Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Slodkie Zycie

Co sadzicie o Niemcach?

Polecane posty

Gość Slodkie Zycie

Chodzi mi o dzisiejsze niemieckie spoleczenstwo (nie mowie tu o historii z przed lat!). Jaka dzisiejszc Niemiec/Niemka ma mentalnosc?? Niedlugo tam jade pierwszy raz, i bardzo jestem ciekawa co mnie czeka.

Gość Slodkie Zycie
Nikt z was nie byl nigdy w Niemczech??

Gość Slodkie Zycie
Nikt z was nie byl nigdy w Niemczech??

Gość buuuhahahahahahaha
Dobre :D

Gość viva deutschland

Gość do 39 nic sie nie zmienilo
ten sm wredny narodek:O szczegolnie na prowincji gdzie obcokrajowca maja za nic

Gość do chemików..
byłam prez tydzień na wymianie ze szkoły.. nie za fajnie mnie przyjęła.. niemcy to sknerzy..nic mi postawiła chociaż rodzice dawali jej dużo kasy.. nie za sympatycznie się do mnie odnosiła, nigdzie nie zabierała..a jak była u mnie to ciągle czegoś siędomagała..:O

Gość Slodkie Zycie
A czy to prawda, ze Niemcy sa zimni i zdystansowani? Ciezko nawiazac z nimi kontakt?

Gość a ja tam
jeżdżę bardzo często już od 7 lat. W zasadzie spotkasz tam różnych ludzi tak jak wszędzie, bez wyjątku czy to są Niemcy czy Szwedzi. Mi osobiście bardzo podoba się ten kraj, ludzie i ich podejście do życia. Trzeba przyznać, że mniejsze bydło mieszka w DE niż w PL. Inne podejście do życia, inna mentalność itp. Echh dużo by gadać.....

Gość niemcy wiedza
ze Polacy to zlodzieje,bo kiedys jak w latach 80tych,90 tych masowo uciekali z Polski to kradli po sklepach ile sie da!!! Polak nie jest szanowany nigdzie na swiecie,jest falszywy,lasy na pienieadze. Jak wpis u gory "kolezanka mi nicnie stawiala" A po co pojechalas? Zrec na krzywy ryj??! Moglas sama zaproponowac gdzies wyjscie,postawic! Moze sie wstydzila z toba gdzies isc,siara...

Gość jhroio
Z Niemcami bardzo latwo nawiazac kontakt,sa otwarci na innych,swobodni,nie tak zabiegani jak Polacy.

Gość pewnie ze Niemcy wiedza
polacy naprawde jezdzili do Niemiec krasc, zreszta jeszcze nie tak dawno... skad byly samochody, oryginalne ciuchy znanych firm??? znajoma polka mieszkajaca kupe lat w Niemczech, wstydzi sie za polakow tam zyjacych. na jej dzielnicy jest ich wielu, niektorzy chodza pijani, brudni. sa chytrzy, lasi na kase. Polak Polakowi robi swinstwa, zamiast trzymac sie razem. zreszta ... tak jest nie tylko w Niemczech, a wszedzie tam gdzie wyjechali Polacy. kumpel jest w Irlandii i omija innych Polakow z daleka, bo potrafia tylko swinie sobie podkladac potrafia. i nie piszcie ze Niemcy nas nie lubia, bo tak naprawde to nikt na swiecie nas polakow nie lubi. ale jakby nie bylo, to jest nasza zasluga!!!

Gość chodze do niemieckiej
szkoly,nikt nie rozumial u mnie w klasie dlaczego obrazili sie Polacy za reklame w Media Markt!!!!!!!!!!! Media Markt miala tutaj rozne reklamy,roznych narodowosci i nikt sie nie obarazal,a tez byly zlosliwe. Skomentowano to tak,ze prawda w oczy kluje!!!

Gość lambda ce
Polacy kradną.... A Niemcy nie? Ciekawe...... To skoro tacy uczciwi to niech oddadzą obraz Rafaela de Santi ukradziony w czasie wojny z muzeum Czartoryskich. Niech oddadza wszystkie zagrabione dzieła sztuki. Nawet gdybyśmy kradli na potęge ciuchy, samochody, okulary itp. to i tak nie zrekompensujemy tego, co oni nam ukradli. A tego rafaela gnojom złodziejskim niemieckim nie daruję. A "Dama z łasiczką", o czym nie wiecie, jak sądzę, cudem tylko nie podzieliła losu innych dzieł sztuki!

