Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacific

6 m-c ciąży a urlop w gorącym klimacie

Polecane posty

Gość pacific

mąż zrobił mi niespodziankę i zorganizował urlop na długi majowy weekend w Turcji.., wiem, że tam jest już gorąco, powyżej 25st. i dlatego chciałabym się was poradzic: czy powinnam siedzieć cały czas w cieniu? czy mogę się choć trochę opalać ale np. zakrywając brzuch? czym się smarować? będę wdzięczna za odpowiedzi i porady:)

Gość nie szkodzi...
wysokie temperatury nie szkoda jak sie pije duzo wody niegazownej i nie tzreba siedzice w cieniu ale brzuch ma byc zakryty i tez nie mozna lezec i opalac innych czesci jak twarz ale chodzic, zwiedzac odpoczywac jak najbardziej tak.ja bylam w ciazy z blizniaczkami (lato) 33stopie i normalnie siedzialam na sloncu opalalam ramionka, nozki ale nie lezalam plackiem, chodzilam normalnie.przeciez nie mozna sie zamykac w domu tylko dlatego ze sie jest w ciazy i jest cieplo

ja bym sie bardziej obawiała przelotu samolotem,bo to inne ciśnienie itd ale nie znam sie na tym aż tak,poza tym nigdy nie byłam w takiej sytuacji.

widziałam kobiety ciężarne w samolotach, to chyba nie jest to jakiś poważny problem. Z tego co wiem niektóre linie lotnicze nie przyjmują na pokład kobiet w zaawansowanej ciąży, że względu na ewntualny poród.

Gość Kasik31
Przelot samolotem -jeżeli jesteś w kontakcie tel.zadzwoń do ginekologa ponieważ wiem że każda ciżąża jest inna (inny st.zagrożenia).Jeżeli jesteś zdrowa nie powinno być problemu(lecz faktycznie niektóre linie nie są zachwycone tym faktem). Zorientuj się gdzie jest blisko szpital i jakie warunki (jeślin to w ogóle możliwe)Zyczę udanego wypoczynku.