Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błyszcząca się 22

BŁYSZCZENIE się CERY

Polecane posty

Gość błyszcząca się 22

Witam :). Pomimo tego, że mam 22 lata, na mojej twarzy istnieje trądzik i przebarwienia z nim związane. Poza tym mam cerę tłustą i błyszczącą się :(. Może znacie jakiś dobry podkład, fluid, który nie tylko zatuszuje syfki, ale także sprawi, że cera nie będzie się tak strasznie błyszczała. Teraz skusiłam się reklamą i kupiłam sobie podkład ASTOR'a anti shine, niby miał być rewelacyjny, a tu nic z tego, po godzinie już się błyszczę..:(. Proszę, napiszcie też w przybliżeniu cenę tego, co będziecie mi polecały (o ile będziecie), zresztą pewnie nie tylko mi :). Liczę na Was dziewczyny i pozdrawiam.

Gość a skad jest ta kolezanka
Ja znam ale to krem. Nazywa sie Dax Cosmetics cos tam - bardzo dobrze matuje - jest o nim oddzielny topik.

Gość manhattan pure mat
ok 27 zł. Dla mojej potwornie tłustej skóry najlepszy.

Gość błyszcząca się 22
Dziękuję za te odpowiedzi i proszę o więcej :). Jeśli możesz to napisz proszę ile ten manhattan utrzymuje się na skórze bez błyszczenia.

Gość manhattan pure mat
u mnie ok 4-5 godzin. Po innych "matujących" już po godzinie się świecę. Zobacz na Wizażu więcej opini :)

Gość błyszcząca się 22
To widzę, że mamy ten sam problem, szkoda gadać. OK, zobaczę, dzięki :).

Gość jakubowska
fluidu Ci nie polecę, bo jeszcze sama takiego nie znalezłam, ale kremik- tak. Ostatnio kupiłam emulsję matującą Puritin z firmy iwostin i jest ok. Nakładam rano i do późnych godzin popołudniwych się nie świecę. Cena 30 zł, ale duże opakowanie (75 ml).

Gość błyszcząca się 22
Jakubowska, ale na to jeszcze nakładasz jakiś fluid czy tylko to? Trochę to głupie pytanie, ale kto pyta, nie błądzi :)

Gość jakubowska
Nakładam jeszcze fluid, bo ta emulsja nie jest kolorowa. A tak w ogóle, to jeśli masz takie problemy z cerą, to może kompleksowa terapia u kosmetyczki i dermatologa?

Gość błyszcząca się 22
Do kosmetyczki nie pójdę, bo raz byłam i narobiła mi tylk więcej złego niż dobrego, a dermatologa odwiedzam średnio co 3-4 tygodnie i tak już jest od ponad roku...więc to nie jest tak, że nie dbam o siebie i nic nie robię w kierunku poprawy, bo robię.

Gość a może lumene
matt touch spray on? Mam tłustą cerę, a po tym fluidzie skóra zaczyna mi się błyszczeć po ok.5 godzinach, a od nałożenia jakoś tak rozświetla cerę, ale bez zbędnego świecenia. Wystarczy wtedy zmatowić cerę pudrem i jest ok :). Jak dla mnie rewelacja. Cena ok.40 zł

Gość a może lumene
o zmatowienie, to chodzi po tych 5 godzinach :-D

Gość margeuritte
krem vichy thermal fix mat rewelacja ok 60 zl ale mi starczyl na 5 misiecy bo sie kropelke bierze i to wystarczy n nos i czolo w zupelnosci. podklafdy tez dobre

ja polecam zel do mycia twarzy z la roche possay- effaclar. Skóra sie po nim w ogóle nie błyszczy, jest pięknie oczyszczona a i zadne pryszcze i krostki nie wyskakują. Ja juz uzywam tego zelu od 3 miesięcy mimo ze mam normalną cerę, ale pozbyłam się zaskórników i wągrów na dobre:-) nawilża miejsca wysuszone i matuje te błyszczące. jest super!!!!!

