Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalilka

jaki prezent na urodzenie dziecka?

Polecane posty

Gość kalilka

Siostra mojego chłopaka urodziła dziewczynke...chciałabym przyjść do niej i zobaczyć ją, tylko mam problem- tak z pustymi rękami nie wypada.Co kupić?

Możesz kupić pościel do łóżeczka,śpioszki,body,pampersy.Nie zapomnij o malutkim drogiazgu dla mamuśi napewno się ucieszy

Kup jakis drobiazg dla mamusi. Jak moja siostra urodzila, ludzie naznosili jej spiochow, kaftanikow itp. Efekt jest taki, ze moze teraz poubierac trojke dzieci! Nie ma gdzie tego trzymac, wiele ubranek jej sie nie podoba. Ma fure bodow, a np. tylko jedna kurtke czy kombinezon.... Lepiej nie kupuj ubranka, jak masz kupic tania szmatke.... Jesli wiec chcesz cos kupic dla maluszka, to juz bardziej im sie pampersy przydadza, bo noworodki wyprozniaja sie co 2 godziny... :)

Gość moze jakis ladny komplecik
tak sie zastanawiam czy wczesniej napisalam cos obrzydliwego ze mnie usunieto??

ja bym poleciła np.karuzelke nad łużeczko,ciuszkami zajmą się napewno dziadkowie

Gość moze jakis ladny komplecik
sorka zwracam honor ale nie zauwazylam ze topik jest na ogolnym i na ciazy

Gość kalilka
dzięki za odpowiedzi :) nie znam sie zupełnie na tym :) pomyśle nad karuzelą :) A może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? chciałabym dobrze wypaść przed jego siostrą :)

naprawde polecam karuzelke mój synek byl z niej bardzo zadowolony

karuzela jest fajna pod warunkiem , że to nie któraś z koleji.Moja koleżanka dostała 3 . Więc lepiej się dowiedzieć czy już od kogoś nie dostała .

MOzesz kupic tez cos oryginalnego- jakas figurke do pokoju (aniolka czy cos w tym stylu), ladna pozytywke, cos co im ozdobi pokoik. Jesli wiesz, co juz maja, a co im jeszcze brakuje, to mozesz kupic cos pod tym katem. Np. fajnym pomyslem bylaby ciekawa lampka nocna dla dzieciaczka. MOja siostra powiedziala mi wprost, co by chciala dostac- termometr elektryczny. Moze brakuje im cos tak praktycznego? Tylko nie kupuj maskotek, gryzaczkow, grzechotek ani smoczkow. Zaloze sie, ze dostana duzo prezentow tego rodzaju... O kaftanikach i spioszkach juz wspomnialam.... Tez nie sa najlepszym pomyslem.

Karuzelka dobry pomysl, ale ja bym kupila jednak pampersy. Praktyczne i na pewno sie przyda.

Gość dddddddddddddddddddd
a co jesli jest juz WSZYSTKO gotowe i czeka na dzieciaczka? karuzele, ciuszki, zabawki, wozeczki, nosiedełka...full service:O i pokoj juz przystrojuny pod bobaska:O co??

Gość kalilka
Mój chłopak nigdy nic nie wie :) ile może kosztować taka karuzela? :)

Gość Wanka
Ja 2 lata temu płaciłam 40 zł. Do tego casu ceny się nie zmieniły, ale i tak wszystko zależy od firmy.

Ja miałam karuzele za ok 30 zł tandeta!!!! po tygodniu grania żępoli.Le lepsze niesttey nieźle kosztują.Mój synek nie był nią zainteresowany więc nad tym się lepiej zastanów.Jak ja urodziłam to cieszyłam się z pampersów bo ich nigdy nie ejst za dużo :) a z ubranek....różnie to bywało.Albo mi coś się nie podobało,albo za małe.

Gość bassi77
kupiłam karuzelę za 54 zł ,ale nie budzi ona wielkiego zainteresowania u mojego dziecka.Ja radzę kupić pampersy(byłam najbardziej zadowolona z takiego prezentu)

coś symbolicznego..np jakaś grzechotka. coś do powieszenia na łóżko lub maskotka:)

Drobiazg dla mamy - jak najbardziej - np wkładki laktacyjne albo jakiś subtelnie pachnący balsam do ciała. Pieluchy to świetny prezent, ale zużyją się i nie bedzie pamiatki. Może taki album pamiątkowy do wypełniania przez rodziców? Jak ja byłam mała to był jeden \"Od kołyski do mundurka\" teraz jest spory wybór, dostałam taki dla mojej córeczki i mam sporo frajdy w wypełnianiu :) Można też kupić ręczniczek z kapturkiem. Pozdrawiam!

