Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monique80

50 g glukozy, wyniki po 1 i 2 godzinach

Polecane posty

Hej, Miałam robiony ten test i wyszły mi wyniki: na czczo - 85 po 1 h - 144 po 2 h - 145,6 Jak je interpretować? Czy to normalne że po 2 h jest większy poziom niż po 1? Wizyte mam dopiero za dwa tygodnie...

Witaj Wynik na czczo masz prawidłowy, ale juz po godzinnie nieznacznie podwyższony - powinien być do 140. No i po dwóch godzinach też już powinien byc niższy. Twój lekarz prawdopodobnie skieruję Cię na rozszerzoną diagnostykę, a do tej pory nie objadaj się słodyczami, jedz więcej warzyw, owoców do pół kilo dziennie - nie więcej, chleb razowy zamiast bułeczke białych. No i spaceruj - pogoda na razie zachęca. Pozdrawiam!

witam 🌻 Jeżeli chodzi o normę po obciążeniu glukozą to prawidłoy wynik nie powinien przekraczać 140 ...... po godzinie .....po 2 godzinach ? nie mam pojęcia czy normą jest wynik malejący czy rosnący,ponieważ moje badanie pozimou glukozy w krwi po obciążeniu 50 dotyczyło tylko wyniku po godzinie ....Wynik miałam 88 i lekarka była z niego bardzoooo zadooowolona , ja oczywiście tym bardziej :) Pozdrawiam gorąco i życzę wszystkiego naj Tobie i dzidziuni :)

Lekarz zapewne zaleci powtórzenie badania ....Ale spokojnie wynik nie jest mocno podwyższony,tylko faktycznie nie powinien wzrastać .. Ale będzie oki 🌻