Gość a może Stay Matt
Rimmela - naprawdę świetny puder matujący

Super jest krem matujący barwa siarkowa moc,matuje conajmniej 8 godzin.Mam bardzo tłustą skóre,a po nim skóra się nie świeci.Jednak nie polecam do wrazliwych cer ,bo może podraznić..dosyć mocno wysusza...

Gość nowa monika
ktos juz ci napisal ze dax cosmetics cos tam Chodzi tu o krem perfecta skora mieszana Dowiedzialam sie o nim z tego forum Narazie od niedawna uzywam i zapowiada sie obiecujaco a na dodatek kosztuje tylko 15 zl za 50 ml Ja kupilam w rossmanie ale pewnie jest tez w innych sklepach A jesli masz cere tradzikowa to kup jakis dobry zel do mycia twarzy tylko nie soraya bo mi wcale nie pomogl i masc o ktorej tez sie tu dowiedzialam ACNEFAN kosztuje tylko ok 8 zl Mozesz tez robic maseczki z platkow owsianych Polecaja tu tez benzacne ale uwazaj bo mi po nim oczy spuchly i strasznie swedzialy mam nadzieje ze pomoglam aha Na fluid nie licz Zaden nie pomoze (tak mi sie wydaje) pa

Nie, nie!!! Nie perfecta cera mieszana - badziewie!!! Naprawdę nie polecam to rzeczywiście tłustej cery. NIby tylko 15 zł, ale wywalone pieniądze:(

Gość tymbark
Mandylia > o co mam pytac (w aptece czy drogerii?) firma Barwa krem matujacy "Siarkowa noc"? :P ile mnije wiecje kosztuje?

Gość tymbark
ups.. teraz doczytalam ze "moc" a nie "noc" ;)

Gość tymbark
ok, juz sobie poczytalam w sieci :) napewno sie skusze. dzieki!

Gość błyszcząca się 22
Cześć Dziewczyny. Dziękuję Wam bardzo za tyle porad, poczytam sobie to wszystko i na coś na pewno się skuszę. A co do żeli do mycia twarzy i różnych maści do smarowania, to niestety to wszystko u mnie odpada. Jestem ciągle pod okiem dermatologa i mogę myć twarz tylko Iwostinem do cery trądzikowej, a leków różnych do smarowania mam sporo przepisanych, więc inne odpadają. Tak prawdę mówiąc to nie powinnam nawet używać kremu do twarzy, bo ponoć wchodzi w interakcje z lekami, ale i tak rano chociaż troszkę go nakładam. Teraz uciekam na zajęcia, ale wieczorem postaram się jeszcze zajrzeć. Miłego dnia i pozdrowienia.

Gość błyszcząca się 22
Mandylia -> a gdzie można kupić ten krem Barwy, szczerze przyznam, że nigdy o nim nie słyszałam, ale przeczytałam ekspresowo na "damskiej" i bardzo mi się podoba opinia o nim. Jeśli możesz to odpisz :).

Gość błyszcząca się 22
Dziewczyny, ponawiam pytanie...gdzie można kupić ten krem firmy Barwa "Siarkowa moc", zwiedziłam już sporo sklepów, łącznie z hipermarketami i aptekami i niestety nigdzie go nie ma. Pomóżcie...proszę...

w drogerii można kupić ten krem..kamilla,czy jakoś tak:)

ale ja ten krem pół roku temu kupowałam,więc nie wiem,czy teraz jest do nabycia...jednak wart wypróbowania jesli macie bardzo tłustą ,problemowa cere.Ja na czoło nakładam,bo mam tłuste:o

Gość niebieskoookaa22
dla każdego coś innego:P ja na literę "T" nakładam Vichy Fix Mat i jest super wcześniej chusteczki matujące Dermiki, też były okay

Gość błyszcząca się 22
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Nie kojarze niestety takiej drogerii u siebie w mieście (Szczecin), ale będę nadal szukać, bo to błyszczenie nie daje mi spokoju. Może to prędzej będzie do kupienia w sklepach zielarskich, no zobaczymy, jak natrafie to dam znać, gdzie kupiłam :). Pozdrawiam.