Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krpoka

KASA

Polecane posty

Gość Krpoka

Ludziska mam pytanie i proszę by mi ktoś na nie odpowiedział! Każdego dnia, kiedy widzę jak ludzie bujają się po ulicach nowiutkimi bmw, mercami, audicami i innymi wozami zastanawiam się skąd ludzie maja na to kasę . Czy może mnie ktoś oświecić? Bo ja nie wiem!Napiszcie skąd ludzie na to biorą, chyba że sami takimi jeżdzicie to napiszcie skąd na to macie kasę bo ja jestem w kropce.

Gość kajja
pracują,biorą kredyty, mają firmowe samochody,najtrudniej kupić pierwszy samochód,potem już jakoś leci.Ja co trzy lata mniej więcej zmieniam samohód i tylko niewiele pieniędzy muszę dołożyc na nowe auto-stare sprzedaję lub daję w rozliczeniu.Tak to jest.

Gość albo kradną..........
znam taką rodzinkę!

Gość Intimidator
widzisz to co chcesz widzieć,ja oprócz tych nowych "super wypasionych" furaczy dostrzegam mnostwo biedy,ogolnego zadłuzenia i dziadostwa :| Polska to nie takie małe panstwo,10-15% ludzi żyje tu nacałkiem niezłym poziomie a to liczbowo wynosi około 4mln.ludzikow,czyli całkiem sporo :) poza tym gdybyś wiedziała jakimi wałami,stresem i wyrzeczeniami są okupione te wszystkie pokazowe bogactwa,50% ludzi "odpicowanych" jak ich nazywam to bankruci!!!!Zadłuzeni,uciekajacy przed fiskusem,nie wypłacajacy terminowo wynagrodzeń w swoich firmach,po prostu zastaw się a postaw się,2 pokoje w bloku a pod blokiem nowa vectra warta tyle co mieszkanko takich jaśnie państwa :) zresztą poza tym sporo kobitek się nie zna na samochodach i nie wie że takie odpicowane Bmw czy extra mesiu jest kupowany jako powypadkowy u szkopa,"Pimpowany" w zakładzie u pana henia w obornikach a jego rynkowa wartośc wacha sie pomiedzy 5-20tyś pln.czyli pieniadze ktore w krotkim czasie można zarobić na emigracji.Polska to niestety jedna wielka prowizorka,100mld.długu,20% bezrobocia,najnizsze płace i socjal w ue,dziury i łaty na niby drogach i masa innych patologii,dochodzi do tego społeczeństwo ktore żyej ponad stan i z radoscią okrada swoich rodaków i biedne panstwo,za 15 lat nie będzie takiego kraju jak Polska na świecie,totalnie zbankrutuje prawdopodobnie,o ile do tego czasu Bush i jacyś fanatycy w ręcznikach na głowach nie wywołają 3 wojny światowej,wtedy juz nic nie bedzie tak jak kiedyś,miłego dnia życze :D :D

Gość miałam tłumaczyć ale widzę już
wyczerpującą odpowiedź:D

Gość a ja..........
:o

Gość Ania25..
tak temat chyba juz jest calkiem wyczerpany, nic dodac nic ująć :)

Gość trzaaaaa
trza umiec oszukiwać , kraść , krętaczyć dobrze!

Luksusowe osiedle-ale bez piwnicy i strychu,bo tego na zewnątrz nie widać ! -śniadanko;3 plasterki kiełbaski na całą rodzinkę -przecież sąsiad tego nie widzi,ale WIDZi nowy samochód !! -na trasie ;podjeżdżają pod Bar -płacą za WC (Alleluja !Albo idą po drodze w krzaki-za darmo !),potem przy barowych stolikach wyjmują swoje zmęczone kanapki i herbatę ! -zakupy :\"Biedasklepy\";Plusy,Biedrony.itp;szajs,byle tani !

Gość jezdze a8
maz mi kupil, od 16 lat mieszkamy w de

Gość jezdze a8
powoem wam ze pieniadze to nie wszystko, ale to sie wie dopiero jak sie je ma, niestety... dlatego teraz mi nie uwierzycie, tak jak i ja nie wierzylam... czasem nie mialam co jesc...

Gość jezdze a8
fajnie jest miec pieniadze, ale kto bez pieniedzy jest nieszczesliwy-nie bedzie szczesliwy jak je bedzie mial

Gość kajja
Ja jeszcze w kwesti formalnej w woli wyjasnienia . Zmieniam samochody co trzy lata , zawsze kupuje seicento ! Mam juz drugie seicento , przedtem mialam trzy ciqecento .

Gość jezdze a8
pieniadze to tylko dodatek, szczescie nosi sie w sobie... albo nie... ja bylam szczesliwa bez grosza przy duszy i wcale teraz nie jestem szczesliwsza i nie bede nieszczesliwa, jak wszystko strace, ale ja juz wiem jak to jest...

Gość 3333333333333333
do jezdze a8 maz na czarno pracowal w l de ????

Gość kajja
Pieniadze szczescia nie daja ! Ale z pieniedzmi latwiej zyc !

Gość jezdze a8
mieszkamy tu 16 lat legalnie i z obywatelstwem, on pracuje, ja czasami dorabiam, mamy 2 dzieci, 2 auta, wynajmujemy mieszkanie, bo nie chcemy sie tu zakorzeniac... planujemy wrocic... zaoszczedzilismy ok. 150.000 euro jezdzac kilka razy w roku na wczasy w rozne zakatki swiata i specjalnie nie sknerzac...

Gość kajja
E , tam !

Gość jezdze a8
ale mnie tak strasznie ciagnie do Polski, ze postanowilam wkrotce wrocic, mysle, ze te oszczednosci pozwola mi cos zorganizowac, a maz poki co zostanie tu...

Gość jezdze a8
i bedzie mnie sponsorowal...

Gość kalinka111
chwalisz sie czy sie zalisz. i huj nas to obchodzi ile oszczedzilas.

Gość wlasnie bujaj wory
kogo to interesi wiela zaoszczedzilas !

Gość de-pl
ja tez jestem w de od 5 lat ale nie mam zamiaru wypisywac ile zaoszczedzilam , jaki mam samochod (zaden) i w ilu pokojach mieszkam (apartament) ha ha ha a ty z a8 nie ciesz sie tak bo w polsce ci ja dziobna raz dwa

Gość No cóż ...
duzo ludzi doszło do duzych pieniedzy nieuczciwą drogą, bo niestety tak u nas jest ... Wiadomo, ze przez 15 lat nikt sie nie jest w sposób uczciwy w stanie dorobić majatku, przeciez dawniej na takie majatki pracowały całe pokolenia ;-D