Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcia ***

ciezarne Polki w Anglii.....odezwijie sie!-

Polecane posty

odicagacz to nasal aspirator ale ja nie wime jak kazdy innej firmy sie nazywa cala noc mi maly nie mogl nosem oddychac :( a gdzie kupie te sol fizjologiczna??? i jak po ang sie nazywa??? tak mi go szkoda bo go zarazilam :(

Gość iwwwa***
mamaEli niezłego masz tego swojego meza-informatyk na całego:) ale i tak chwale-znani mi mezczyzni pewnie by powiedzieli ze juz do niczego sie nie nadaje:) Ten everest prasowania to podeslij mi ja wiekszosc czasu nic nie robie...czekam az uda sie znalezc jakies mieszkanko i dopiero zaczne przygotowywania...

Gość iwwwa***
Arvena-nic niestety nie poradzisz i nie obwiniaj sie za cos czego nie zrobilas swiadomie...

Agnieszka 1981 nie martw sie brakiem siary :) siara czyli pierwszy pokarm pojawia sie najczesciej w pierwszej dobie po porodzie zazwyczaj zaraz po nim. bywa jednak tak ze nie pojawia sie nawet do 3 doby, ale to juz ekstremum. ja tez nie mialam nic w piersiach po urodzeniu Eli ( a przynajmniej tak myslalam) ale polozna podala mi mala i kazala nakarmic... i nakarmilam :D . siary jest bardzo malo wiec mozesz nawet nie zauwazyc roznicy w wielkosci piersi. dopiero pozniej pojawia sie wlasciwy pokarm, ktorego jest juz znacznie wiecej. natomiast to co jest w piersiach przed porodem to nie jest siara tylko (bodajze tak to sie nazywa) colostrum. jest to taka szarawo- przezroczysta wydzielina. mozesz widziec jej wyciek ale nie musisz.

moze zadzwonie do nhs direct i przez tel mi cos poradza??? czy czekac do HV jak przyjdize jutro??? nie wiem, kurde biedactwo strasznei sie meczy :(

iwwwa zapraszam!!! moj Everest nalezy do Ciebie :D:D:D .a tak serio to zaraz staje do deski tylko wezme przysznic i ogarne troszke mieszkanie :) Arvena dzieki :) sol fizjologiczna to inaczej saline drops i w tym kraju przeznaczona jest chyba do uszu... jesli chcesz to mam zapas soli fizjologicznej z Polski, moge Ci podeslac jak wyslesz mi swoj adres mailem to zrobie to jeszcze dzis :) .Monika pisala o jakims prayu ktorym traktuje Czarka, mysle ze to tez nic innego jak sol fizjologiczna.

nie chce cie wykorzystywac mamo eli :( moze pojade sama do centrum dzisiaj i poszukam czegos :( tak mi go szkoda a ja tez przezeibiona, nie mam sily. normalnie u mnei to jak nie urok to sraczka. ciagle cos sie przydazy!!!!!!!!! musze sie pocieszac ze niektorzy maja jeszcze gorzej a ja glupia narzekam

no to walnelam jak lysy warkoczem o beton z tym colostrum :D:D:D colostrum to przeciez inaczej siara! to cos w piersiach przed porodem nazywa sie jakos inaczej, choc niektore kobiety rzeczywiscie maja w piersiach siare juz przed porodem. sorki za pomylke!

Arvena to naprawde nie problem :) skrzynke na listy mam pod domem. jak nie znajdziesz niczego w miescie to daj znac, podesle Ci.

witam tak, to sa saline drops, ale są do noska i do uszu, zdaje sie, ze do oczu też. Wiec arvena powiedz w aptece ze to na katarek dla noworodka. Ale powiem ci ze to jest prawie bezskuteczne, wypróbowałam. Ale tytaj nic innego Coi nie dadzą... A co do zarażania...Zaraz po urodzeniu Zuzi złapalam ostre przezie bienie i oczywiscie baalam sie ze ją zaraże. Lekarz powiedziala mi ze to malo przwdopodobne, poniewaz w pokarmi matki jest b dużo przeciwciał. Tak pisałyście wczoraj o tej kawusi...jak ja uwielbiam kawe, ale... Raz siorbnelam od męża 3 łyki, no i potem mala nie spala przez poł nocy. teraz popijam bezkofeinową (ale to tak jak piwo bezalkoholowe;) )

