Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ooooooooo

Co my za naród ?

Polecane posty

Gość ooooooooo

Ludzie...! - szlag mnie trafia i kurwica mnie bierze Jak słyszę , że Polacy życie Belga dali w ofierze Dla zdobycia głupiej , żałosnej MP-trójki Nie na skutek mordobicia , czy chuligańskiej bójki Ot , tak dla ułańskiej fantazji wbili mu nóż w bebechy Chyba dla naszej zboczonej słowiańskiej uciechy !!! Wytłumaczcie mi prosze - co z tym narodem się dzieje Że kazde doniesienie o Polakach to zgrozą wieje Czy skurwysyństwo jest nam odgórnie przypisane A honor , godność , uczciwość - jest nam zakazane ?!

Gość wstyd jak nie wiem co
już nas nie będą uważać za złodziei, ale za bandziorów

Gość jestem Polakiem
i nikogo nie zabiłem. Ani nie zamierzam. "Naród". Mocne słowo.

Gość mella *
50 tysięcy Belgów przeszło ulicami Brukseli w proteście przeciwko temu bezsensownemu mordowi. To jest przerażające , że to nasi rodacy , nasze dzieci - bo przecież obaj mordercy są niepełnoletni ! Ludzie to straszne ! Kim my jesteśmy - dokąd zmierzamy ?

Gość Co my za naród
to smutne....:(

Gość żel
W oczach świata już nas nic nie zbawi , bo jesteśmy narodem popaprańców , żałosnych śmieci , którzy nie są w stanie samodzielnie bez bata funkcjonować

Świat ma nas w dupie, mimo że - z niezrozumiałych przyczyn - uważamy się za pępek tegoż. Proponuję zacząć od mówienia sobie \"dzień dobry\", nierzucania papierków na ulicy i mycia zębów. W następnej fazie - pastowanie butów (codziennie). Przyjemniej będzie.

W kazdym kraju sa idioci. Czyn jakichs g owniarzy nie swiadczy o calym narodzie, nie przesadzaj :O

Gość rene von pieer
Prawda jest taka , że byliśmy , jesteśmy i długo będziemy narodem chorym , bez własnej tożsamości ! Przyczyn tego faktu jest wiele ! Polaków mają dość wszędzie ! A jeśli Polak i dochrapał się wysokiego stanowiska na zachodzie to ukrywa ten fakt i uważa to ( zresztą słusznie) za plame w życiorysie !

Gość oooooooo*
W każdym kraju są idioci ! Myśl ta pewnie mnie ozłoci ! Da mym troską garść wytchnienia Skłoni mnie do zapomnienia.............. Chore jest takie myślenie Bo Polaka pojawienie Jak ten świat długi , szeroki Wzbudza zawsze zagrożenie !

rene von pieer - jakos nie moge sie zgodzic z Twoim zdaniem. Polacy sa rozni, wiele osob prezentuje soba wysoki poziom. A opinie tez mamy rozna, czasem calkiem niezla. Nie kazdy tez kto cos osiagnal ukrywa fakt, ze jest Polakiem, nie przesadzaj. Mieszkam za granica, jestem Polka i jakos nie mam kompleksow na tym punkcie. Nie uwazam tez, ze nasz kraj jest jakis szczegolny (ani szczegolnie fajny, ani szczegolnie p o p i e r d o l o n y).

nie ma cwaniaka nad Polaka. Tak zwykło się mówić o nas. Tak, piszę o nas, bo wszyscy jesteśmy Polakami. Raczej polaczkami, którzy ogłupiali podbijają świat, dosłonie. To nasze wrodzone \"ułaństwo\" jest przeklęte. Polaczkom się wydaje, że świat do nich należy... Wiem, że w kraju ciężko, ale to nie usprawiedliwia bandziorstwa. Dziwić się, że Polaków nigdzie nie chcą, traktują nas jak mięso armatnie (tu odniesienie do chęci budowania tarczy rakietowej broniącej USA, na co polscy politycy ochoczo przyklasnęli, nie biorac pod uwage, ze agresor USA najpierw zniszczy własnie tę tarczę rujnując nasz kraj, a my przecieą antyrakiety nie mamy nigdzie, ale to już dyskusja na inny topik) Człowiek uogólnia, zawsze. Gdyby u nas jeden Rumun zabił Polaka, to nie chcę wiedzieć jaki atak zostałby sprowadzony na mniejszości rumuńskie u nas w kraju... Jeden debil wystawił nam opinię chorego narodu.

