Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARCHEWKOWA

Jak długo można pić sok marchwiowy?

Polecane posty

Gość MARCHEWKOWA

chodzi mi o to, czy nadmiar soku szkodzi?

Gość MARCHEWKOWA
ja piję codziennie od tygodnia około 0,4 litra jednodniowego soku, ale na razie nie obrzydł mi

Gość pilam
przez dwa miesiace codziennie albo co drugi dzien, skora nie tylko nie zrobila sie ladniejsza, ale pozolklam w okolicy nosa i ust , na dloniach i stopach oraz gdzie niegdzie na ciele zrobiuly sie zolte plamy, zanim organizm pozbyl sie nadmiaru wit a minely kolejne dwa miesiace....

Marchew Ma działanie regulujące, mineralizujące, wzmacniające, oczyszczają-ce, regenerujące. Może być stosowana w formie pulpy, soku, suszu i nasion. Wewnętrznie Na wzmocnienie - Sok z marchwi nawet do 0,51 dziennie pić 1 szklankę na czczo i wieczorem. Dla niemowląt należy podawać sok zmieszany w połowie z wodą. Astma, bronchit, zachrypnięcie - Czysty sok z marchwi jest dobrym środkiem wykrztuśnym. Biegunki dziecięce - Dietetyczna zupa: 1 kg marchwi gotować przez 2 go-dziny, przetrzeć lub 0,5kg pokrajanej w kawałki gotować w 1l wody aż do rozmiękczenia, po przetarciu dodać wody do 1l i pół łyżeczki soli. Można przechowując w chłodzie podawać przez 2-3 dni łyżeczką lub smoczkiem. Kurację można prowadzić przez 5-6 dni, stopniowo zmniejszając ilość marchwi aż do 100 g na 1l wody. Oseskom można wlewać zupkę z marchwi do mleka w proporcji 1:1 i dalej 1:2 części mleka. Zamiast zupek można w okresie biegunki podawać czysty sok z surowej marchwi zmieszanej z wodą, a mleko dopiero po zakończeniu biegunki. Wzdęcia, gazy - stosuje się napar z nasion marchwi 1 łyżeczkę na szklan-kę wrzątku. Zewnętrznie Stosuje się odwar z marchwi na kompresy lub świeże liście (nać) zmiaż-dżone lub odwar z liści w następujących przypadkach: owrzodzenia, opa-rzenia, czyraki, liszaje, odmrożenia, afty (zakaźna choroba jamy ustnej), pękanie skóry. Sok z marchwi służy też do pielęgnacji cery (twarzy, szyi), czyni ją deli-katną i świeżą, zapobiega zmarszczkom. źródło: http://www.wolfpunk.most.org.pl/ljjarz.htm

Gość marchewkowa
Może głupio to zabrzmi ;d, ale zgrzewkami. W biedronce;)

Gość kaaam
Witamin A C E nie da się przedawkowac pijąc sok dlatego że organizm je wydala !!!!

Gość pegasus
chyba lepiej zmieniac warzywa czy tam owoce, nadiar nie jest przy niczym wskazany...ja stosuje sobie co jakis czas diete sokową, czyli przez tydzien pije tylko soki warzywne i owocowe no i wode. to znaczy soki albo sama przeciskam albo kupuje ekologicze, np rabenhorst. potem sie czuje taaaak lekko :D

Gość gość
Witam!Piłam szklankę soku z marchwi dziennie przez 3 miesiące (sama robiłam).Troszkę pozolklam -dłonie, wokół ust. Zolkniecie to nie przedawkowanie soku ale oczyszczanie się organizmu z toksyn. To mija po pewnym czasie i nie trzeba wcale odstawić soku. Miałam więcej energii i siły, włosy rosły jak szalone a opalenizna była najmilszym zaskoczeniem! Jestem z natury blada a po soczkach byłam brazowiutka jak mulatka, wszyscy pytali co zrobiłam ze tak ładnie się opalilam. Polecam picie dużej szklanki dziennie.