Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prooosze o szybka odpowiedz

Prosze o szybka odpowiedz-test ciiazowy

Polecane posty

Czy test ciazowy moze wykazac kilkudniowa ciaze? Nie wiem czy oplaca sie kupowac? Zrobilam przerwe w braniu pigulek na kilka miesiecy (watroba) i pomimo innego zabezpieczenia -dzisiaj mnie mdli,mam nudnosci. Czy test wykaze kilkudniowa ciaze???

Gość Wanka
Lepiej poczekaj do terminu miesiączki.

Gość nie wkrecaj sobie
to przede wszystkim-jak sie zabezpieczalas to czym sie martwisz? chyba ze to byl stosunek przerywany:O

ale ja chce miec dziecko:) dlatego taka jestem niecierpliwa:O dla mnie miesiac czekania na odpowiedz to tak dlugo:O

Gość ja zawsze czekam tydzien
jabys chciala dziecko to reczej bys sie nie zabezpieczala;)

Gość prosze o szybka odpowiedz
zabezpieczalam sie przyznam szczerze bo znajoma mnie straszyla mnoga ciaza:O niby po tabletkach.Jednak przemyslelismy z mezem,ze nawet jakby byly blizniaki to bedzie ok:)

Gość papadam
Idz do lekarza-jak chcesz sie upewnic,badanie krwi wykarze w 100%

Badanie krwi daje pozytywny wynik juz w 6 dniu po zaplodnieniu - czyli ok. tygodnia od owulacji. To najszybsza i najpewniejsza metoda sprawdzenia czy jest sie w ciazy czy nie. Daje praktycznie 100% pewnosci. Test sikany dopiero od terminu spodziewanej miesiaczki (wiem, ze pisza na opakowaniach, ze duzo wczesniej - ale tak naprawde to chwyt reklamowy i wiekszosc testow daje dodatni wynik dopiero w terminie miesiaczki). Lekarz potwierdzi ciaze ok. 14 dni po terminie spodziewanej miesiaczki - przez USG dopochwowe, wczesniej moze stwierdzic rozpulchniona macice i inne prawdopodobne objawy ciazy, ale potwierdzic ja moze dopiero jak ujrzy pecherzyk ciazowy z zarodkiem, a na to trzeba poczekac. Czyli wniosek z tego - ze jesli jestes niecierpliwa i chcesz sie jak najszybciej dowiedziec to zrob badanie beta-HCG z krwi, a bedziesz miec pewnosc:) Skoro chcesz tego dziecka to trzymam kciuki, zeby sie udalo:)