Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polla78

Kobieta bez winy i wstydu

Polecane posty

Gość Polla78

Witam szystkie Szanowne Panie. Mam na imię Paulina, liczę sobie 28 wiosen. Skończyłam studia. Podobnie jak większość kobiet szukam swojej tożsamości, bo wychowano mnie w przeświadczeniu, że dziewczynka powinna być miła, uległa, mało jeść i prosić miłych ludzi o akceptację. A ja się zbuntowałam, ale konstruktywnie i szukam własnej drogi rozwoju. Za dużo w mojej rodzinie jest sfrustrowanych kobiet, które niespełnione w życiu, rodzą kolejne, które mają depresję. Bardzo chciałabym poznać kobiety, które pragną się rozwijać, szukać swojej drogi. Mam nadzieję, że będzemy mogły podzielić się doświadczeniami, może czasem smutkami. Paulina

Gość stu_dentka
witam, chyba ze mną jest podobnie, chociaż mnie przestano uczyć być damą kiedy skończyłam jakieś 10 lat. Nie poddawałam się obróbce :)

Gość czarna123
o to walczy partia kobiet www.polskajestkobieta.org

Czesc, mam tak, jak Ty, moze to ten wiek... :D Przestalam czekac na nagrody, ktore otrzymam za dobre zachowanie i ktore mnie uszczesliwia, zaczelam sie uszczesliwiac sama i... jestem szczesliwa :D

Gość kalamur
28 lat -ale masz refleks.

Gość aduska
kobieto co ci w tym zyciu nie gra?????????????nagle sie po 28 latach obudzilas????

Gość gong
a ja mam 27 lat, skonczone studia, faceta , ktory nie dajem i tego czego potrzebuje i brak planow na przyszlosc. Dopada mnie cos niebezpiecznego..

Jak sie jest mlodszym to czlowiek chce skonczyc studia, wyjsc za maz, znalezc prace, bo tak wszyscy robia. A jak sie dojdzie do momentu, ze powinno sie to zrobic, to sie czlowiek zaczyna zastanawiac czy naprawde TEGO wlasnie chce. Ja postawilam na siebie.

problem w tym , e ciezko mi jest postawic na siebie..musze wziac sie w garsc. Kiedys bylo inaczej..mialo sie krotkoterminowe plany.. skonczyc studia, obronic sie itd.. realne i dosc latwe. teraz? zostalo zycie..

Mysle, ze cale nasze zycie to ciag krotkoterminowych celow, skonczyly Ci sie tylko te narzucone, musisz teraz wymyslic sobie swoje wlasne. Pomysl, czego naprawde chcesz i do tego daz, satysfakcja gwarantowana.

i monotonia wkrada sie w to wszystko.. rano wstac, pojsc do pracy , popracowac, pojsc na lunch, wrocic, pracowac, wyjsc z pracy , dotrzec do domu , zrobic obiad, zjesc go, poczytac ksiazke , robi sie godz. ok 20.. czas pomyslec o kolacji, relaksujaca kapiel i spac.. :( rano budzik...

wiesz.. wczoraj facet stwierdzil , ze wspolne nasze zamieszkanie w jednym miejscu nie jest dobrym pomyslem , bo on ceni sobie wolnosc.. poczulam sie jak zbity pies z wystajacym jezyczkiem , ktory prosi o łaske pana.. tymbardziej , ze wczesniej mieszkalismy juz razem.. szkoda mi slow.. po 2,5 roku .. nie chce mi sie teraz z nim gadac nawet..

a plany? strasznie chcialabym pojechac do chin.. okropnie chce tego.. chcialabym zeby wkonu praca sprawiala mi satysfakcje (pracuje w zawodzie, ale to jednak nie to potrzebuje wyzwan), chcialabym w koncu czuc sie bezpieczna i poczuc choc odrebine stabilizacji w moim zyciu.., chcialabym znowu zacac sie usmiechac.. ..jest etgo mnostwo..

PRACA - poszukaj nowej, bardziej interesujacej. CHINY - uzbieraj pieniadze i jedz. Pewnie powiesz: latwo tak mowic... ale tak naprawde mozesz zrobic te 2 rzeczy, sa w zasiegu reki, tylko trzeba wyciagnac reke.