Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość waga przed i po

Pytanie o wage sprzed i po ciazy!

Polecane posty

1 ciąża - waga przed 53 + 13 (na pocżątku ciąży schudłam 5 kg) waga po ciąży 56 2 ciąża - waga przed 54 + 10 (na początku ciąży schudłam 6 kg) waga po ciąży 45

Gość ajajaja
urodziłam 4 kwietnia,waga sprzed ciązy 43,5 kilo,przytyłam w ciązy 16,a teraz 3 i pół tygodnia wchodze juz w stare spodnie sprzed ciązy,które nosiłam np w zeszłe lato.Chciałabym dodac,ze nie głodze się(bo tak ktos pewnie zaraz napize..,karmię piersią,więc musze jesc zdrowo..Podjadam nawet od czasu do czasu cos słodkiego i w sumie niczego(chyba,.ze cos jest szkodliwe dla Niuni)sobie nie odmawiam..Tak więc nie martw się,jednym przychodzi to łatwiej,innym trudniej,ale napewno jest rzeczą mozliwą,zeby wrócic do sylwetki.Pozdrawiam

Gość ufliczek
mam pytanie do Ciebie ajajaja, miałam taką samą wagę przed ciążą jak ty teraz jestem w 6 miesący, przytyłam jak na razie 2,5 kg, jak to się stało że przytyłas aż 16????????? jem normalnie i nie tyję, to co ty robiłąś? Nie sadzę żebym dobiła do 16 do końca ciąży.

tak na szybko przed ciążą 65 kg po I i II ciąży 57 kg więc jest różnie

26 lat,166 cm, dwoje dzieci. przed pierwsza ciaza 60 kilo. po to juz roznie bywalo, ale 65 nie przekroczylam przed druga ciaza w ktora zaszlam w grudniu 2005 wazylam 61kilo.w dzien porodu 68, dwa dni po porodzie 62,5, dzisiaj, kiedy emilka ma 9 miesiecy waze 58 kilo.

Gość przed ciążą 59-61 a jadąc do
porodu ważyłam 97kg :O :O :O dość długo karmiłam piersią małego żarłoka i waga wróciła mniej więcej po około 10 m-cach a po roku ważyłam 60 kg.:)

Gość mlodaEML
172 przed ciaza 63 kg przed porodem prawie 22 kg wiecej 1 mies po porodzie 75 kg obecnie rok po porodzie 67... bez komentarza...

Ja przed ciążą ważyłam 60 kg a teraz w 6 miesiącu ważę już 72. Jem mało, nic ponadto niż przed ciążą, więc to chyba sprawa indywidualna że niektórzy tyją bardziej a inni wcale.

A do szkoły rodzenia chodzą ze mną babki które są już w 8 miesiącu i nic po nich nie widać !!!

Gość a ja........
wzrost 168 waga przed - 54 waga pól roku po 1 ciaży - 50' druga ciąża i po niej mniej więcej tak samo. Teraz (mlodszy ma 7 lat) - 56 kg.

Gość no to podaję
164 cm wzrostu przed ciążą 55 kg w dniu porodu 64 kg tydzień po porodzie 54 kg Sama sobie sie dziwie jadłam sporo i miałam dobre wyniki , całą ciażę chodziłam na basen i nie mogłam usiedzieć na miejscu , nie spałam w dzień i studiowałam :) jak to wszystko pogodziłam hm? po prostu jakis power mnie ogarnął

Gość kolanówka
przed ciaza 57 w dniu porodu 70 po porodzie zeszlo ze mnie 5 kg i dlugo sie tak utzrymywalo po 4 miesiacach waga zaczela spadac (karmie piersia) jem wszystko i to za duzo a mimo to chudne. moja coreczka ma teraz 5 m-cy a ja waze 55 kg i czuje sie cudownie

Gość a ja przytyłam
Przed ciażą 70 Przed porodem 95 6 miesięcy po porodzie 68

Gość mamatosi
168 cm. przed ciążą 74 kg w dniu porodu 96 kg po porodzie 88 kg wychodząc ze szpitala 85 kg 15 tyg po porodzie 69 kg

Gość pytanie do doświdczonych
Należę do tych szczęśliwych mam , które karmiąc piersią chudną. Dziś jest 3,5 mc po porodzie, a ja ważę kilka kilogramów mniej niż przed ciążą. Razem jest mnie już 28 kg mniej. Jest super!!!! Czy to zasługa małej, że tak ze mnie wszystko wysysa? To moja najlepsza dieta odchudzająca!!! Jak długo mogę liczyć na taki świetny efekt? Boję się, że któregoś dnia stanę na wagę , a tam kilka kilo więcej się okarze. Jem to, co lubię i nie za bardzo się ograniczam:) Podejrzewam ,że gdyby nie córka byłabym o te 28 kg większa.

Gość do tej wyżej
no a ile ważysz obecnie i przy jakim wzroscie?

Autorko nie ma się co sugerowac głupim i złośliwym gadaniem koleżanki. Jestem w polowie 6 miesiaca ciąży. Gdy zaszłam wazyłam jeszcze więcej niż Ty. Do chwili obecnej nie dość że nie przytyłam ani grama to jeszcze mam kilogram mniej niż przed ciażą. nie wymiotowałam specjalnie na początku, zdarzało się kilka razy dosłownie więc nie schudłam przez to, po prostu jem tak że i dzidiza ma z czego czerpać i mnie w boki nie idzie. Lekarka się dziwiłaze nie tyję bo mi wróżyła tak ze 20 kilo dodatkowo. Na ostatenij wizycie w 5 miesiącu powiedziała że teraz to już ruszy i przybiorę i się....pomyliła, bo nic a nic. A gadaniem złośliwej baby się absolutnie nie przejmuj. To nie jest reguła że my grube przyszłe matki musimy przytyć nie wiadomo ile. Własnie z tych chudych jak patyk mioch koleżanek jest parę którym po ciąży zaostało.