Gość mammaluca
Zgadzam sie z Enamorada. O tym, ze jestesmy jacys szczegolni (np gorsi niz inni) wolaja przewaznie ci, ktorym brak globalnego spojrzenia na nasze male panstewko, o ktorego istnieniu 99% swiata nie ma najmniejszego pojecia, a Europejczycy oddaleni od nas o 2 panstwa maja pojecie metne. To, co sie stalo jest ohydne, ale nie swiadczy przeciez o calym narodzie.

Zauważcie, że włąśnie ta nieznajomość naszego kraju jest tutaj niewskazana. Działa na niekorzyść. Teraz ludzie z innych państw usłyszą w wiadomościach, że Polak zabił w Brukseli człowieka dla mp3. I Ci, którzy nie znają naszego kraju wystawią sobie opinię o całym narodzie :) Błędem jest twierdzenie, że tak naprawdę mało kogo obchodzi narodowość. Powiem Wam, że w Alpach, jadąc na wycieczkę, są pewne ośrodki, gdzie Polkaów mają serdecznie dosyć, nie mają ochoty nas przyjmować. Mamy opinię narodu bardziej pijackiego niż Rosjanie.

Gość ttst raczej
nie ma cwaniaka nad Warszawiaka

Gość panni dommu
Do Szakall, jakos wydaje mi sie, ze wiekszosc juz za tydzien nie bedzie pamietac z jakiego kraju byl zabojca. Wstyd jak nie wiem co, ale nie zgadzam sie, ze Polacy to jakis wypaczony narod! Znam wspanialych Polakow, takze za granica, pracowitych, inteligentnych, cenionych pracownikow, oczywiscie pelno jest tez buractwa, ale tak naprawde w ktorym kraju nie ma zulostwa za ktore sie trzeba wstydzic?

Gość rene von pieer
Wiele lat spędzonych we Francji ( pozwoliło mi to wyrobić sobie bardzo negatywną opinię o Francuzach ) przekonało mnie o tym , że być Polakiem to wstyd ! Nigdy do końca nie zrozumiałem fenomenu tego tak mi przykrego zjawiska , ale to cholerna prawda ! Jesli funkcjonujesz gdzieś tam na pograniczu nizin społecznych danego kraju to tego właściwie nie da się odczuć ! Czujesz się równy , a nawey lepszy w stosunku do murzynów , azjatów , ruskich... Ale kiedy idziesz w górę sprawy mają się już całkiem inaczej ! O Polak ...? - już czujesz , że odbierają cie dwuznacznie ! Wielokrotnie to przeżyłem... Przykre to , ale prawdziwe..................

Wiem doskonale, że są Polacy wspaniali, wybitni. Jednak nie jestem pewien, czy rzeczywiście za tydzień tak szybko zapomną. Belgowie napewno nie. Wyobraź sobie, że to u nas Rumun zabija Polaka za mp.3. Tylko sobie wyobraź, co by było. Jakby nasz naró chwycił za szabelkę i poszedł na wojnę z całym Rumuńskim społeczeństwem. Może na zachodzie tej \"ułańskiej fantazji\" aż takiej nie mają, ale pamiętać będą. Poszło w świat, że Polak zabił za mp.3. Nie będą wiedzieli gdzie ta Polska, nie będą wiedzieli czy to kraj, czy tylko dzielnica Rosji, ale będzie Polak zabił. Siła mediów.

Gość ooooooooo*
Szczere i prawdziwe są wnioski szakalla Choć jakaś męda się wciąż tu wpierdala ..........! Te głąby nie czują całkowicie tematu Urwać im jaja i oddać ich katu !

