina jestem tu nowa czekam na dzidziusia jestem w 6 miesiacu i zastanawiam sie czy znajda sie jakies chetne mamusie te obecne i przyszle na spacerek albo jakies babskie pogaduchy:)

czesc dziewczyny!!! szczecin zdroje sie klania, jestem mama 3 miesiecznego marcelka, rozrabiaki niesamoiwtego;-) co do hurtwoni na slonku to swiat dziecka ten kolo ddd przerobili na chinski market a beb club juz na dniach zamykaja wiec zostaje tylko boboland;-( polecam wam sklep w ch magnet na wojska polskiego chyba jest a nazywa sie baby cos przeniesli ten sklep bo kiedys byl kolo fali na wyzwolenia;-) ja rodzilam w zdrojach przez cc, operacja oki ale opieka po porodzie niestety pozostawia wiele do zyczenia, nikomu nie polecam tego szpitala...

hejka szczecinianki:-)..jestem tu pierwszy raz.jestem mama dwójki dzieci a trzeci dzidzus w drodze.termin -na maja.pozdrawiam