Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilka 25 z Gdańska

Łysa jak kolano

Polecane posty

Gość Lilka 25 z Gdańska

Cześć Dziewczyny Mam taki nietypowy problemik. Otóż jak wskazuje na to temat mojego topiku jestem łysa, i to od lat tzn. od 5 roku życia (łysienie plackowate - alopecia totalis). Nie mam na glowie i ciele ani jednego włosa. Zdążyłam się już z tym faktem pogodzić, ale mam innego rodzaju problem. Otóż poznałam chłopaka, który mnie kocha i akceptuje taka jaką jestem. Co więcej, bardzo podoba mu się moja łysinka i chciałby, żebym przestała ją ukrywać pod chustkami, bądź perukami. Ja szczerze mowiąc też mam dosyć tego kamuflażu, ale trochę boję się reakcji postronnych ludzi. Stąd też mam kilka pytanek do was, kobietki. Czy wiele z was jest łysych? Czy się mocno kamuflujecie przed otoczeniem? A może niektóre z was zaakceptowały siebie i idą przez życie z gołą głową? Czy macie chłopaków, którzy kochają wasze łysinki? Jak otoczenie reaguje na wasze łyse głowy? Z góry dziekuję za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam wszystkie kobitki. Lilka z Gdańska

Gość emillkaa
pomimo podziwu dla ciebie i twego chłopaka, nie radzę takiego posunięcia. Nasze społeczenstwo nie jest gotowe na takie "odważne" posunięcia, mam podstawy sądzić iz może spotkać cię wiele przykrości.

Gość asia84
przykro mi, ale uważaj bo albo zaczną Cie postrzegac jako ta "dziwna" "extrawagancka" "chcąca zwrócić na siebie uwagę"....albo chora, inna. W każdym bądż razie nie będzie Ci z tym najlkepiej. W sumie to oczywiście możesz stwierdzić,że masz ICH w dupie...ale ile wytrzymasz ten wzrok? Ja rozumiem,że nie jest to nic dziwnego, ale sama nie wiem czy bym Cię nie zaszufladkowała...ludzie są ograniczeni. Zyczę powodzenia!!

Gość jeśli wyglądasz z łysą głową
naprawdę dobrze (do tego potrzeba ładnego kształtu głowy, ładnej twarzy, ładnego profilu) to czemu nie. Może po prostu spróbuj wyjść tak na ulicę i się przyjrzyj ewentualnym reakcjom ludzi i temu jak się Ty z tym czujesz i czy jest Ci z tym dobrze. Reszta należy do Ciebie.

Gość Wierzbownica
Polecam sproboiwac Wierzbownice trudno dostac ale na allegro zawsze ktoś sprzedaje to sa naturalne ziola dla mezczyzn ale w mojje rodziny poczawszy od pra babci kobiety to piły i z powodzeniem walczyly z tych przykrym procesem!!! Polcam

Gość ja znalam
dziewczyne ktora byla lysa albo miala jezyka takie minimalnego i bylo jej z tym do twarzy jednak byla szufladkowana uwazana za 'sekciare' zrobila to na wlasne zyczenie i miala swoj styl

Gość nataliaKOS
najgorsze jest z przyczyn łysienia łysienie pozakaźne.występuje w następstwie przebycia duru plamistego, brzusznego, niektórych postaci grypy. Również róża, grużlica płuc. poczytajcie o tym sobie np. http://www.handsomemen.pl/Tag,Brodawka%20w%C5%82osa.html

Gość natalykos
Z badań CBOS wynika, że 25% kobiet za atrakcyjnych uważa mężczyzn z bujnymi włosami. Można wnioskować więc, że męskie łysienie nie jest dla nich przeszkodą. Mężczyźni jednak bardzo się tym problemem przejmują, dlatego gdy ich dotyka są w stanie wykorzystać każdą z możliwych metod, aby odzyskać dawny wygląd. http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,defekty_lodygi_wlosa.html

Gość chomka2007
Wiadomo, że część osób reaguje takim łysieniem na silne stresy – dzieci przeżywają obecnie bardzo wiele stresów, które nam dorosłym nawet nie przychodzą do głowy. Dziecko mimowolnie ogląda telewizję i niektóre obrazy lub słowa, ulegają przetworzeniu w małej główce w taki sposób, że dziecko boi się czegoś i nie potrafi tego nazwać. Wiele bajek, nawet dobranocek, nie nadaje się dla małych dzieci – jest tam za dużo przemocy, która powoduje stres – dorośli raczej nie pamiętają okresu bycia dwu - czy trzylatkiem zbyt dokładnie. fajny artykuł można przeczytać http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,lysienie_plackowate_u_dzieci.html zawsze można pomyśleć o jakiejś peruce na głowe

Gość lukasz255
Moja kolega jest w związku z dziewczyną z łysinką ;] i układa im się dobrze ;] a konkretnie to był w takim związku :) Znalazł dla niej kurację, dzięki której odzyskała włosy ;] www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,przyczyny_lysienia_plackowatego_rzekomego.html

Gość ulalula
jaki stary temat. i połowa postów to reklama handsomemen. darujcie sobie. robia jakieś badziewne peruki za ogromną kasę

Gość Łysa Monia
mnie też dotkneła ta choroba 4 misiące temu ale znosze to bardzo dzielnie... nie mam rzes brwi i całego owłosienia :( Mimo tego ze moj facet bardzo mnie wspiera i mnie akceptuje to mam przy nim pewny dyskomfort siedzieć "nie zatuszowana" już taka nasza natura że chcemy czuć sie atrakcyjnie a nie ukrywajmy włosy to jedna z najwiekszych naszych kobiecości.. ale dąrze do tego że nasze społeczeństwo jest bardzo plotkawe ciekawskie i wredne przykład? kiedy moja choroba zrobiła sie już zaawansowana czyli wypadły wszystkie włosy nie było wyjscia musiałam nałożyć wkońcu peruke no i efekt był zniewalający peruka naturalna włos półnaturalny nie było widać różnicy tylko że kolor i długość nie zgadzała sie z moimi naturalnymi... oczywiście ludzie wypytywali czy to peruka czy naturalne w autobusie sie na mnie patrzyli jakbym była inna i jestem przekonana że gdybyś Ty pokazała sie bez włosków to ludzie którzy Cie nie znają nagle wytworza jakąs bzdurną historyjke...

Gość a jaaaaaa
Bożeeeee!! "Mimo tego ze moj facet bardzo mnie wspiera i mnie akceptuje to mam przy nim pewny dyskomfort siedzieć "nie zatuszowana" już taka nasza natura że chcemy czuć sie atrakcyjnie a nie ukrywajmy.." kobieto chyba nie znasz definicji pojęcia dyskomfort :O :O dyskomfort :: MEGAsłownik :: internetowy słownik synonimów i antonimów dyskomfort - ... rzeczownik dyskomfort. synonimy: dokuczliwość, dolegliwość, dyskomfort, niedogodność, niewygoda, uciążliwość. antonimy: komfort, wygoda ...