Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RS

Tradycyjna kobiecość...

Polecane posty

Gość RS

Pytanie do pań z ciekawości :) Jak się zapatrujecie na tzw. tradycyjną kobiecość, taką, jaką reprezentowały sobą kobiety w przeszłości? Ja uważam, że jest coś bardzo pięknego w kobietach np. sprzed 100 lat - tych delikatnych, ciepłych, skromnych damach w długich sukniach itd. Co panie sądzą o takiej kobiecości? Patrzycie na nią pozytywnie, czy też sądzicie, że dobrze, że ustąpiła przed współczesną kobiecością wyzwoloną, przebojową itd.?

Gość nie ma takich
o czym mówisz? o swoim wyobrażeniu ogólnym? o pozorach tego czym jest kobiecość? czy tradycyjna kobiecość to dluga suknia z epoki? Może inny tytuł topiku? np. "podobaja mi się kobiety w długich sukniach otoczone melanocholią" ;-)

Gość RS
No, wygląd w jakimś tam stopniu o kobiecości świadczy, prawda? Mówimy, że ktoś ma np. kobiecy lub nie wygląd :) Ale też chodzi o charakter, zachowanie...

Ja na pewno nie chciałabym być taką damą;) której jedyną rozrywaka i zajęciem było prowadzenie domu. Mam większe ambicje niż być tylko matką. Lubię się rozwijać, także intelektulanie co wtedy nie było możliwe. Kobiety nie mogły decydować o swoim życiu, decyzje za nie podejmowali najpierw ojcowie , a potem mężowie. Tragedia. A co do kobiecych strojów , to jestem na tak. Bardzo lubię się tak ubiera;)

Gość RS
No dobrze, to powiedzmy, że intelektualnie byś się mogła rozwijać :) Czy wtedy mogłabyś być taką kobietą? :)