Gość iwwwa***
Borówka** moja kawa nawet w polowie nie przypomina kawy-takie siuski-ale zapach jest:)

Arvena szkoda mi Twojego Alexa, taki malenki. Jak naprawde jest z nim źle to lepiej pójdź z nim do lekarza Iwwwa Wy brzuchatki pijcie kawusie puki możecie, bo potem to można pomarzyć - przy karmieniu piersia. sa taka 1 kawka napewno dzidzi w brzuszku nie zaszkodzi tak przyjrzalamsie tabelce i widze ze w październiku poorządny wysyp sie szykuje. ale bedzie wrażen1 trzymam kciuki, za wrzesniowki oczywiście tez

Cześć dziewczyny. Moja nocna to głównie spacery z łóżka do toalety i co chwilę szturchanie mężą, żeby nie chrapał, a poza tym sny, że dziecko chwyta mnie przez brzuch rączką za palec, dziwactwa jak zawsze, także nocka cud miód. Arvene - Twój synek cudny, na zdjęciach wygląda jak zdrowy maluszek, także przykro mi, że tak się męczy z tym katarem. Dobrze, że masz mamę obok, to zawsze jakieś wsparcie, ja przez najbliższe tygodnie po porodzie będę sama, także mam nadzieję, że choróbska będą się ode mnie trzymały daleko. Może przejdź się do lekarza z mały, co Ci szkodzi, może akurat coś dobrego poradzi.

borowka ja pilam kawe zaraz po porannym karmieniu ;) do nastepnego karmienia (za ok3 godziny) w organizmie po kawie nie bylo sladu :) sol fizjologiczna nie leczy tylko pomaga w wydaleniu gestego sluzu z noska. poza tym dziala chyba lekko odkazajaco. tak mi sie wydaje, ale lepiej niech Kamila spyta tate jak to jest z ta sola fizjologiczna. jedno jest pewne nic innego nie dostaniesz dla noworodka.

Gość iwwwa***
Jola25 ja tez chodze do lazienki a najgorsze ze na spiaco sie chodzi i mozna sobie zrobic krzywde-zwlaszcza jak sa w poblizu schody.. no coz kiedys to wstawanie minie:)

arvena Alex tak bedzie charczal jeszcze jakies kilka tygodni i to zupelnie normalne.moj tez charczy i polozna mowila ze to wody plodowe i do 6 tygodni powinno przejsc samo.oni tu poprostu nie odsysaja tych wod do konca z dzidziusia i stad dziwne dzwieki.sluz w kupce to tez to najprawdopodobniej.a na bolacy brzuszek sprobuj masowac kolistymi ruchami zgodnie z ruchem wskazowek zegara.u nas zawsze sie sprawdza :)

ja nie pilam kawy w ciazy, bo maz stwierdzil ze kofeiny nie bede pic anie przyjmowac w zadnej postaci. nawet nie brakowalo mi kawy bo nawet po niej wymiotowalam. a zmeczenia znaczy spiaca nie bylam wogole i nadal kawy teraz tez nei pije. chociaz na razie biore antybiotyki i nie daje mleka swojego malemu ale czuje ze to koncowka i malo mam :( i pewnie nie wroci. za bardoz oslabiony organizm itp maly alex teraz grzeczny biega na lezaco sobie na kanapie :) i pociaga biedak noskiem :( charpie tak, normalnei strasznie mi go szkoda :( a mnei wszystko boli gardlo i wogole wicie co jakis juz dol mnie lapie przez to wszystko te choroby itp :(

Gość iwwwa***
Arvenka to ta pogoda jest dolujaca...

