Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie bardzo

Błagam Was niech ktoś mi poradzi prosze odnosnie testu i jego wyniku

Polecane posty

Gość boje sie bardzo

Test po postinorze ktory wzielam poltora miesiaca temu z tym ze zrobilam jakies 24 dni od wpadki wyszedl negatywny , czy test mógł się mylić ?? zrobilam nie z porannego moczu i na wieczor tydzien przed zrobieniem testu bralam aspiryne czy to mogglo wplysnac na np bledny wynik czy cos ??

Gość boje sie bardzo
?? :(

Gość 24 dni od wpadki
dobrze masz w glowie?? chyba jestw ulotce napisane jak ise zazywa postinor prawda?????

Gość boje sie bardzo
test ciążowy zrobilam 24 dni od wpadki a postinor zayzlam zgodnie z ulotka i jak lekarz kazal , pierwsza tabletke 40 h po a druga za 12, wiec pytam o wynik testu po 24 dniach od wpadki czy jest wiarygodny

Gość hmmmm......
Dziewczyno!!!!!!!!!!!! Nie brałam nigdy postinoru ale coś Ci się pokręciło bo to bierze się z tego co wiem chyba do 24 godzin po stosunku.Po coś Ty to brała tak późno.Lekarz Ci nie powiedział kiedy to brac???????????????!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hmmmm......
a chyba,że tak.No to test najprawdopodobniej w 99% jest ok.

Gość pigalina
skoro jest napisane ze masz robic z porannego moczu,to po co robilas z wieczornego?............ kup jeszcze jeden i zrób zgodnie z instrukcją,a skoro wzięłaś postinor to raczej nie jestes w ciąży.

Gość ZAPOMNIALAM...
nie 24 godziny tylko 72 godziny. Po co ktos pisze jak nie wie :O

Gość boje sie bardzo
No własnie z tego co wiem to do 72 gdzin mozna brac a nie do 24 :( nie rozumiem dlaczego ludzie tak straszaa innych i sa nieuprzejmi :( ja jakos nie moge byc dla kogos nieprzyjemna , w koncu nie od urodzenia kazdy jest mądry :( kochani dziekuje ,że inni jestescie mili , test robilam z wieczrnego ,pisalo ze mozna robic o kazdej porze dnia i zrobilam wieczorem choc to bylo tak ze napisalm sie hernbaty i po jakiejs godzince poszlam siku i zrobilam test i dlatego pytam kochani czy jest wiarygodny ?? i czy wczesniej brana aspiryna , ktora odstwilam 2 dni przed zrobieniem testu mogla wplynac , kochani odpowiedzcie

Gość loonia
Testy to są specyficzne przeciwciała monoklonalne, które wiążą konkretne hormony, które pojawiają się w wyższym stężeniu we krwi i w moczu kobiet w ciąży... herbata raczej ine ma na to wpływu :P aspiryna chyba też nie :)

Gość z tego...
...co wiem, postinor może bardzo rozregulowac cykl; więc nie panikuj, tylko czekaj na okres;

Gość boje sie bardzo
loonia - oby kochana :) z tego - no wlaśnie w tym tkwi problem :( okres powinnam miec 11 maja :( jednak pod koniec tego tygodnia powtorze lepiej test :( piszcie.... :( :(

Boje sie bardzo - Jestem lekarzem - nic sie nie martw -postinor zazylas prawidlowo, test zrobiony 24 dni po stosunku - czyli jesli doszloby do zaplodnienia to byloby to jakies ok.20 dni po zaplodnieniu jest juz wiarygodny. Postinor to duza jednorazowa dawka hormonow i naprawde moze duze zmiany w cyklu wywolac - nie panikuj, poczekaj, a Twoj organizm wroci do normy. W Twojej sytuacji prawdopodobienstwo ciazy jest znikome. Jesli jednak meczy Cie to bardzo i naprawde sie tym tak strasznie denerwujesz zrob test ciazowy z krwi - czyli oznaczenie poziomu beta-HCG daje 100% pewnosci czy jest sie w ciazy czy nie, a kosztuje niewiele wiecej niz sikany. Pozdrawiam serdecznie.

