Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ala zero

WŁosy farbowane, przeetłuszczające sie i do tego łupiez w jednym??

Polecane posty

i juz zgłupiałam jakich ja mam uzywac specyfików do włosó i szamponów zeby poradzic na to wszystko za jednymrazem. zna ktos moze problem i ma jakies rady??

Hej Ala :) Ja mam dokładnie to samo...jak narazie używam szamponów przeciwłupieżowych,ale one powodują znowu ze farba szybciej schodzi.....te z mam dylemat:) po szamponie do włosów farbowanych mam na drugi dzien tłuste.....po tym do włosów tłustych za jakiś czas pojawia sie łupież....i tak w kółko:)

no wlasnie !! jest dokładnie tak jak piszesz Cleo:)) przestałam uzywac szamponów aptecznych bo włosy straciły blask po farbowaniu, przestałam farbowac to włosy zaczeły sie przetłuszczać i łupież wytepic go nie moge

ja mam podobnie...ale zamaist afrbowanych wlosow ,mam ze sklonnoscia do plątania sie itd,....a jak nie umyje ich wygladzajacym szamponem to są amtowe i brzydkie :O

ja mam podobnie...ale zamaist afrbowanych wlosow ,mam ze sklonnoscia do plątania sie itd,....a jak nie umyje ich wygladzajacym szamponem to są amtowe i brzydkie :O

Gość Fruuuzia
Tak to juz jest, ze czasem farbowanie wlosow jest przyczyna lupiezu i przesuszenia. Na lupiez na pewno pomoze Nizoral a na przetluszczanie jakis inny szampon z apteki. Na pewno cos mozna zaradzic. :)

Gość bulbulka
Nie ma żadnych zastrzeżeń żeby na łupież stosować właśnie Nizoral, a na problem z przetłuszczaniem się, jakiś inny szampon do włosów przetłuszczających się. Ten szampon można łączyć ze zwykłymi, jakimi tylko się chce.

U mnie uniwersalnym rozwiązaniem okazało się zmiękczenie wody w kranie - założyliśmy na prysznic filtr prysznicowy polskiej firmy FITaqua. Woda nie wysusza więc nie ma problemu z łupieżem, kolor na włosach ładnie wygląda i nie zmienia się, polecam to rozwiązanie.

Gość gość
No z włosami czasem są takie problemy. A byłaś z tym u trychologa? Może masz jakiś problem ze skórą głowy? Warto sprawdzić. Ja leczyłam skórę głowy, a potem zmieniłam kosmetyki, których używałam, bo włosy tez miałam zniszczone. Zabieg Amazon Keratin stosuje się w celu naprawy struktury włosa spowodowanego czynnikami chemicznymi (czynniki atmosferyczne, zabiegi chemiczne). Zdecydowanie polecam!

Gość gość
Tu ewidentnie przyda się trycholog. Łupież trzeba leczyć. Trycholog sprawdzi kondycje włosów i skóry głowy specjalna kamerka i zaleci specjalistyczna kurację. Salon Miraflores ma dobrego trychologa. Bardzo mi pomogła.

Gość gość
Jak już ktoś wspomniał - trycholog się wypowie na temat schorzenia, a potem warto chodzic do dobrego fryzjera, który zadba o takie problematyczne włosy. Ja jestem bardzo zadowolona z In Harmony. Mają fajne kuracje i płukanki Karastase.

Gość gość
Skoro masz takie problemy z włosami to czemu do lekarza sie nie wybierzesz? Przestań farbować daj im odpocząć...

Po pierwsze zrezygnuj z farbowania na jakiś czas. Po drugie zadbaj o odbudowanie flory fizjologicznej http://www.laroche-posay.pl/s%C5%82owniczek-urody/F/Flora-fizjologiczna-gl140-w3523.aspx . Jeśli zrobisz te dwie rzeczy problem powinien sie znacznie zmniejszyć. Oczywiście pamiętaj o kosmetykach przeciwłupieżowych :)

Gość gość
Patrzcie tutaj - http://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/?p=568 Dbajcie o dobierane kosmetyki, starajcie się działać tak, żeby to było skuteczne, trwałe. Podstawą jest stosowanie odpowiedniej jakości kosmetyków. W przeciwnym wypadku nie będzie trwałych efektów.