Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lemonkowa

JAK SKONCZYC Z NAPADAMI, KOMPULSAMI I WRESZCIE SCHUDNAC???

Polecane posty

Go艣膰 to sie nigdy nie skonczy
Znalazlam to forum przypadkiem, szukalam jakiegos leku ktory moglabym kupic sobie na moje obrzarstwo na przemian z odchudzaniem. Mam 29lat problem z jedzeniem mam od szkoly podstawowej, 9 lat temu leczylam sie na bulimie wazylam 92kg przy wzrosce 172cm, teraz waze okolo 60 kg na djecie tylko ze w ciagu 20 dni obrzarstwa tyje 10kg, czasami sa to tylko 2-3 dni i przybieram 5 kg i znow drastyczna djeta. Od 4 lat mam anemie byl momet ze po przejsciu 50m serce walilo mi jak bym wziela udzial w maratonie, bylam bliska transfuzi, teraz biore zelazo codziennie. Codziennie urzywam czopkow na przeczyszczenie, i codziennie wstajez mysla co bede dzis jadla mysle o tym caly dzien. Jestem ladna dziewczyna (jak nie tyje) mam cudownego chlopaka ktory swiata pozamna nie widzi, kochajaca rodzine a jednak czegos brak problem jest we mnie i zaden lekarz ani psycholog tego nie zmieni. Jak tyje ukrywam sie w domu chodze w pizamie nie maluje sie nie pokazuje ludzom, obrzeram sie do bolu potem wtyd wyrzuty sumienia. Sa dni a nawet tygodnie ze bywam szczesliwa jak jestem na diecie i chudne dobrze wygladam do mometu gdy przychodzi atak jedzenia, zaczyna sie niewinnie od jednego jogurtu wiecej...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kompulsowa 30
Uda艂o mi si臋 przez dwa tygodnie od偶ywia膰 normalnie i racjonalnie - 1500 - 1600 kcal na dzie艅, 5 posi艂k贸w, ruch. Wesz艂am dzi艣 na wag臋 i 2 kg wi臋cej :| I co? Meeega kompuls :/ :/ ok 6000 kcal :/ Czuj臋 si臋 jak 艣mie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idrilll
Cze艣膰 dziewczyny, to znowu ja :D to si臋 nigdy nie sko艅czy - strasznie Ci wsp贸艂czuje, ju偶 tyle lat si臋 z tym m臋czysz. Jestem pewna, 偶e 偶aden lekarz Ci nie pomo偶e? Mo偶e warto szukac? Rodzina i ch艂opak wiedz膮 o chorobie? kompulsowa 30 - mam nadziej臋, 偶e kontynuujesz 'normalne, zdrowe' jedzenie? Dziewczyny, nam chyba jest brak cierpliwo艣ci. Brak rezultat贸w w postaci zgubionych kg - poddajmy si臋, Brak wytrwa艂o艣ci w leczeniu - poddajemy sie i rezygnujemy z terapii. Albo wieczne odk艂adanie na jutro, od jutra to od jutra tamto. NIE!!! od teraz, ju偶. B臋dzie ci臋偶ko, ale sie op艂aca. I nie my艣lcie, 偶e efekty przyjd膮 po tygodniu czy po 2 stosowania diety czy terapii. Ja dalej wychodz臋 z bulimii, zdarza mi si臋, 偶e po prostu siadam i jem (bardzo rzadko, najcz臋艣ciej jak sie nudz臋 i wiem, 偶e np nie spotykam si臋 dzisiaj z ch艂opakiem). Ale potem sobie my艣l臋, jaka ja jestem g艂upia, teraz czuj臋 si臋 oci臋偶a艂a i ni mam na nic si艂y, brzuchol mam wielgachny. Ale i tak jem niepor贸wnywalnie mniej ni偶 podczas napad贸w te kilka lat temu, ju偶 nie mog臋 za du偶o zmie艣ci膰. B臋d臋 tu wpada膰, trzymajcie si臋 cieplutko!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompulsowa 30
Dzi艣 mia艂am zacz膮膰 normaln膮 diet臋, zjad艂am owsiank臋 z owocami i otr臋bami na 艣niadanie. Posz艂am do pracy - znajoma ma dzi艣 urodzinki - przynios艂a ca艂y karton p膮czk贸w i fawork贸w - normalnie poczu艂am si臋 jak w t艂usty czwartek. W pokoju jest nas trzy. I we trzy opr贸偶ni艂y艣my ten ca艂y karton... Teraz siedz臋 i zapijam kaw膮 - na szcz臋艣cie ju偶 bez cukru... Ehh... W sumie przez ten wczorajszy kompuls nawet nie mam ju偶 wyrzut贸w sumienia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompulsowa 30
Dziewczynki 鉂わ笍 馃槝 馃槝 鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idrilll
kompulsowa - dobrze zacz臋艂a艣 dzie艅. A jak si臋 ko艅czy? Mnie ostatnio odrzuca od s艂odkiego. Nie wiem czemu, w og贸le mnie nie ci膮gnie.. A偶 mnie mdli na sam膮 my艣l o czekoladzie, batonach, a najbardziej jak pomy艣l臋 o ciastkach! Ze s艂odyczy to tylko lody. Ale mi si臋 to podoba, bo oczywi艣cie chcia艂abym schudn膮膰 kilka kg (5-7) do wrze艣nia. Troch臋 zaniedba艂am w ostatnich m-cach 膰wiczenia, ale znowu zaczynam. Wczoraj 膰wiczy艂am 1.5 h dzisiaj tylko 45 min.. kiepsko si臋 czuj臋, okres mi si臋 zbli偶a. Teraz mam wakacje, a raczej 'wakacje', bo musz臋 napisa膰 prac臋 licencjack膮. A i znale藕膰 jak膮艣 prac臋 zarobkow膮. Znajomi si臋 porozje偶d偶ali, m贸j ch艂opak te偶 wyjecha艂. Troch臋 za du偶o czasu sp臋dzam sama w mieszkaniu, ale mam nadzieje, 偶e si臋 to wkr贸tce zmieni ;] Jak tam dziewczyny?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompulsowa 30
U mnie jedna wielka tragedia :O Ca艂y czas si臋 ob偶eram, jestem w ci膮gu jak narkoman. Niech kto艣 mnie zabije, ale nie potrafi臋 tego przerwa膰... :( I to ci膮g艂e od jutra... :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idrilll
kompulsowa - opowiesz mi swoj膮 histori臋, jak to si臋 zacz臋艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zumba yeeee
dziewuszki ja walcze ponad 5 lat :( mam dosyc znalazlam dobrego psychiatre, sprawdzonego ide jak tylko wroci z urlopu.. zaczelo sie jak przyty艂am 10 kg z 59 na 69 i jak zaczelam sie odchudzac to ciagle +3, -3 kg a przez zime nwet nie wiem kiedy pojawi艂o si臋 nagle 77, obecnie 79 jak sie pokaze 8 z przodu umr臋!! id臋 do lekarza, dluzej nie dam rady...zniszcze sobie zycie i rodzine..

