Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tusia82

Jakie badania??

Polecane posty

Gość Tusia82

Dziewczyny jakie badania mozna zrobić na własną rękę w kwestii badania niepłodności? Mam już HSG wcześniej zrobione. Co jeszcze? Miesiączkuję w miarę regularnie. Badania nasienia - czekamy na wynik. Może usg jajeczkowania? A kiedy się je robi? Piszcie proszę bo mnie już szlag trafia, że się nie udaje. Pozdrawiam :)

Spróbuj może monitoring cyklu? Chodzisz wtedy na USG co 2-3 dni i lekarz ocenia, czy masz owulację, jak ona przebiega i kiedy. Jeżeli chodzi o badania laboratoryjne to jest ich wiele i nie są tanie. A miałaś badaną prolaktynę? I przede wszystkim ile czasu się staracie i czy macie jakieś problemy?

przedewszystkim badania hormonalne, bo co z tego ze bedziesz robic drogi zreszta monitoring cyklu jak masz np. podwyzszona prolaktynę, albo za niski progesteron, przedewszystkim zacząc od hormonów, a najlepiej poczekac na wyniki spermiogramu

Dlatego też właśnie wspomniałam o prolaktynie, bo to ona czesto jest problemem. Badania hormonalne są dość drogie, za 2,3 płacisz nawet ponad 200zł, a jest ich naprawdę dużo. Może wybierz się po prostu do dobrego lekarza, niech on zdecyduje. Ja mam pco i wystarczyła mi jedna wizyta u super pani prof. i ma skierowanie do szpitala gdzie zrobią mi komplet badań. Jeśli chcesz mogę podać Ci namiary na panią prof. Jeżeli jesteś zainteresowana to napisz na maila: markotka1985@wp.pl

Gość Tusia82
Nie mam pojecia jakie mogę mieć zaburzenia :( Teraz brałam duphaston, distreptazę (podejrzenie naciągniecia wązadeł macicy), mam trobiela na ściance macicy. Kiedys miałam robione usg narządów rodnych i wszystko ok. Miałam 8 pęchęrzyków, endometrium w normie. Staramy się 6 miesięcy, teraz bedzie 7. Oboje jestśmy młodzi, h ja mam 24 a mąz 27 lat. A jak się objawia prolaktyna?? Bo jeśli chodzi o jaieś wycieki, to czasem mam ale takie białe jakby niteczki na brodawkach, nie wypływa nic, tylko tak sobie wystaje, jakiś 1 mm nad powierzchnie. Dzięki za odzew :)

Gość Tusia82
Jesne, że jstem zaintersowana :) Mam rzekomo najlepszego gina w okolicy, zna się na tym co robi, jest tez andrologiem. Ale jego zainteresownie jest raczej małe. Ja potrzebuje lekarza, który zrobi wszystko, żeby mi pomóc. On jest dobry ale chyba nie wystarczająco. Już piszę na maila :)

Gość Tusia82
upppp :)

Gość bassi77
najlepiej wykonaj badania wszystkich hormonów płciowych(prolaktyna,FSH,LH,estradiol,a przedewszystkim testosteron)

Gość Tusia82
A ile to kosztuje ?? Tak prywatnie ?

Gość bassi77
między 20 a 30 zł każdy hormon.Radzę ci zrobic sobie badania w szpitalnym a nie prywatnym laboratorium.Pracuję w takim szpitalnym laborze i wiem że takie wyniki są wiarygodne,a w prywatnych różnie to wygląda(oszczędność odczynników)

Gość Tusia82
Ok, to ja się dowiem, czy u nas takie robią... dzieki za wskazówki :)