Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie meczennica

zaraz wybuchne!

Polecane posty

Już nie wytrzymam!! Pracuje po 10 godzin na dobę, wracam o 19 do domu, mam tylko chwilkę żeby pobawić sie z synkiem, w dzień kompletnie mie mam dla niego czasu. Wychowują go babcie i jego tatuś, mój niedorobiony mąż. Około 20 zaczynam gotować obiad na drugi dzień, potem jakieś pranie prasowanie, a mój leniwy mężczyzna leży już wygodnie w łóżku u tylko mnie woła. Bo przecież musi wykonać pare pchnieć! Stres rozbroić! A rano wstaje wiec nie ma czasu na porządny seks. A ja sama prowadze swoją firmę, nie wymagam od niego cudów, chce tylko żeby chociaż nie jęczał jak ma odeberać małego z przedszkola. Niedługo padną mi wszystkie baterie, spakuje sie i wyjade w cholerę! Może wtedy ktoś doceni to co robię.

Gość tak jest
Masz rację! Wyjedź na 2 tygodnie, odpocznij i daj mu się wykazać. Zostaw tylko listę rzeczy o jakich ma pamiętać (żeby nie gadał, że on nie wiedział...). Doceni Cię na pewno i w ten sposób wywalczysz sobie podział obowiązków.

Gość jakaś taka bylejaka
Mężczyżni to lenie,dlatego nie rozumiem tych ochów i achów na kafeterii.To chyba te ,które jeszcze nie znają mężczyzn tak się nimi zachwycają. Uważam,że kobiety zasługują na wielki szacunek i podziw.

Gość Zejdź na Ziemię
i przestań narzekać, masz to co chcesz. Dla ciebie najwazniejsze sa pieniądze, ale pamiętaj, że mozesz się przeliczyc i facet znajdzie sobie taka, ktora bedzie miala czas na wszystko: prace, dom, dziecko i niego :-D

Gość jakaś taka bylejaka
Zejdż na ziemię-a co niby jeszcze autorka powinna robić,żeby zadowolić swojego mężczyznę?

Gość wynajmijcie opiekunkę
a na męża się nie drzyj tylko spokojnie powiedz mu jak widzisz Waszą sytuację.

na męża sie nie dre! Opiekunka sprawy nie załatwi, moje dziecko mam babcię i tatę. A mojemu mężowi nie da rady nic wytłumaczyć. On potrafi zostawić syna u mojej mamy i pójść do swojej na obiadek bo u nas znowu zupa a on chce schabowego. Zrobiłabym mu te schabowe, ale on nioe chce nawet ugotować ziemniaków bo " Nie jest babą"! I wcale nie pieniądze są dla mnie najważniejsze, żyć trzeba, i mieć na chleb prawda?

nie daj sie, posluchaj- bedziesz niedlugo jak pusty balonik, wiem, co mowie; kobieta to nie wol do roboty; jestesmy slabsze nic faceci a dawanie bez ograniczen kosztuje; za jakis czas zaczniesz chorowac; jesli o ciebie nie dba, sama o siebie zadbaj !!!!!!!!!

szykuje sie długi weekend, bierz synka i wyjezdz gdzies!!!!pojdz do spa odpcznij ale bez tego Twojego pozal sie Boze meza!!!!!!!!

Gość oj wy męczennice
jeśli prowadzisz własną firme, to nie możesz robić tego w domu? btw. sama sobie zgotowałaś taki los, mężusia też tak wychowałaś, to masz. a te słodkie idiotki co wyzywają facetów od leni itp. - a wy wcześniej o tym pojęcia nie miałyście, przecież macie TATUSIA i nie widzieliście jak się zachowuje? a teraz wielkie męczennice zgrywacie :D bidulki oszukane przez facetów haha i jeszcze jedno: chcesz pracować - pracuj, chcesz gotować/prasować, ok, ale tylko swoje, a obiad zjedz na mieście. jaki w tym problem? każe wam ktoś (mąż) zapiepszać w domu? ;)

do taka sobie meczennica kochana,jesli to sie nie zmieni i nie zanosi sie na zmiane to:wyjscia sa dwa: 1.rzuc go,zanim cie wykonczy i bedziesz wygladala na 10 lat starsza niz jestes.w imie czego masz sie zameczyc???faceta???czy on odda ci kiedys te lata? nie sadze :( 2.znalezc sobie fajnego kochanka,zawsze ujmuje to lat,dodaje usmiechu na twarzy i rumiencow na policzkach gdy sie wspomina \"te noce\" :),jednak na to trzeba troche dodatkowego czasu,a tego nie kazda kobieta ma pod dostatkiem :( ps.olac obiac,nieumyte naczynia,nieposprzatane katy.mozna zyc dalej i swiat sie nie zawali jak nie zostanie to wykonane na czas,gwarantuje ci to,a ty odpoczniesz sobie i nabierzesz sil :)

Gość wynajmijcie opiekunkę
To nie wynajmujcie, skoro nie w tym problem. Może brak porozumienia między Tobą a mężem jest jasny tylko dla Ciebie. Być może dla niego jest wszystko ok. Może idźcie do poradni małżeńskiej? Rozmowa z psychologiem powinna Wam pomóc. Skoro to co Ty mówisz do niego nie dociera powinien z nim porozmawiać ktoś inny. Czy kiedy brałaś z nim ślub to nie wiedziałaś, że nie uznaje on podziału obowiązków?

Gość gwiazdolina
z czegos musisz zrezygnowac, bo się wykończysz. Wzięłaś sobie takiego lewusa, co uwaza, że tylko baba moze ugotowac obiad. OK. Ja bym wyprała - ale tylko swoje i syna. To samo z prasowaniem. Żarcie bym mze i ugotowala - ale ogromniasty gar na 4 dni. Jakis gulasz, chili con carne, takie jednodaniowe, zebys nie musiała co wieczór stac przy garach. A jak mężowi sie to nie bedzie podobało - moze zrobic sam,lepiej. Najlepiej, jak wyjedziesz gdzies na tydzień albo dwa, sama albo z koleżanka, a dziecko zostaw mężowi pod opieką. Odpowiedni wczesniej przestań prac, żeby nie było nic czystego, żeby top pranie musial zrobic. Zalożę się, że nie bardzo bedzie sobie umiał poradzic z nastawieniem pralki. I niech przez ten czas robi to, czego zwykle NIE robi

Gość czasem_mam_dość
nie dziwię ci się, mój mąż rano wstanie, wllecze sie do kuchni czy jest śniadanie, jest-zostaje, nie ma-xbox(ma 22 lata), potem ja musze zająć się dziećmi, zawieźć do babci(mamy męża albo mojej, co drugi dzień zmiana) i na 9 do pracy na 8h, wracam, robię obiado-kolację, sprzątam, jadę po dzieci, gdy wracam mój wyspany mąż siedzi najczęściej przy stole i czeka aż poda się do stołu, i tak codzień, żałuje dnia w którym ponad 7 lat temu go spotkałam, czasem tak się z nim pokłócę, obrażę, jest dzień co się przyłoży, coś zrobi i koniec...., rozumiem cię jak nikt, jA nie potrafię się z nim rozstać, za bardzo go kocham mimo wszystko, mimo lenistwa i nieróbstwa