Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła ex

jakie alimenta od bezrobotnego

Polecane posty

Gość przyszła ex

czy ktoś wie jakich moge rządać alimetów od bezrobotnego taty,zarządałam 500 zł na dwoje dzieci,bo własnie mam sprawę i nie wiem jak się bronić.mąż oficjalnie nie pracuje,dorabia tyle że dla niego to pestka ale dokumenty mowią inaczej,prosze poradźcie mi coś

Gość nadmorzanka
ja dostałam 600 na dwoje dzieci

przykro, ale możesz dostać jedynie po rozwodzie zaliczkę alimentacyjną , w pozwie napisałaś 500 zł i dobrze, sąd przyzna albo nie, wszystko zależy od sądu. Mój były nie pracował, a jednak sąd zasądził mu alimenty na dziecko w wys. 350 zł, w pozwie napisałam 400.

Gość alimentY a nie alimenta

Gość przyszła ex
kwoę napisałam w pozwie o rozwód więc osbnej sprawy nie ma.wiem tylko że moj maż jak dostał powiadomienie to napisał odpowiedz że wyraża zgodę na rozwód bez orzekania o winie ale nie wyraża zgody na kwotę proponowanych alimentów.Wiec wszystko zależy od sędziego?

Gość nadmorzanka
zależy od tego ile dotychczas zarabiał, ile dokładał dotychczas do domowego budżetu jakie ma mozliwosci zarobku na jakim poziamie dotychczas zyliście,a przede wszystkim od tego jakie są potrzeby dzieci, bo to one przede wszystkim nie mogą ucierpieć na tym, ze wy się rozchodzicie

Gość tak miałam jak ty
i miałam osobną sprawę o alimenty, ten były też niby bezrobotny, a jednak sąd mu zasądził po 200 na każde dziecko, nie ma co alimenty dzieciom się należą

Gość przyszła ex
ok rozumiem czyli może być tak że nie odbędzie się to przy rozwodzie tylko może być osobna sprawa?

Gość nadmorzanka
alimenty asądzą podczas rozwodu, nie będzie osobnej rozprawy

Gość R.....................
ja place 800 na dwojke:)

przepraszam niedoczytałam jasne, że na sprawie rozwodowej zasądzą alimenty a jeśli małżonek uzna, że są za duże będzie mógł wystąpić z wnioskiem o obniżenie

Gość przyszła ex
już wystąpił z wnioskiem o obniżenie jeszcze przed rozprawą