Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

jestem kilka dni po cc, proszę o pewne rady, pierwszym problemem jest brak pokarmu, mam duze piersi, wygladają na takie ktorymi da sie wykarmić dziecko a jadnak nie mam pokarmu, może to wina cc? drugi problem to bardzo spuchniete nogi a szczególnie stopy, to mnie martwi a lekarz powiedział przy wypisie że to w sumie normalne i moze sie utrzymywac jakis czas,a najśmieszniejsze jest to że miałam juz raz cc i nie maialam takich nóg. czy są jakies sposoby na te nogi ? może jakiś lek? prosze o rady

Gość hejkaaaa
ja ci moge doradzic co do pokarmu, prawdopodobnie jest zastały, mi lekarz radził robic ciepłe okłady i masowac piersi, gdysz pokarmu było tak duzo ze sie zastał i trzeba było bo ze tak poiwem uaktywnic, wiec ciepłe okładny i masowanie piersi, mi pomogło po 2 dniach :)

Gość sbindy
ja tez po cesarce byłam opuchnięta jak balon.ledwo chodziłam bo opuchlizna zwiększała się podczas chodzenia i w takim stanie wypisano mnie ze szpitala z nadzieją że to zejdzie za jakiś czas ale niestety mi samo nie zeszlo.poszlam do lekarza rodzinnego i on mi przepisał lek odwadniający wtedy dopiero pomogło.Latalam bez przerwy do toalety i czułam jak opuchlizna z godziny na godzine zanika-tracilam wtedy ok.3kg dziennie tyle mialam wody w sobie

hejkaa dziękuję za radę wypróbuję napewno bo mi cycki rozsadzi jak nic nie zrobię, a po ciągnieciu laktatorem wychodzi dosłownie kilka kropel, i nic wiecej sie nie dzieje,

spindy bardzo Ci dziękuję za tę wypowiedz, być może uratowałas mi życie, postara, sie wybrac do lekarza i poprosic o taki lek, a może jeszcze pamiętasz jaki to był lek. i właśnie odnośnie tego opuchnięcia, u mnie tez co mnie zdziwiło cały ubytek masy ciała po porodzie był tylko 5 kg, kiedy po pierwszym porodzie spadło 11 kg, ale własnie wtedy miałam nóżki jak patyki, więc tak myśle ze te kilogramy jeszcze zlecą jak zejdzie opuchlizna,

a i jeszcze jedno pytanie , kiedy po cc można zacząć nosić pas poporodowy ewentualnie majtki obciskujące?

hmm, nikt nie pisze, czyzby wszystkie kobiety rodziły naturalnie? wracając do tematu, mam pytanie od kiedy można nosić jakiś pas poporodowy ewentualnie majtki uciskowe?