Gość buuujdy
popatrz na Dolny Slasknp.Wroclaw,wszystko to Niemcy wybudowali!! Tak samo Kopernik nie byl Polakczkiem a Polaczki mowia ze nim byl...I kto tutaj kradnie??? Niemcy nie kradna,sa uczciwi,zostawiaja auta otwarte na ulicach i cierpia przez obcokrajowcow.Nie pisze tego,ze lubie Niemcow,ale wiem jaka jest Polska....Ksiazki z historiii samo przeklamanie!!

Gość ezqe8q8qze
Ale to jest kwestia moralnosci Polakow,a nie tego,czy Niemcy oddali Dame z lasiczka,czy nie.Nic nie tlumaczy zlodziejstwa.Jesli wymagamy szacunku dla siebie,to zacznijmy sie sami szanowac.Bzdurne tlumaczenie.

Gość vanda
jestem jak najbardziej za. zarówno jesli chodzi o kraj jak i ludzi. mało tego uwazam ze to kraj bardziej tolerancyjny od naszego. jesli ktos wyraza sie zle o tym narodzie to widac ze albo maił mało styczności z nim, albo spotkał niewłaściw osoby albo co jest najbardziej prawdopodobne jest po prostu ograniczony. nie ma złych nacji sa tylko żli ludzie...

to spoko kraj, nigdzie mnie bardziej nie ciągnie jak wlasnie tam... a przeciez jest praktycznie taki sam jak nasz (pod względem położenia, ludzi itd), o Dojczland sie wypowiadam jak o jakichs Seszelach:D, a ludzie są naprawde spox, zarówno starzy jak i młodzi, widac odrazu ze nawet młodzi Niemcy mają wiecej kultury niz starzy Polacy:O w niemczech czuje sie jak u siebie:) jedyn co mi nie pasi to ten zwalony język którego usilnie próbuje sie uczyc:O ale ogólnie jest OK!

Gość do buuujdy
a Ty jak sie nie znasz to sie lepiej nie wypowiadaj ok?? bo polacy sądzą ze kopernik był polakiem a niemcy ze niemcem, a tutaj chodzi tylko i wyłącznie o prawo krwi którego niecy wogole nie przyjmują...

Gość do buuujdy
niemcy tam mialo byc

Gość Do lambdy ce
Bravo !! To samo zawsze mówię o Niemcach co Ty. Nas Polaków nazywają złodziejami, ale choćbyśmy jak kradli to i tak swojego co oni nam nakradli nie odbierzemy. Poza tym nie wiem skąd w Was tyle zawiści do swojego narodu. Wstydzisz się, że jesteś Polakiem ? To wyjeżdząj za granicę i zmień obywatelstwo. Znacie powiedzenie - "co to za ptak który własne gnizdo kale " ?

Gość młodzi Niemcy
(studenci) sa generalnie o wiele bardziej zdyscyplinowani, dretwi. srednio sympatyczni, taczej zarozumiali i przekonani o swojej wyzszosci, maja mniej fantazji i poczucia humoru. sa weseli jesli pijani. Czysci. punktualni, mnie balagania , nie brudza. Faceci przystojni, dziewczyny nie. Oczywiscie sa wyjatki, jak wszedzie.

Gość Moje zdanie jest takie
Niemcy tez kradna - nie tylko Polacy. Dzieci z dobrych niemieckich domow , majace forsy jak lodu czasami kradna nawet dla zabawy ... Moja kolezanka miala wlasnie takie kuzynostwo. nie lubie niemcow, byc moze inne narody tez Polakow nie lubia, ale nie okazuje tego w taki sposob. Tylko w niemieckich sklepach mozna znalezc nad polkami z towarem kartki napisane w JEZYKU POLSKIM dotyczace karania kradziezy. to takis totalny absurd, az wstyd. jak wchodze do sklepu w Niemczech to staram sie w ogole nie odzywac jak jestem z kims po polsku, bo zraaz sie te wredne baby lampia, jakbym miala 10 ciuchow z wieszaka sciagnac i je do plecaka wpakowac. kilka lat temu jak poszlam z facetem do niemieckiego orsay'a, czy innego sklepu w tym guscie i wybieralam sukienke, ekspedientka stanela kolo mnie niemalze iperajac sie o wieszak i patrzyla mi na rece. chamstwo i tyle. Polacy to sa zli, ale polskie sklepy dobre - w miastach polskich lezacych blisko niemieckich niemcow w marketach o niektorych porach mozna spotkac wiecej niz polakow. tak nas nie lubia i uwazaja za zlodziei, ale u nas zakupy robic lubia. a to, ze sa chamscy to fakt. bliska mi osoba znalazla portfel niemca, widziala go jeszcze z daleka wiec podbiegla i mu oddala. nawet nie podziekowal. szkoda slow.