Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3 grosze

Ranking oszustów z Allegro!

Polecane posty

Gość a a a a
po co ten ranking ? wiekszość kont zawieszona

Gość ajaktos
jak ktos ma zawieszone konto i cała masę nega to czy allegro moze go zablokowac zeby więcej nie sprzedawał? Przeciez moze się zarejestrować na nazwisko znajomego...:(

Gość do ajaktos
To wtedy na policji będzie się tłumaczył ten znajomy.

Gość do do ajaktos
A na jakiej podstawie?Przecież nikt tego nie sprawdzi...

Gość do do do ajaktos
Co ty gadasz za głupoty? Rejestrując się na allegro podajesz adres, jak kogoś oszukasz to na ten adres przychodzi policja. Co w tym jest trudnego?

Gość deli24
ja już na jednego oszusta zgłosiłam sprawe na policje

Gość kilomaro
ta ja sie też ostani dałam nabrać jednemu oszustowi, chciałam zakupić mężowi magiczny breloczek i co??? Guzik z petelką zapłaciłam i głupia nie sprawdziłam pierwszy raz w swoim życiu komentarzy o sprzedającym, no i się stało , ufając natrafiłam na OSZUSTA. Zadzwoniłam do niego i bum nie ma takiego nr usłyszałam w słuchawce, tak więc sie zastanawiam jak to mogło przejśc, że nikt z allegro nie sprawdził danych osobowych owego sprzedającego!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość do do ajaktos
przecież może załozyc konto np na teściową ;) inne dane inny adres:) a tamto zawieszone sobie odpuści...

Gość do deli24
ale zeby zgłosić na policję to chyba musi być transankcja na większą kwotę? Ja nacięłam się jak kilkanaście innych osób na pewną panią ja straciłam niecałe 20 złotych więc nie pójdę z tym przeciez na policję...czyli facetka pozostanie bezkarna:(

Gość deli24
na 200zł, był to telefon komórkowy, zgłosiłam sprawe na policje,wtedy moge ubiegac sie o zwrot pieniędzy.

Gość nie ma żadne minimalnej kwoty
Oszustwo można zgłaszać nawet przy 2 zł. Przez takich jak wy kolesie oszukujący na małe kwoty czują się bezkarni. A nie można im odpuszczać

Gość mikuska
ta pójdę na policje i powiem że gościu mnie na 7 zeta oszukał, a policjant popuka się w czoło i zapyta czy jest tam ktoś. A tak na poważnie to trochę dziwnie iść i zgłosic ,że się jest pierdołą bo sie dało zrobic w bambuko na 7 zeta.

Gość mikuska
Poszłabym gdybym miała pewność ,że ktoś mnie weźmie na poważnie a nie zbędzie głupkowatym uśmieszkiem. Na jakiej planecie żyjesz????????????????

Gość mala drobna
mnie oszukała babka na 8 zł . i jak jej napisałam że zgłaszam sprawe na policje to od razu oddała pieniądzę , no prosze wystarczy tylko troche mobilizacji ;-)

Z kretynami policjantami też trzeba walczyć. Zawsze możesz sie powołać na odpowiedni paragraf kodeksu karnego.

Gość mikuska
powiedz jakiego to zglosze kradzież

Gość mikuska
ok wysle e-maila do tego sprzedawcy ze zglaszam sprawe na policje zobaczymy czy odda te 7 zeta;)

Gość mikuska
Hej na razie znikam bo do mojego biórka zbliża się mój tate z kablem od prodziża w jednej ręce i żylastym pytongiem w drugiej :O

Gość mikuska
ej ale ktoś sie podszywa , a kysz a kysz , całe zycie z wariatami

Nie było mnie troche, ale napiszę ci, może jeszcze tu zajrzysz. Nie podam ci konkretnego paragrafu, ale oszustwo zawsze jest oszustwem. Kwota ma wpływ na kwalifikacje czynu(przestępstwo lub wykroczenie) ale zawsze jest to złamanie prawa i policja ma OBOWIĄZEK wszcząć postępowanie. Często samo postraszenie policją sprzedawcy daje skutki. A jak nie to zmięknie jak przyjdzie do niego mundurowy. Nie odpuść oszustowi! Powodzenia w walce.

Gość deli24
ja oszusta straszyłam policją i straszyłam, nic nie dalo.Chce odzyskac kase.