Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crumb

ustalamy podział obowiązków

Polecane posty

niedługo planujemy zamieszkać razem... a z tym sie wiąże to że powstana pewne kwestie jak gotowanie, sprzątanie itd. jak to podzielić miedzy siebie - nie mam pojęcia... od razu określić kto co robi??? jak to było u Was - Wasze obowiązki domowe od razu zosały określoneczy doszliście do tego potem metodą kompromisu???

Gość khufvzgb
hahaha mozesz sobie dzielic i ustalac a i tak wszystko bedziesz robic sama a zwlaszcza jak urodzisz dziecko

Gość Gttttttttttttttttttt
otworz excella i wpisz do tabelki, ale z ciebie buraczka, życia nie znasz !!!!!

ustalaj od razu!! przeciętny facet nie zadje sobie sprawy ze spectrum obowiązków domowych, jeśli nie mieszkał wcześniej sam. to że czasem się myje lodówkę, albo myje drzwi wewnętrzne, czy przeciera kafelki w łazience to dla co poniektórych wiedza tajemna. ja nie ustaliłam i okazało się że oprócz tego, że mąz co 2-3 raz zmyje naczynia to nie robi nic (u mnie to się jeszcze nałożyło, że mój miał ze zdrowiem problemi i siłą rzeczy przez jakiś czas robiłam wszyściutko). ostatnio po 2 miesiącach awantur udało mi się ostatnio ustalić, że tak nie moze być (oboje pracujemy) i zarządałam, żeby wziął na siebie jakieś obowiązki tak, żebym ja nie musiała o tym myśleć i pamiętać...zgodził się prać...dziś musiałam mu przypomnieć o zrobieniu prania, bo pralka była pełna...od 20 uprane pranie kisi się w pralce...właśnie 10 minut temu mnie o tym powiadomił. tak więc od razu podział i totalne egzekwowanie, bo oni się jakoś szybko rozleniwiają. usiądźcie i pogadajcie, powiedzcie sobie na wzajem co umiecie i lubicie robić, a czego nie znosicie i jakoś to podzielcie.

Gość giban
ja sam sobie gotuje piore i sprzątam i nie narzekam

Gość
Chyba musisz być mało doświadczona, jeżeli wydaje Ci się, że mężczyzna to robot, któremu daje się dokładną instrukcję do wykonania... :o że mężczyzna to gatunek człowieka, który uwielbia siedzieć przed telewizorem, podczas gdy kobieta pierze, prasuje, gotuje itp. Nie wiem w jakim domu się wychowałaś ale u mnie tak nie było - i w moim związku również tak nie jest.

Gość upupupupupppppppppppppppp

Gość kariera
to wszystko zalezy od tego czy obydwoje pracujecie i jakie macie dochody ;)