Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani lolololololo

czy przez diete moze zatrrzymac sie okres?

Polecane posty

Gość pani lolololololo

mam pyytanie odchudzam sie gdzies okoo 1,5 miesiaca i nie mam od tad okersu czym mi to grozi to powazne ?? nie wiem co mam zrobic...:/

Gość imina
oczywiście, że może - zwłaszcza przez złą dietę. do tego jest wiosna co też osłabia organizm i wynikiem są zaburzenia miesiączkowania:)

Gość ciekawe......
a jaką dietą sie odchudzasz? może stosujesz na dłuższą metę głodówkę?......

Cześć! Nie wiem jak jest w twoim przypadku ale drastyczne odchudzanie powoduje zatrzymanie okresu. Też tak kiedyś miałam

Gość tralalalalalalalallalallal
zalezy jaka byla twoja dieta jesli sie glodzilas to raczej mozliwe.najlepiej to idz do ginekologa jesli to nie ciaza to dostaniesz leki na wywolanie

Gość pani lolololololo
no jem duzo mniej jadlam keidys po 6000 kcal a teraz okolo 1000kcal wiec co? blagam doradzcie nie wiem co robic:/

odchudzanie, przede wsszytkim intensywne, kiedy waga spada szybko moze spowodowac przesuniecie okresu, spala sie tluszcz ktry nasz organizm normalnie wykorzystuje tez do produkcji hormonow, odchudzajac sie przesadnie mozna gospodarke hormonalna zaburzyc, nie wiem jak to wyglada u Ciebie, ale tak generalnie na Twoje pytanie

Gość pani lolololololo
paulinad2->> i co teraz zrobilas masz juz normalnie jak to zorbic??

Gość pani lolololololo
a co mam teraz zrobic?????????

Gość imina
idź do lekarza ginekologa jak nie dostaniesz za parę dni, przepisze ci luteinę czy dufaston i zmien dietę na mniej radykalną może:)

Gość pani lolololololo
a jak nie ebde miala okresu to moge miec jakies problemy?? przeciez jak zmienie diete to zaczne tyc:/ nie wiem co robic jestem bezradna:/

Gość pani lolololololo
mam 14 lat boje sie ginekologa jeszcze nie bylam nigdy nawet nie wiem jak to wyglada:/

pani lolololololo -moim zdaniem jestes za młoda na tzw.odchudzanie...organizm się rozwija,nie wolno stosować żadnych diet!Po prostu ogranicz słodycze(możesz ich w ogóle nie jadać).Jedz warzywa,owoce,chude mięso(zamiast tłustego),nie jadaj potraw typu fast food ,pij dużo wody mineralnej i ćwicz 3 razy w tygodniu. Ja żadnej diety nie stosowałam specjalnej,ale codziennie ćwiczyłam i okres się mi spóznił tydzień:o.Trzeba uważać:)

1000kcl??????????????????????????????????????????????????????...radze jak najszybciej do tego 1000 dorzucić drugie tyle:o

Gość misiek 500
a co mam teraz zrobic??

Gość misiek 500
sluchaj ale ja nie moge rpzytyc zrozum chce zchudnac conajmnije 4 kg a ktos tak kiedys jial zatrzymanie okresu co robic?

Widzę że poza pytaniem o to czy twoja waga jest właściwa (na kolejnym topiku) Ty już masz problem z odchudzniem. Twój problem z @ może się wiązać z dietą ale ni koniecznie jest to jego przyczyna. Ja bym Ci radziła przejść się do gina. Pomoże Ci uspokoić obawy i napewno coś poradzi na twój problem. Pierwsza wizyta na pewno do przyjemnych nie należy ale to napawdę nie jest nic strasznego :) Nie ma się czym przejmować bo w gabinecie przechodzi cały wstyd i jest ok ;)

Gość martyna173
tez tak kiedys mialam ale po 2 miesiacazh samo sie unormowalo

no ale jak ona stosuje diete 1000 kcl w wieku 14 lat to nie dziwne,że się okres zatrzymał... z kolei ciekawa jestem ile ważysz i ile masz cm wzrostu?

Gość misiek 500
waze 64 wzrost 177

zwłaszcza,że wczesniej jadałas 6000 kcl???....co nagle to po diable... jak chcesz być zdrowa to zacznij jadac normalnie dziewczyno,bo rozregulujesz sobie gospodarke hormonalną,zaczną się problemy zdrowotne...na co to komu? 4 kg schudniesz jak będziesz ćwiczyć,wyrzucisz z menu słodycze i nie będziesz objadać się wieczorami.Poza tym jedz zdrowo!,bo tego twój organizm najbardziej potrzebuje w tym wieku... Być może przyczyną zatrzymania okresu jest również Twój młody wiek(nie do końca ukształtowana gospodarka hormonalna).

To wazysz całkiem nieźle;) nadwagi nie masz. Chcesz zjechać do 60...na to potrzeba czasu.Po prostu 3 razy w tygodniu ćwicz i tak jak pisałam zrezygnuj ze słodyczy,nie opychaj się wieczorami i schudniesz... Jednak zacznij jeśc więcej! 2 razy tyle co obecnie...

Gość w wieku 14 lat okres
jest jeszcze niereguralny, przez rok moze być reguralnie, a potem może być nawet do 6 miesięcy przerwy i znowu. najlepiej iść do ginekologa jak się boisz sama to z mamą, satrszą siostrą, albo poprostu zaufaną osobą. Lekarz zapyta dokładnie o datę pierwszej miesiączki i ostatniej, o ich regueralność, obfitość, dolegliwości i właśnie o to czy się ostatnio zbyt gwałtownie i restrykcyjnie nie odchudzałaś, pewnie cię tez zbada. Najlepiej wybrać jakiegoż poleconego przez mamę, lub starsze koleżanki.

mi sie zatrzymał ostatnio na 10dni to niby nie wiele ale mysle ze wszystko przez diete ale jeszcze bardziej prawdopodobne ze przez sport bo wczesniej nie biegałam a mojej kolezance zatrzymal sie kiedys na 2miesiace tez przez wysilek fizyczny i wszystko teraz jest oki, wiec mysle ze czasem tak bywa Głowa do góry mysle że w Twoim wieku to moze byc normalne :P

Gość misiek 500
dzieki:)

Gość dostałam okres ponad
rok temu, po drugim ani widu ani słychu. Czy to normalne, że pierwszy okres może być tak wcześnie, a potem dopiero następne? mam 15 lat

ja tez jakos mialam pierwszy okres a potem chyba z pół roku nic a nic :)