ja niestety jestem kawoszem. nie wypije wiecej niz 3 kaw dziennie bo nie widze w tym sensu, ale rano kawa musi byc. zeby wypic 3 kawy tez musze miec natchnienie ;) lub pogode jak w tej chwili za oknem... Kamila dobrze ze stad wyjechalas choc na troche, leje calym niebem!!! lollibelly tez sobie cos przypominam ze moje dziecko charczalo przez jakis czas po urodzeniu, moj maz nazywal ja wtedy chrąchem :D:D:D

moj dziecko tez charczalo po urodzeniu i przestalo a teraz znowu zaczelo ale z powodu kataru. to charczenie mi poweidzeili ze plyny ma jeszcze gdzis i przejdzie a ze po cesarce to bardzije prawdopodobne bo dziecko nie przechodzi przez kanal gdzie oczyszcza sie z tych plynow w czasie skurczy. ja nie mam sily, najgorsze to przeziebienie wszystko mnie boli :( kicham prycham dobrze ze mama moja jest ale w nedziele juz wraca :( niestety musze sie wykurowac do tej pory

tak wlasnie jest z ta solą, być może rozpuści jakąś wysuszoną kozuchę(jak to nasza koleżanka brzuchatka napisała) ale z kataru nie wyleczy, ani noska nie oczyści jak jest zapchany. Arvena ale jeśli Alex nie marudzi i nie płacze wiecej niz zwykle to zn ze nic mu poważnego nie jest :) a ten katarek musisz przeczekać.Ale jak to charczenie cie niepokoi to może wrto to sprawdzic .Wlasnie dobrze Ci ze masz mame przy sobie, też tak bym chciała, ona Ci dobrze doradzi. Moja jedynie w snach jest tutaj... Fajny jest Alexik, jak bede miala chwile też Olcia sie pochwalę

Aha, to sprawa charczenia już wyjaśniona. Nie martw się Arvena, tym bardziej, ze tak jak mówisz nie dokucza mu to

Witam. Leje i wieje - normlanie ma się dosyć z samego rana . Korekto - popieram!Jak byłam jeszcze w ciąży to często poprawiałam tabelkę (pedant jestem), porządek musi być i niektóre forumowiczki notorycznie kopiowały nieaktualną tabelkę:( A po co forum zaśmiecać????? Mleko przed porodem - jednym mleko się leje innym nie. Ale po porodzie do 3 dnia mleko ZAWSZE SIę POJAWIA!!!Pokarm będzie nie martwcie się. Mi mówiono,że kawa w ciąży nie jest wskazana - ale to indywidualna sprawa.Ja nie piłam ani kawy ani zwykłej herbaty. mam jeszcze sporo do powiedzenia na forum, ale Czarek to priorytet - napisze później.

wlasnie wyszla ode mnie HV.zwazyla i zmierzyla mojego kurczaczka uwaga, uwaga...nie kurczy sie, rosnie!podobno dluzszy niz inne dzieci w tym wieku ale szczuply no i ze duza ma glowe \'ale moze to rodzinne\' hmmm nie wiem o co jej chodzilo, nigdy nie myslalm ze ja mam jakas niewymiarowa hehe

ale się dzięje..wróciłam właśnie z miasta z.. kawy i deserku z mamą. Pogoda się poprawia i słońce wychodzi, ale ja chodzę wszędzie w tempie żółwia :P Już zapisałam, żeby tatę zapytać o tą sól fizjologiczna i charczenie Alexa, chociaż na to nie wiem co powie, bo jest laryngologiem a nie pediatrą, ale zobaczymy, wraca niedługo z pracy. Teraz wobec mnie jest taki opiekuńczy, że jak powiedziałam, że lekko mi ucho zatkało to od razu mi przedmuchał gruszeczką. On to dla mnie by teraz wszystko zrobił. Wyniki krwi dziś odebrałam i wszystkie dobre. Ja też jestem za poprawnym wpisywaniem tabelki, chodziło mi tylko o tą uwagę, wg mnie była niegrzeczna... grożenie, że może lepiej się na forum nie pojawiać, no jak tak można?? Każdy ma tutaj takie same prawa. Ja też raz sama coś zmieniłam, ale tylko swoje dane. A odnośnie kawy..nie zaleca się picia mocnej ani dużo, ale kawę jak komuś nie szkodzi, czasem dobrze wypić. Ja np na te osłabienia właśnie powinnam sobie czasem podnieść ciśnienie. Ale to indywidualna sprawa., pierwsze 4 miesiące ciąży też zapomniałam jak smakuje.