Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellle

szczerze pytam!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ellle

witajcie.mam pytanie dotyczace dni plodnych, kiedy sa po odstawieniu tabletek?? czy normalnie w polowie cyklu czy odrazu po odstawieniu moga juz byc, jak to jest?? bralam tabsy 4 miesiace i niedawno je odstawilam poniewaz libido zerowe, kochalam sie w cztery dni po okresie bez zabezp., nieskonczyl w srodku, i strasznie bola mnie jajniki oraz czuje silny bol w podbrzuszu, czy moze byc on spowodowany odstawieniem tabletek??? prosze o szczere wypowiedzi, obawaim sie ciazy!

to bardzo prowdopodobne, że ból może byc spowodowany zaprzestaniem brania tabletek (u mnie było to samo po odstawieniu tabletek-> ból w podbrzuszu), zrób test ciążowy, po co się zadręczać

Gość akacjaaa
dzieki mazia trochke podtrzymalas mnie na duchu, dodam ze mam juz dziecko i kazda proba bez zabezpieczenia konczy sie ogromna panika z mojej strony a tabletki odstawilam pierwszy raz wiec nie wiem czy to akyrat to, ale jak jest z dniami plodnymi, kiedy sa po odstawieniu??? czy moga wystapic nawet pierwszego dnia po 7 dn przerwie

Gość akacjaaa
dodam ze bol przypomina bardzo bol miesiaczkowy, czy to po odstawieniu??? piszcie

Gość kup test za 10 zł
i dowiesz sie wszystkiego

Gość akacjaaa
wow, naprawde!! niewiedzialam , dzieki za takie rady...pytam kogos kto zna sie troche na tym

:) Ja po odstawieniu nie miałam żadnych problemów, żadnych bólów ani nic. Jeśli kochałaś się w dniu kiedy przyjmowałaś ostatnią pigułkę, lub wcześniej, nie musisz się obawiać. Jeśli po tym dniu, a po przerwie nie wzięłaś kolejnej pigułki z nowego opakowania, to istnieje ryzyko, że mogłaś zajść w ciążę, niewielkie, bo niewielkie, ale zawsze... tak jak mówiły koleżanki... zrób test, bo przez internet ciąży Ci nie sprawdzimy :)

Gość Viki 22
Ja wlasnie odstawilam plasterki i mam bole w podbrzuszu...myslalam, ze moze okres...Nie wiem,ale chyba musi sie tam wszystko poustawiac,zeby wrocilo do normy...

ból w podbrzuszu po ostawieniue tabletek to normalne. znam to z autopsji:) ból ten jest spowodowany wystąpieniem owulacji. Pozdrawiam i bez paniki.

Gość doonniaa
a wiecie jak znowu zacząć brać po odstawieniu? Ja odstawiłam ale nie dlatego że chciałam to był przykry zbieg okoliczności, nie biorę już tydzień po 7 dniowej przerwie. Kiedy mogę zacząć brać? Czy muszę czekać do miesiączki i przyjąć pierwszego dnia, czy mogę wziąć np. dziś?

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
musisz czekac do miesiaczki

Gość dorka...
czy jest jaki sposób żeby opóźnić miesiączkę o tydzień-b.ważne........ wyjeżdzam na wekend i nie chciałam bym jej mieć w tym czasie.

ellle chce Cie z martwic ale nie złośliwie. Jak zaczynał pierwszy raz brac tabletki Pani ginekolog tłumaczyła mi jak je mam brac. Jedną regułe kazała mi zapamietac najbardziej. Jak sie konczy 7 dniową przerwe to sie bierze nowe pudełeczko tabletek. Kazała mi bardzo dokladnie liczyc dni przerwy, powiedziala ze jesli zapomne ile dni przerwy juz za mną jest, to lepiej wziac kolejne pudeleczko wczesniej niz pozniej. Powiedziala ze jak sie jeden dzien wiecej dolozy do przerwy to dzien jest wyjątkowo płodny. Dlatego poradzila mi zebym robila sobie 6 dni przerwy, bo jesli sie zapomne o jeden dzien to bedzie ok, a jesli po 7 dni zrobie sobie jeszcze jeden dzien przerwy bez tabletek to zajde w ciaze. Tak samo jest z braniem nieregularnie tabletek. Pozdrawiam cieplutko :)