Nie rozumiem porowniania do Rumunow, przeciezte zebraki na ulicahc to nie zadni Rumuni, poznalam paru Rumunow i nie dosc, ze sa to najczesciej niebieskoocy blondyno-szatyni to jeszcze zupelnie normalni ludzie :O Stereotypy... przykre... najgorsze jest to, ze sami budujemy o sobie negatywne opinie... dlaczego w koncu nie docenimy siebie? A Polacy przewaznie maja poczucie wyzszosci przemieszane z kompleksem nizszosci... Z jednej strony Papiez, z drugiej strony idiota zabijajacy dla mp3. I znimi sie identyfikujemy. A przeciez wiekszosc spoleczenstwa reprezentuje to, co jest posrodku. Nie mam kompleksow z powodu pochodzenia. Mam nadzieje, ze ludzie oceniaja mnie na poziomie tego, co osobiscie soba reprezentuje, a jesli ktos kieruje sie stereotypami to nie bardzo mam zamiar przejmowac sie jego zdaniem. Pozdrawiam wszystkich Polakow 🖐️ PS. Nie tylko my mamy kompleksy, mieszkalam w Hiszpanii, oni tez je maja, zupelnie takie jak my :)

enamorada ja nie piszę, że Rumun jest gorszy, tylko piszę abyś uruchomiłą wyobraźnię, któa podyktowałaby masom kroki do wojowania. Takim samym stereotypem, jakim u nas \"cieszą się\" Rumuni - na zachodzie są polaczki. Taka prawda, jeżeli jesteś światową dziewczyną, która zobaczyła trochę więcej niż polska miedza, to powinnaś zrozumieć to o czym piszę.

Gość ooooooooo*
Poprawić nastrój chce nam enamorada ale jakoś tak się dziwnie składa że od wielu wielu stu leci Polaków szeregują na poziomie kmieci !

Shakall, ale ja wlasnie zobaczylam troche swiata i nie zauwazylam naszej szczegolnosci... Mieszkalam w Hiszpanii, tam panuje stereotyp Polaka - pracowitego katolika. Bylam w USA, tam prawie nic o nas nie wiedza, malo kto moze cos powiedziec o naszym kraju. Mam chlopaka i przyjaciol z Brazylii, oni tez nic o nas nie wiedza. Poza tym mam wielu przyjaciol z Niemiec, wesolych studentow, ktorzy calkowicie obalili moje przekonanie o nieprzychylnosci tego narodu do nas. Przyjeli mnie jak swoja, pokochali, nigdy wsrod nich nie czulam sie jak ktos gorszy. Wiem, ze stereotypy istnieja, ale to juz zalezy od ludzi czy zamierzaja sie nimi kierowac. Mam nadzieje, ze nikt, kto mnie zna, nie ocenia mnie na podstawie tego zabojcy, mam nadzieje, ze ludzie lubia mnie i szanuja ze wzgledu na to, jakim czlowiekiem jestem, a nie z jakiego kraju. Poza tym Polacy zamiast narzekac jacy to sa beznadziejni, powinni pokazac, ze sa ok. Stereotypy mozna zmienic. PS. Teraz mieszkam w Anglii, spotkalam sie z przychylnymi opiniami na nasz temat, choc moze to tylko dobre wychowanie Anglikow, nie zamierzam wnikac... Zdobylam tu jednak przyjaciol i spotykam sie z przychylnoscia ludzi 🖐️

Gość rene von pieer
ale , że Francuz zastrzelił Zauche to pamiętają wszyscy... i tak bedzie i wśród Belgów !

PS. Kiedys jakis Anglik powiedzial mi: \"Lubie was, Polakow, bo wy nienawidzicie Niemcow\". Odpowiedzialam mu grzecznie, ze ja ich nie nienawidze, ze znam samych dobrych Niemcow.

Ateraz wyobraź sobie, że do naszego kraju przyjadą studenci z Rumunii (już pociągnę wątek) i spotykają się ze studentami. Też wyjadą zadowoleni, powiedzą, że jest fajnie i nikt nie ma nic do ich narodowości. Ja mam mniej szczęścia i za granicą widziałem nie raz i nie dwa, że polaczek to nic pochlebnego. Jeżeli jesteś dla nich ok, oni dla Ciebie są ok, nie powiedzą Ci, że jest inaczej, bo patrzą na Ciebie, nie na nasz kraj. Ja znam osoby, które przyjmują Polaków w turystyce. Nie wiesz nawet jakie zdanie mają o wolnych Polakach w delegacji, jakie to są świnie zerwane z łańcucha. Uwierz, mówi się, że Rosjanie nie są tak ordynarni i brudni. Mówimy o dwóch różnych grupach społęcznych. Tak jak u nas, są wykształceni ludzie, \"światowi\", kontaktowi, i są ci spod sklepu GS...

Gość malla mee
nie wiedzialam, ze francuz zastrzelil zauche, francja kojarzy mi sie z paryzem