Gość boje sie bardzo
doris dziekuje bardzo za odpowiedz jestem dozgonnie wdzieczna za to ❤️ mam nadzieje ,że wszystko bedzie ok a gdzie taki test się robi u lekarza czy w przychodni bo nie mam pojęcia ?? :(

Gość boje sie bardzo
lepiej wykonac jeszcze jeden test domowy czy ten beta sklonilabym sie na ten beta tylko nie wiem gdzie mam sie zglosic , myscicie ze prawdopodobienstwo nieomylnosci wyniok przy tych testach jest porownywalne ????

Test z krwi daje 100% pewnosci, a test sikany niestety mniej. Badanie mozna zrobic w kazdym laboratorium, o downolnej porze dnia, nie trzeba byc na czczo. Wyniki zazwyczaj juz w ten sam dzien. Koszt ok15-25zl, zalezy od laboratorium. Wynik dodatni bety pojawia sie juz po ok. 6 dniach od zaplodnienia, wiec u CIebie na pewno to badanie bedzie juz wiarygodne. Jesli zrobisz to badanie i wyjdzie wynik ujemny to na 100% nie jestes w ciazy i mozesz o calej sprawie zapomniec. A sikany test nie da Ci tej pewnosci i nadal bedziesz sie denerwowac. Jesli jestes zdecydowana test robic (moim zdaniem naprawde bardzo malo prawdopodobne zebys byla w ciazy) to albo od razu zrob badanie z krwi, albo odczekaj do terminu spodziewanej miesiaczki i zrob sikany.

Gość boje sie bardzo
doris - dziekuje bardzo za odpowiedz i zazdroszcze Ci Twej wiedzy , okres niby po tym postinorze byl mialam z tydzien plamienie jakby krew zsiadla jakies takie dziwne i w terminie dostalam okres trwajacy jakies 2,5 dnia :( pozniej po tych dwudziestu kilku dniach test w terminie miesiaczki ktora sie skonczyla i wyszedl negatywny ale jest jeszcze jedno ale :( kochana otoz zaraz po okresie raz mialam stosunek przeywany ,zadnego wytrysku we mnie niw bylo dopiero po wyjsciu ze mnie jakies 2 min kiedys tak robilismy i w ciazy nie byla a teraz bardzo sie boje :( chco wiem ze juz nigdy tak nie zrobie :(a chlopak nie byl wart bo mnie pobil po tym wszystkim jak pwoiedzialam ze moge byc z nim w ciazy :( brak słow :( jak sadzisz jest mozliwa ciaza ?/ ;( a test zrobie oczywiscie naj[irw popytam o ten beta a jak dam rade to postaram sie wytrzymac do miesiaczki i zrobie go w jej terminie :( odpisz prosze :( z gory dziekuje ❤️ Wy tez mozecie pisac ,bede wdzieczna :(

Jesli cale \"zajscie\" rzeczywiscie tak wygladalo jak go opisalas to bardzo malo prawdopodobne zebys byla z tego powodu w ciazy - bo po pierwsze tuz po okresie raczej sa dni nieplodne, poza tym jesli chlopak mial wytrysk na zewnatrz to tez zmniejsza ryzyko, ale zawsze przed wytryskiem pojawia sie kilka kropel nasienia - prawdopodobnie w celu lepszego nawilzenia, ale te kropelki zawieraja plemniki - stad taka mala skutecznosc stosunku przerywanego:( wiec nie mozna na 100% wykluczyc mozliwosci ciazy - jednak tak jak pisalam jest ona bardzo malo prawdopodobna. Co do chlopaka to brak komentarza - nie byl wart niczego:( A na przyszlosc lepiej zaopatrzyc sie w prezerwatywe i unikac takich stresow:) Glowa do gory, uwazaj na Siebie i zycze lepszego doboru partnerow-dojrzalszych i bardziej wartosciowych.

Gość boje sie bardzo
Doris - dziekuje :) lepiej mi sie zrobilo ,jesli tak sadzisz to ja poczekam do testu sikanego :) zrobie w dniu miesiaczki ktora powinna nadejsc 11 maja ale miedzy czasie oczywiscie rozejrze sie za testem beta , a sytuacja wygladala jak opisalam :) dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam życze Ci wszystkiego najjjj :) ...napisze jak zrobie tylko test :(