Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wierny Ogrodnik

Wszyscy jesteśmy Chrystusami

Polecane posty

czyli kontynuacja \"Dnia Świra\". Zapowiada się interesująco. Ciekawsze jest natomiast to, że jeszcze przed premierą jedni wybrzydzają że to film religijny, a drudzy składają doniesienia o obrazę uczuć ...religijnych. Moje wypowiedzi w tej sprawie ocenzurowano na wp i onecie więc chętnie przeczytam co tu macie do napisania.

Co za głupota.:o No, zawet nie wiem jak to skomentować. Powinny podać do sądu twórców słowników frazeologicznych za "niesienie własnego krzyża". One są świętsze, niż sam Chrystus.:o

Dzizus, kurwa, ja pierdolę. Za tą stopkę pójdziesz na stos. Zwłaszcza jak dodasz, że Bóg jest kobietą. Ten tytuł jest dla mnie piękny. I religijny. Nie, antyreligijny. Nigdy nie pojmę toku myslenia niektórych.

Nieśmiało snuję przypuszczenia, że Koterski nam mówi tym tytułem, że dźwigamy nie tylko swój krzyż. Jesteśmy zdeterminowani społecznie, rodzinnie, czasoprzestrzennie... Miauczyński dźwiga krzyż pijaństwa swojego ojca, lat, które zmarnował żonie, nieszczęścia, którego przysporzył własnemu synowi, złamanych obietnic wobec samego siebie... Musi odkupić winy ich nas wszystkich i wszyscy muszą odkupić jego winy. Swoją drogą, nikt się nie burzy, gdy ksiądz w kościele uzywa bardziej niefortunnego zwrotu \"Chrystus jest w tobie.\" Przychodzi mi też na myśl \"Śmietnisko\" Klundery...

Nie słyszałem o tym by ktoś oskarżał ten film o obrazę uczuć religinych... Widzę za to jak różni tacy nie mogą się tego(czyli ataków na film) doczekać by móc za przeproszeniem dojebać \"głupim moherom\" jakie to ciemniaki i udowodnić kolegom z gimnazjum jacy to są kool i postępowi :classic_cool:

weszłem na linka i oto pierwszy post jaki ujrzałem :D \"Różni wielce krztałceni i oświeceni ludzie pełni tolerancji i mądrości, mówią ,że \"prymitywni katolicy\" się będą oburzać, a co widzimy za komentarze ?? Np takie oto: \"Wiedziałem ze jakieś debile odrazu będą sie przypierdalać do tego plakatu i tytułu!!!!! To jest film wszystko można pokazać więc zamknijcie mordy!!!\" -----O CZYM TO ŚWIADCZY ?? KTO TU JEST PORZEPEŁNIONY NIENAWIŚCIĄ ?? W wielce \"skrajnie-katolickiej\" wg. niektórych Polsce króluje prymitywne pragnienie by opluwać wszystko co katolickie, przybijać narządy płciowe do krzyży vide Niezabitowska, a gdy komuś się to nie podoba, jest od razu chamem, zaślepionym fanatykiem rodem z średniowiecza itp... Drodzy Najmądrzejsi ludzie świata - co powiecie na to, że ten film wogóle trafił do kin, a plakaty są w każdym mieście ,przedmieściu i gminie ? Przecież podobno mamy \"katolicko-narodowy\" rząd ?? Czemu nie zostało to zabronione ?? Podobno mamy Kaczyzm ... Jak jesteście tacy mądrzy i miłosierni, czemu rzucacie \"kur***i\" na około zamiast jakoś inaczej, sensowniej nas, prostych ciemnogrodzkich oszołomów, oświecić !!! ??? Co do samego filmu - nie krytykuje go, bo nie widziałęm, chętnie zobaczę - zapewne jest dobry, Dzień Świra był kapitalny. Pozdrawiam \"

NOIIIIIII???? Kilku ludzie niezorientownych być może w fabule filmu wyraża swoje zdanie. I co? To według was :pojebane,pierdolnięte mohery\" które nie dorastają do pięt wam geniuszom i krynicom tolerancji bo ośmielają się mieć inne zdanie Zreszta ciekawy jestem ile z krytycznych wypowiedzi na temat filmu to wasze prowokacje by potem zlewać się z "moherów" :D

\"Skoro wszyscy jesteśmy sędziami, wszyscy jesteśmy winni - jedni wobec drugich, wszyscy jesteśmy Chrystusami na nasz obrzydliwy sposób, wszyscy kolejno ukrzyżowani.\" Albert Camus

Gość szczera235t
płomykowka KUNDERY A NIE KLUNDERY

Gość szczera235t
ZNAWCZYNI LITERATURY A NAPISAC NAZWISKA NIE UMIE