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 dziewczyny:) co mam Wam napisa膰? has艂o: zaakceptuj siebie wydaje si臋 oklepane, ale na tym w艂a艣nie polega ta walka musisz te偶 pouk艂膮da膰 swoje zycie uczuciowe, wyrwa膰 si臋 z toksycznych zwiazk贸w, wyt艂umaczy膰 rodzicom, 偶e nie 偶yjesz po to, 偶eby spe艂nia膰 ich ambicje, znale藕膰 sobie interesuj膮ce zajecia, przesta膰 piel臋gnowac rany... pomaga usuni臋cie z otoczenia przedmiot贸w i muzyki, kt贸re wprowadzaj膮 cie w przygn臋bienie, wyrzucenie zbyt ma艂ych ubra艅, kupionych z nadziej膮, 偶e kiedy艣 w nie wejdziesz... og贸lnie sprawdza si臋 zasada 偶ycia tera藕niejszo艣ci膮 i cieszenia si臋 chwil膮. na pocz膮tku, wbrew sobie trzeba wychodzi膰 z domu, nawet je艣li czujesz si臋 obrzydliwa. dieta i odchudzanie okazuj膮 si臋 wcale nie by膰 najwa偶niejsza w tej walce, choc oczywi艣cie konieczne jest wybieanie warto艣ciowych produkt贸w i unikanie 艣mieciowego 偶arcia. sport natomiast dzia艂a fantastycznie: poprawia samopoczucie, dodaje energii, 艂adnie kszta艂tuje cia艂o:) wa偶ne, 偶eby nie nakr臋ca膰 si臋 negatywnie. kiedy przychodzi kryzys jak najszybciej go przerwa膰, zamiast pogr膮偶a膰 si臋 wierz膮c, 偶e od dna 艂atwiej si臋 odbi膰 trudno jest wybaczy膰 sobie pope艂nione b艂臋dy i zmarnowany czas, ale przecie偶 to przesz艂o艣膰, cos czego ju偶 zmieni膰 si臋 nie da trzymam kciuki za nas. lufka:***