Gość pytanie do doświadczonych
mam 168 i waże 68 kg na razie. jem duzo i to co lubie, a mimo wszystko schudłm juz z 28 kg. chyba dlatego ze karmie piersia. ciekawa jestem jak dlugo moge sobie tak bezkarnie pozwalac na kalorie:)

Gość taktaktak
175cm przed ciaza 53 w dzien porodu 66 dzien po porodzie 52 teraz 3 lata po porodzie 53

Gość do osoby wyżej
kochana, ale Ty wciąż masz nadwagę i spokojnie możesz jechać z wagi już schudłaś 28 kilo??? to ile ważyłaś? 96kg????????

Gość one na zabiegi jakies chodza
zeby zrzucic maja kupe kasy, wiec moga na rollmasaze sie wybierac co jakis czas ja wazylam 53kg, ostateczna waga w ciazy rowne 80kg a pol roku po zrzuceniu brzusia 64kg i dopiero teraz zaczyna spadac. wczoraj zaobserwowalam spadek wagi o 1kg

Gość one na zabiegi jakies chodza
a moja kolezanka jest w 7 miesiacu. przed ciaza wazyla 68kg a teraz 69. na poczatku chudla a teraz zaczeka tyc. nie ma reguly. poza tym jak bedziesz sie obzerac to przytyjesz, a jak bedziesz jesc by zaspokoic glod to przytyjesz mniej. nie sztuka obzerac sie ciagle frytkami, pizzami ale najwazniejsze by to jedzenie bylo odzywcze. niekoniecznie musisz schudnac ale powinnas bo jesli bedziesz miala cesarke to ciezko ci bardzo bedzie poza tym mozesz dostac cukrzycy ciazowej. pamietaj ze nie ma reguly i wszystko jest indywidalne

Gość powinnaś trochę zrzucic
i pocwiczyc, bo przy nadwadze trudniej jest zajśc w ciążę tkanka tłuszczowa magazynuje i wytwarza estrogen popytaj lekarza, dietetyka, na pewno ruch Cię zwmocni i pomoże Ci lepiej zniesc ciążę, kobiety które są aktywne przed i w trakcie ciązy szybciej dochodzą do formy po urodzeniu maluszka i łatwiej im się nim zajmowac

Gość pytanie do doświadczonych
Tak, ważyłam 96 kg w ciąży. Schudłam 28 i bardzo chętnie zchudnę jeszcze z 10 kg. o ile się da:) Nie będę się jednak teraz odchudzała, zresztą po co skoro bez żadnych wyrzeczeń waga sama leci w dół. Ja chciałabym tylko wiedzieć, jak długo to potrwa i o to właśnie pytam. Kiedy mam zacząć się pilnować? Nie chciałabym już przytyć.

Gość kaszalotka
prze ciaza 105 kg 170 cm, w ciazy 113kg , po ciazy /3 miesiace 100 kg, mialam zmartwienia to i schudlam, potem 95 kg, teraz 103kg, mam 23 lata, i 13 miesieczna coreczka, no coz, jestem kaszalotem, zawsze bylam, ale po porodze schudlam , a i w ciazy nie przytulam zaduzo, ale to jest zalezne od kazdej kobiety zupelnie inaczej. pozdrawiam

Gość maddi
Z tą wagą po ciąży bywa bardzo różnie. Ja przez całe życie musiałam uważać na swoją wagę, bo mam tendencje do tycia. Więc to jak szybko schudłam po ciąży mile mnie zaskoczyło. Przed ciążą ważyłam 56 kilo przy wzroście 164, a teraz po 3 miesiącach od urodzenia dziecka ważę 55 kilo i waga nadal spada. Muszę jednak zaznaczyć, że staram się uważać na to co jem ( karmię piersią), no i co drugi dzień chociaż 20 minut przeznaczam na lekką gimnastykę i serię brzuszków.

Gość mama julii
W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg. Strasznie dużo, ale cały czas jadłam. Inaczej miałam potworne mdłości. Jak szłam do porodu ważyłam 93 kg. Julia ma dwa latka. Teraz jestem drugi raz w ciąży. Ważyłam 71 kg. Obecnie zaczął się czwarty miesiąc a ja mam 74,5 kg. W internecie sprawdzałam, że przyrost wagi jest w normie, ale myślę, że dużo już przytyłam. Nie miałam mdłości i nie wymiotowałam, staram się uważać na to co jem. Co mam robić, aby dużo nie przytyć. Ćwiczyć nie mogę, bo ciąża była zagrożona i się boję, ze spacerami też różnie bywa bo dopadły mnie nerki i bolą codziennie. Co robić, aby nie tyc?

Gość kari22
hej. Ja przed ciążą warzyłam 54 kg, a ostatniego dnia 88 kg... czyli przytyłam :) tylko 34 :P przy wzroście 174 cm Jestem 2,5 roku po porodzie i schudłam do 65 kg, i nie widzę szans na lepsze efekty. Ale co to jest?? Kilka kilogramów w zestawieniu z niesamowitą radością i dumą, kiedy patrzy się na dziecko :)