Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość La isla Bonita

Kto byl w Canadzie?

Polecane posty

Gość La isla Bonita

kto byl w Canadzie, ja juz raz bylam, teraz znow jade, jakie tam jest zycie na dluzsza mete?

Gość zainteresowana wszystkim
ja tez bym chciala wiedziec, czy oprocz tego, ze bede musiala oplacic mieszkanie, utrzymac siebie da sie cos odlozyc ? jak powodzi sie polakom w Canadzie? i wogole wszelkie praktyczne informacje podajcie.

Gość anastaaazja
Ja bym chciala tam pojechac ale na ten rodzaj wizy ktory chce, nie spełniam do konca warunkow wiec trzeba pozalatwiac sprawy tu - w Polsce.// bleee wypuście mnie stąd !!!!

Gość La isla Bonita
ja wlasnie tez bym chciala to wiedziec, moze mi ktos odpisze, bo nie wiem jakie tam zycie, bo jade do rodziny na wakacje, ale tu mnie wiele trzyma, wiec jestem rozdarta, bo poprzednio jak u nich bylam to chcieli bym zostala :)

Gość byłam a Kanadzie
bardzo mi się podobało,pracować jednak trzba dosc ciężko zeby coś osiągnąć.Pieniadze nie leżą na ziemi...

Gość fiorella25
na jakie wizy wyjeżdżacie?bo ja też bym chciała

Gość poprosze o informacje
dostałam zaproszenie od znajomych do Canady -co mam zawieżc do konsulatu do Warszawy jakie papiery na dostanie visy ? czy w Krakowie jest Canadyjski konsulat czy tylko w Warszawie ? .ile to mnie będzie kosztowało ? jak długo sie czeka i jakie papiery mam złożyć ,prosze o pomoc La isla Bonita mogłabyś mi dac pare wskazówek będe wdzięczna.

Musisz złożyć wniosek o wizę w Warszawie na ul. Piekna 8 koło sejmu. Wniosek sciągnij z internetu i wypełnisz sobie w domu. Jeśli nie to w ambasadzie możesz pobrać. Musisz mieć chyba 3 zdjęcia. Oczywiście zaproszenie z Canady. Przed ambasadą musisz byc ok 5 rano, żeby dostać sie w tym samym dniu. Od 8.00 przyjmują wnioski i po złożeniu wszystkich dokumentów albo zaraz Ci mówią czy dostałłaś wizę albo każą Ci czekać do 14.00. To znaczy, że możesz nie otrzymać, albo będziesz miała rozmowę z konsulem. Życzę powodzenia. Ja załatwiałam w 2003 roku, i te informacje są z moich doświadczeń, Wcześniej załatwiałam w 1999 roku. W obu przypadkach otrzymałam wizę. Byłam w Canadzie w 1999r i jadę teraz 4 lipca. Pierwsza wiza była jednorazowego pobytu, bo o taką się starałam a druga wielokrotnego. Od 2003 r. do 2006 do listopada. Niestety nie dostałam na 10 lat a tak chciałam. Jednorazowego kosztuje 200zl. A wielokrotnego 400zl. Czy otrzymasz ją czy nie zwrotu kasy nie ma. Nie wiem co Ci napisać jeszcze, jak coś chcesz to pytaj, pozdrawiam.