Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiomasio

nocne zarcie

Polecane posty

Gość misiomasio

Ktora z Was ma po calym dniu niejedzenia, napad wilczego glodu??? I Wszystko jedno, czy sie odchudzamy jedna z tych obiecujacych diet, czy po prostu nic nie jemy??? Ktora tak ma???

Oh my Godddddd ... kiedy w końcu zrozumiecie, że każdy tak ma. To standardowa reakcja organizmu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlatego najgorszym sposobem na schudnięcie jest głodzenie się, bo w 95% przypadków prowadzi ono do przybrania z powrotem na wadze, a co gorsze - także do przybrania więcej kg niż było przed dietą.

Gość misiomasio
Somelam - a masz na to sposob???

Gość reo
5 malych posilkow dziennie ponoc uzdrowi dietke...

Ja tez tak niestety mam...Staram sie wiec jesc normalnie w dzien, rano lekkie sniadanie, jogurt i musli z bananem(nienawidze sniadan tak w ogole), potem cos na drugie sniadanie, normalny obiad, cos slodkiego(zabijcie mnie!!) i kolacja okolo 18-19. Najgorzej jest kiedy czlowiek ma wieczorem czas to mu sie chce cos pysznego zrobic i sobie podjesc, ogladajac jakis filmik czy czytajac gazete.

Gość reo
u mnie ten problem odpada,bo jestem z natury (nie z wygladu) ''skowronkiem''

Gość reo
tzn. codze spac wczesniej,a budze sie raniutko

Ja nienawidze sniadan, jest mi niedobrze, jak musze w siebie wmusic chocby pol bulki. Glodna sie zaczynam robic ok.12, dlatego najwazniejszym posilkiem jest dla mnie obiad.

Jest tylko jedno wyjście - powolne odchudzanie się (0,5-1kg na miesiąc). Żadne 10kg w miesiąc, bo to zawsze kończy się napadami wilczego głodu i przybraniem na wadze. Dużo także zależy od nawyków jedzeniowych - duże dawki węglowodanów na raz powodują, że organizm buduje \"tkankę tłuszczową\" - na to przeznacza energię z pożywienia. Wówczas przybywa nam tkanki tłuszczowej a organizm ciągle jest głodny, bo energia zamiast zaspokoić \"głód\" została zmarnowana na utworzenie tkanki tłuszczowej. Dlatego, jak już ktoś wspomniał, jeść częściej - mniejsze posiłki (niż rzadziej większe), żeby zapewnić stały dopływ energii do potrzebujących jej narządów. Należy też odpowiednio zbilansować swoją dietę (plan żywnościowy), nie bać się tłuszczy, bo to nadmiar kalorii w diecie powoduje tycie a nie nadmiar jakiegoś makroskładnika.

Gość reo
a ja kocham sniadania,ale ostatnio pierwszym moim'' posilkiem'' jest kawa ,po ktorej juz nie mam apetytu.Jak skoncze diete,kawa bedzie po sniadaniu

Gość misiomasio
Ludzie, ale ja tez nie cierpie sniadan. Dwie kawki rano i wystarczy. Potem cos niskokalorycznego.. Najgorzej jest noca... Zjadam przez sen wszystko, co jest w lodowce... Kto tak ma???????

Każdy tak ma. Standardowa reakcja, jak już pisałem. Mózg uruchomi wszystkie dostępne środki, żeby odbudować stracone zapasy (tkanka tłuszczowa), bo w jego \"mniemaniu\" Ty popełniasz samobójstwo (pozbywając się zapasów, które odpowiadają za utrzymywanie ciała przy żcyiu) a \"on\" Cię przed tym będzie się starał uchronić ;)

Gość misiomasio
To co robic Somelan????????????????????????????????

Gość reo
no i wlasnie,tu juz jest wyzsza szkola jazdy...trzeba miec cholernie silna wole aby wytrzymac,bo jezeli nie ,to wszystko idzie w kleby :(

Musisz tak to rozegrać, żeby go oszukać ;) Nie możesz dać mu żadnych znaków, że się głodzisz i niszczysz to, co one chce utrzymać. Metoda powolna, ale skuteczna.

Gość ja tez tak mammmmmmmmmmm
Ludzie czemu Wy nie cwiczycie???wage traci sie poprzez wysilek fizyczny . 5 posilkow dziennie i jak mozna byc głodnym w nocy?

reo ... w tym przypadku silną wolę można o kant d..y rozbić. Organizm ma odpowiednie środki, żeby i silna wola skapitulowała. Przeważnie nikt z tym nie wygra, dlatego 95% diet cud kończy się przybraniem z powrotem na wadze.

Gość misiomasio
moznaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa To choroba, nie ogladalas programu z ta murzynka???? Bezwiednie sie wstaje w nocy i je....

Gość reo
jezeli nie zdaza sie to czesto to mozna to przezwyciezyc w imie pieknej d...

Gość misiomasio
a jesli codziennie?? Pomocy!!!

jem jablko wlassnie:D moja sis tak miala kiedys , ze w nocy dlugo siedziala przy kompie i wpiernuczala:o juz jej to sie \"przejadlo\" ale efekty tego sa widoczne teraz jej organizm sam juz sie zbuntowal przeciwko temu obzeraniu sie w ogule i tak sam z siebie chce mniej jedzenia:D

Gość reo
misiomasio,zmien nawyki zywieniowe-ot cala pomoc :)

Gość reo
a poza tym ,zaczynam byc glodna,wiec chyba pojde spac 🖐️

Ja tez potrafilam kiedys biegac do 17-18 z pustym zoladkiem, a potem sie zaczynalo-obiad z kolacja i podwieczorkiem i efekty sa do tej pory widoczne.Ja mam tak, ze mam po prostu apetyt na cos innego o roznych porach dnia-ja juz jem to przeklete sniadanie, to nie zjem nic innego jak jogurt i musli, w porze obiadowej mozecie mnie zabic, ale nie przelkne nic slodkiego ani zimnego, ale 2 godziny po obiadku juz mi sie chce kawalek czekoladki zjesc albo ciasta, bulka z pomidorem tego glodu nie zaspokoje.Na kolacje mam szalona ochote na wedliny, ser, twarog...

Gość ja tez tak mammmmmmmmmmm
a moze zamknij lodówke na kłodke i co jak wtedy wezniesz jedzenie??

Gość misiomasio
Dzieki za dobre rady... Myslalam, ze ktos zrozumie ten problem...

Gość ale jaki problem
cisniesz kity zamknij lodówke na kłodke daj komus klucz i po kłopocie .

Gość bellaaa
boze mam tak samo.. włąsnie dzisiaj tak miałam..jestesm na siebie bardzo bardzo zła..