Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szymczakowa

czy w pracy wymagaja mature?

Polecane posty

jezeli masz ukonczone dobre studium i masz jakies doswiadczenie? nie mowie o zawodzie nauczyciela oczywiscie itp..

Gość waldooś
a o jakim zawodzie mówisz?? :o

Gość a jak zrobisz studium bez
matury?raczej niewykonalne chyba

Gość możliwe jak
robi policealne a nie pomaturalne studium. Ale takie jest raczej niedobre niż dobre

Gość a jak zrobisz studium bez
a to zwracam honor:)

waldooś chodzi mi ogolnie... czy jak np na pracowanika biurowego itp no pytamm znacie jakies przyklady?? a jak zrobisz studium bez no jak jakk... normalnie ..przewaznie na studium nie wymagaja matury nie wiesz otym??? progres...profesja..medyczne..

Gość po co maturado kopania rowów
czy do dojenia krów? o jakim zawodzie mówisz?

Gość to po kolei....
praca biurowa raczej odpada. o taką to ciężko z mgr. no, chyba, że świetnie znasz kilka obcych języków... wtedy masz spore szanse. medycyna? chyba salowa... oczywiście możesz założyć własną działalność i być nawet dyrektorem;)

Gość laborantka bez matury
??? magisterium trzeba mieć.

Gość czasami nawet doktorat
:D

Buhahahahahahahahahahahahahaha :D :D :D Pracownik biurowy :D :D :D Bez matury :D :D :D W mojej firmie sprzątaczki mają wyższe wykształcenie :D :D :D Jak to w Teyu było: nie chciało się nosić teczki, trzeba dźwigać dziś woreczki :P :D

a to bardzo ciekawe moja mama ma znajoma co ukonczyla studium analityczne i pracuje w prywatnej firmie... hmma to dziwne chyba jakim cudem sie jej to udalo.. pozatym mowie o pracowniku biurowym..np sekretarka w szkole, jakims biurze itp.. to tez raczej nie musi znac 3 jezykow bo bylam na stazu kiedys i chyba wiem jakie tam kobiety pracowaly.. wiec hmmmm

Gość nie trzeba mieć
U mnie w mieście jest kilka policealnych szkół medycznych, kierunki takie jak: ratownictwo, czy farmacja cieszą się powodzeniem. A takie osoby znajdują pracę bez problemu wręczając nie świadectwo maturalne, ale świadectwo ukończenia tej szkoły, no i egzaminu.

no tak jak zwykle dogadywac kazdy potfari... pewnie Wy wszyscy jestecie juz magistrami... ehhh z kim ja wogole pisze... brak slow normalne pytanie.. nienormalne odp:/..

a nawet doktorami :D

A mnie się zdaje, że ważniejsze jest świadectwo dowolnej szkoły pomaturalnej czy policealnej (tzn, gdzie matury się nie wymaga, a tylko ukończenia szkoły średniej). Coś takiego mi się o uszy obiło. Zresztą, jeśli masz ukończone studium policealne, to wątpię, żeby pracodawca pytał o maturę, bo po jakiego diabła w sumie. Ale to też zależy od pracodawcy.

nie trzeba mieć no dziekuje chociaz Ty potrafisz odp na pytanie:) no tez tak wydaje:) i w tym roku wybiore sie na jakies studium medyczne, przeciez nie kazdy sie czuje na silach aby isc na studia.. to co ten kto na studium chodzi to jakis gorszy jest czy co;/

Gość nie wiem czy wszyscy
ale ja jestem. i co gorsza, znam swoje szanse na rynku pracy, toteż szczerze radzę zrobić maturę.

no chyba jest skoro nie czuje sie na siłach nawwet matury zrobić...

Gość do Ananke
Czy znasz jakąś osobę bez matury, ktora w ciągu ostatnich pięciu lat dostała umowę o pracę jako pracownik biurowy lub laborantka?

Gość tak jest gorszy
dla pracodawcy. przyznaj sama, gdybyś miała jakąś działalność gospodarczą czy spółkę to mając do wyboru magistra i kogoś bez matury kogo być wybrała?

Wy nie widzicie, że ona chce, żeby jej przytakiwać...? Tak, autorko topiku, wezmą cię na laborantkę, sekretarkę, asystentkę prezesa po takim studium bez matury! Bijemy się o takich pracowników! :P

Gość niestety widzimy

Owszem, znam. Dziewczyna matury nie ma, skończyła normalnie LO ale matury nie zrobiła. Skończyła później policealne studium informatyczne i jest właśnie pracownikiem biurowym.

Gość bez znajomości dostała pracę
?

A w ogóle to polecam zapisanie się do liceum ogólnokształcącego dla pracujących i zrobienie jednak matury. Wiadomo, lepiej ją mieć niż nie mieć.