Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda119

dylemat

Polecane posty

Gość młoda119

Chodzi o moją matkę.Nie bardzo wiem co począć.Mama jest już dosyć leciwa i niestety ujawniają się liczne problemy zdrowotne.Ma problemy ze wzrokiem, problem ze stawami i układem krwionośnym.Szukałąm trochęinfo o dietach ale te diety w pewnym stopniu się wykluczają.To co dobrze robi na oczy już nie koniecznie na serce.Jak ustawić optymalną dietę?Czy są takie serwisy www gdzie można wirtualnie dobierać diety do różnych schorzeń ?

Gość nie wiem czy tam coś
znajdziesz konkretnego, ale poszukaj na www.dieta.pl ewentualnie daj mi swój e-mail to prześlę Ci programy dietetyczne, które pomogły mojej mamie schudnąć. szczrze mówiąc nie znam ich i nie wiem jak wyglądają, ale może pozwalają też na tworzenie diet dla osób chorych.

Gość a dietetyk w szpitalu
nie pomoże? mojej mamie pomógł ustalić dietę, a choruje na : nadciśnienie, nerki i reumatyzm

Gość parafina
Poszukaj wyspecjalizowanych serwisów.Na stronie instytutu flory masz np wszystko o chorobach układu krwionośnego, sa diety, przepisy na potrawy itd.Tym tropem dojdziesz do optimum.Inna sprawa że najlepszy byłby dobry dietetyk.

Gość dietkka
a czy takiego dietetyka to trzaba prywatnie szukac czy mozna gdzies w jakiejs państwowej przychodni. albo nie wiem moze w tym instytucie flory można uzyskac jakieś porady i diety?

Gość generalnie to nie ma co
kombinowac za bardzo z wymyslaniem tej diety po 1. DUZO warzyw i owocow 2. wyeliminowac portawy smazone a jak juz to na oliwie z oliwek lub rzepakowym oleju 3. nie pic kawy(wyplukuje witaminy) 4. pic mleko jesc nabial ale chudy(no moze byc poltlusty-jak juz bardzo sie nie lubi chudego) pic jogurty 5. nie solic(podwyzsza cis tet) 6. uwazac na ser zoty(raczej unikac-duzo soli i cholesterolu) 7. jesc pieczywo ciemnoziarniste 8.nie pic alkoholu wysokoprocentowego i piwa 9. nie przesadzac ze slodyczami-jak waga idzie w gore to i czesto cholesterol oraz bole kregoslupa i stawow sie zaczynaja 10 . AKTYWNOSC FIZYCZNA-codziennie min po 30 min

Gość Rogus
Uważać na masło, warto o tym pamiętać.

Gość kofifi
z uważaniem to łatwo powiedzieć, nie da sie chyba tak cały czas ograniczac przynajmniej ja bym nie potrafiła.odstawiłam juz sól i masło, ale bez smarowania kanapek długo nie wytrzymałam, próbowałam jakieś serki lub cos takiego ale w ostateczniści na margaryne przeszłam.te nową flore, cena taka sobie ale wudaje mi sie warto.

Gość Ziggy
Ba, to nie tylko siła przyzwyczajenia. Po prostu posmarowane pieczywo lepiej smakuje, a jak komuś już zdrowie nie pozwala smarować, to musi szukać innych rozwiązań jak te różne obniżające cholesterol.

Gość jugurciki
a własnie jak to jest z jogurtami?czy są odpowiednie na dietach , bo ja słyszałam że na diecie powinno sie wyeliminowac nabiał?

Gość cocoloco
zalezy na jakiej diecie sie jest.a te jogurty sa na obniżenie cholesterolu tak jak flora pro.active

do generalnie...--> nieprawda. W wielu schorzeniach absolutnie nie wolno surowych warzyw i owoców, poza tym dorosły organizm najcześciej nie toleruje mleka, tzn. wiele osób może pić (choć są i tacy, co się źle czują), ale większego znaczenia zdrowotnego dla organizmu to nie ma. Panie w pewnym wieku, zagrożone osteoporozą, muszą się podpierać innymi \"wypełniaczami kości\".

Gość Gemini22
Czasami trzeba obnizyc poziom cholesterolu ale z powodu roznych czynnikow nalezy to zrobic jak najmniej inwazyjnie. Wtedy takie flory przydają się najbardziej.