Udost臋pnij ten post

a偶 mi si臋 serducho cieszy jak widz臋 wpisy "starych" z w膮tku ;) ciekawe co z anox膮 i lemonkow膮........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiauy7565
a ja jestem dzisiaj z siebie dumna wracalam z pracy i mialam ochote porzucic diete bo nic jeszcze nie schudlam po 5 dniach, chcialam wejsc do sklepu i kupic sobie pol kilo ptasiego mleczka ( zawsze tyle jem naraz jak mam napad ) ale po chwili pomysla艂am co ja robie? przeciez tak nigdy nie schudne, stalam w kolejce w sklepie i walczylam sama ze soba...zauwazylam ze kiedy zbliza sie taki napad budzi sie we mnie jakas druga osoba ktora ma gdzies diete...no i stalam tak w tej kolejce i kiedy przyszla moja kolej juz chcialam powiedziec poprosze pol kilo ptasiego mleczka ale ja powiedzialam z e chce duze jablko :-) tak szczerze to pierwszy raz udalo mi sie wygrac ze soba. ostatnio mialam napad i zjad艂am: sniadanie 7.00- 10 bulek z szynka pomidorem i majonezem,(caly maly sloik zuzylam) po sniadaniu 8.30- zjad艂膮m opakowanie lodow 1 litr z 3 bananami na obiad 12.00-z kilo ziemniakow i 7 kotletow z ketchupem po obiedzie 14.00-z pol kilo ciastek z kremem jeszcze pozniej tak o 16.00- czekolade milke mleczna i kubusia duzego 17.00 kolacja-duzy talerz od zupy salatki warzywnej z majoezem i z 5 bulek 18.00-z 5 paczkow chyba zjadlam 20.00-orzeszki ziemne solone 500g na przemian z cukierkami czekoladowymi 23.00-nie moglam spac i poszlam do kuchni zrobic sobie budyn z litra mleka i dwoch opakowan budyniu , zabieram budyn ze soba do lozka i jem wszystko... ja naprawde tyle jem przy napadach ;-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idrilll
kasiauy - sk膮d masz tyle jedzenia w domu? Chodzisz do sklepu przed ka偶dym napadem? Mieszkasz z kim艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polecam dobrego psychiatr臋 na
to schorzenie, walka sam膮 z sob膮 mo偶e by膰 trudna. Wyci膮g z dziurawca (alkoholowy) dodaje rado艣膰, leczy takie stany depresyjne. Lekarz pomo偶e jednak najlepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 espanola
hej, ja si臋 ob偶eram od niedawna. Schudam bardzo duzo jak dla mnie- 7,5kg. Przez wakacje zacz臋艂am znowu jesc niezdrowo, bo przecie偶 jestem chuda, to mog臋, nie? W艂asnie... masakra. No i teraz po艂owa wr贸ci艂a, a nawet wiecej. Znowu wygl膮dam strasznie... a maj膮c tak膮 wag臋, by艂am strasznie zamkni臋ta w sobie... jak schud艂am to nikt nei nie poznawa艂, zmieni艂am si臋 z charakteru. JEstem kurna 偶alosna, nie mog臋 sobie z tym poradzic. Po prostu nie mog臋... jak wid臋 jedzenie to rzucam sie na nie, a dzie艅 p贸藕niej ne jem nicc, wieczorem znowu 偶r臋. no i tak w k贸艂ko....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jiwonkaaa
Tesz mam napady i to juz od roku :( a mam tylko 14 lat :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marisssa23
od 16 roku zycia jestem na dietach, po ktorych i tak tyje. ludzie sa zszokowani, ze w ciagu miesiaca potrafie sie tak diametralnie zmienic, schudnac...JEDNAK co z tego? I tak potem rzucam sie na jedzenie. Nie potrafie jesc normalnie. Albo glodowki, diety albo kompulsy.' Boze, ile bym dala zeby wrocic do czasow przed 16 rokiem zycia, przed rozpoczeciem diet. Wtedy mialam stala wage ok. 64 kg. Czyli duzo, bo zawsze bylam grubsza, ale nie wazne ile jadlam, wazylam tyle samo. A teraz... szok. Najgorsze z roku na rok mam mniejsza motywacje. Brak mi sil. Stracilam tyle lat swojego zycia. Nienawidze swojego stosunku do jedzenia. Tej choroby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alminka
ja tez tak mam , teraz bierze mnie na torta ale nie mam :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 luckylucky
ja jestem po 40 i myslalam, ze juz nic nie pomoze mi schudnac chociaz troche. nie tylko dla siebei ale i dla zdrowia. naszczescie znalalzam acetomale i moja przemiana materii znowu przyspieszy艂a! schud艂am 5 kg w meisiac ;) obytak dalej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a jaka masz diete ? tez chce schudnac 5 kg i mi sie nie udaje za nic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zastosowa膰 suplement kt贸ry hamuje napady g艂odu. Polecam poczyta膰 o Slimcea

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie chce zadnych supli