Albumik na zdjecia, kubeczek, talezyk, miseczka w komplecie do tego ladna lyzeczke- zawsze sie przyda. Kocyk albo miska lub inna maskotke z malenstwa imieniem naprzyklad.

" tandetne śpioszki" Moim zdaniem każda rzecz jest fajna na prezent.. nawet .. te tandetne śpioszki" o których piszecie aby lepiej nie kupować ... bo przyszła mama bedzie miała ich pełno... tak samo pampersy... moim zdaniem odpadają... co to za prezent .. to jakby komuś dać podpaski na urodziny... Skoro rodzice zrobili sobie dzidzie ..to niech sie sami zaoparztą w srajomajtki....Właśnie ostanio spotkałam sie ze ktos mi zasugerował czego mam nie kupować... nie kupuj śpioszków nie kupuj smoczka ..nie kupuj..kremu...Najwyżej jak kupisz ubranko.. to niech szanowna mamusia .. choćby je miała raz tylko użyć i potem wyrzucić do śmieci .. ..zawsze sie przyda... A jak pogardzi.. prezentem ze nie tej jakości tanie ..tandetne albo firma musi być taka a taka .. ..to Sorry... sama sobie dopowiedz na to pytanie i kto powiedział ze prezent musi wynosić 100 zł... ja np..jestem tylko dalszą znajomą...i wszyscy tak pięknie zapowaidają ile to nie wydadzą na preznet... 30 zł i do widzenia...liczy sie gest...a rodzice skoro zrobili se bejbe to chyba wiedzieli z czym sie to wiąże... WYDatki .. i chyba nie liczą na wszsytkich znajomych ze będą im sponsorowali całe przyszłe życie ich dziecka

Gość aniamanianaa
No taaa.. Siostra chlopaka , pierwsza wizyta u dziecka i niech bujaczek elektryczny przyniesie albo karuzele ale nie za 50zl bo to tani badziew! Nie sluchaj tych bab tutaj bo im chodzi tylko zxeby sie w prezenty oblowic! Pampersy to taki troche dziwny prezent... Sa jakies torty z pieluszek to juz lepiej wyglada. Dodorzuc jakies ubranko jesli chcesz i tak idz. mozesz tez sie skupic bardziej nad prezentem dla matki. bedzie jej na bank bardzo milo ze kupilas cos fajnego tylko dla niej. a moze jakis fajny album o zyciu dziecka? taki gdzie moze wrzucic zdjecia z roznego etapu zycia dziecka albo jakas ciekawa pozycjia o wychowaniu dziecka? powodzenoia!

Gość a czemu w Norwegii nie ma?
mysle ze pampersy np. rozmiar 3-beda na pozniej bo dziecko szybko rosnie :)

Gość paulibbkowa
Polecam Wam tą stronkę http://www.babymama.pl/ Znajdziecie tutaj na pewno wszystko to co bedzie potrzebne dla Waszych maluszków na prezent.

Gość eeliskowa
A ja mysle ze własnie taki prezenty sa fajne. Zwłaszcza ze mama na pewno wykorzysta taki prezent ktory od nas otrzyma.

Gość mamaolka3434
A ja polecam zakup jakiegoś kocyka. Można kupić coś standardowego albo wybrać taki z danymi nowonarodzonego maluszka, tylko trzeba wcześniej wypytać rodziców o szczegóły :) Jak szefowi urodziło się dziecko, to zrzuciliśmy się w firmie na takie cudo i był bardzo zadowolony. Tak na szybko znalazłam: http://tatusiowezmagania.blogspot.com/2013/07/kocyk-z-imieniem-prezent-dla-noworodka.html

Gość tinanana
To ja polece misia-termoforek sposobnakolke.pl/pl/zalety-mr-b.html . Dostaliśmy go pod choinkę od bratowej, bardzo wygodny termofor, może zacząć grzać nawet podczas spaceru. Kolory akurat pod niemowlaki no i polska produkcja :D