Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotwicka anna

on Turek, ja Polaka

Polecane posty

Gość nina45
ewe8 - Ty chyba do jajecznicy zamiast soli dosypalas kokainy ;-) wez sie lecz bo na serio zal mi ciebie materialistko ;-) Tych turasow to ty znasz ale z milionami dlugow w banku. pozdro . To jednak jeszcze istnieja blachary ktore leca tylko na kase :O ojj ewe8... nie ladnie, nie ladnie ;]

Gość kasia_turek____
moja znajoma pracowala na cyprze ale na jakiej zasadzie to nie wiem. ona tez w sezonie ale czy miala pozwolenie to tez sie nie orientuje musialabym ja zapytac

Gość cicek
Ta juz znalazlam te stronke.. Potwierdza ona ze pracodawca musi wyslac umowe. Zostaje zaproszenie. Ciekawe czy polka mieszkajac a Turcji kupe czasu moze mi je wyslac.. Co do Cypru to kazdy mowi ze tam jest najlatwiej sie dostac i takie tam. Ale CYpr mnie nie intersuje. Czula bym sie tam troszke jak w zamknieciu.Poza tym kope znajomych w Alanyi i Anamurze totez tam mi lepiej zostac.

Gość cicek
ta czytalam juz te stronke. Potwierdza ona ze pracodawca musi wysalac umowe. Zostaje jeszcze zaproszenie z Turcji. Tyle ze wtedy wiza jestr krotsza i prawdopodobnie nie moge podjac pracy... Co do Cypru to nei koniecznie, tam chyba jakies inne warunkni maja ktos cos kiedys mowil. ale ja tam nie koniecznie bo czula bym sie lekko w zamnkieciu :) no i w alanyi i anamurze mam najwiecej znajomych. holerka czas leci a ja stoje w miejscu.

Gość nina45
moze bys poszukala pracy w ich biurach podrozy ? tam sie roi od takowych szczegolnie w Alanyi ;) praca nie jest ciezka, siedzisz przed biurkiem i wycieczki sprzedajesz, tym bardziej bd miec latwiej bo w ALanyi jest full polakow.

Gość cicek
nie mam ani jednego kontaktu do tureckiego biura :(

80% turków żyja s krajnej nędzy a jednocześnie Turcja stoi wyżej gospodarczo od Polski moi drodzy :) tylko ten podział wschód - zachód jest chyba nie do przeskoczenia

Gość kasia_turek____
ciciek moze zadzwon do ambasady tam powinni ci udzielic informacji jaka cie interesuje

Gość nina45
przeciez wszyscy wiemy ze Turcja to jeden z biedniejszych krajow, ale znajdzie sie taka jedna ktora bedzie ci wpierdalala filmy, ze Turcja to Emiraty albo Stany, a Turcy to biznesmeni, bogatsi od Rosjan.. i badz tu czlowieku madry.

wertyp - a Ty skąd masz swoje statystyki? nie nazywaj mnie idiotką, a podanie tego linka tutaj z takim dopiskiem naprawdę może się skończyć dla Ciebie źle :) a w ogóle to moje dane pochodzą z dokumentu który niedawno miałam okazję oglądać

a i średnią krajową mają wyższą i ich waluta stoi wyżej od naszej :) kto tu mowi o wielkości gospodarki? tam jest przeludnienie i to główny problem turcji

Gość nina45
przypomniala mi sie moja historia kiedy to konczylam odpowiednik polskiego ogolaniaka w Holandii , rodzice kazali mi na kartce wypisac kierunki studiow na ktore bede skladac papiery. i padla miedzy innymi turkologia (wtedy jeszcze bylam zauroczona Turcja). Pamietam pierwsze slowa taty po przeczytaniu tej kartki : dziecko, powiedz co ty bedziesz miala po tej turkologii i gdzie ty chcesz pracowac? Bedziesz sprzedawala na sile turystom oczy proroka na bazarze czy otworzysz tutaj interes z kebabem? pamietam to do dzisiaj i jeszcze smiac mi sie chcialo jak on to mowil ;-) Jestem mu wdzieczna , bo moze bym dzisiaj byla na tej turkologii i bym z gory moja przyszlosc zawodowa skazala na nipowodzenie. Zreszta na filolog9ie hiszpanska to walczylam zeby sie dostac bo bylo bardzo trudno, wtedy byla masakra bo wszyscy chcieli isc na ten kierunek, jakas moda wtedy nna to byla, a na turkologie na jedno miejsce bylo chetnych 3 osoby, wiec bez problemu bym sie dostala. Zlozylam tam papiery i rzeczywiscie dostalam sie , bylam w pierwszej piatce. i wiecie co? nie wiem czemu ale na turkologie papiery skladaja same dziewczyny.. zero chlopakow. wszystkie zlozyly na turkologie papierki bo sa zakochane nie w TURCJI ale w Turkach. I jak slysze, ze otworze w Turcji interes albo bede tam pracowac to smiac mi sie chce.. czemu wiara ucieka na zachod a nie na wschod? znacie kogos kto polecial do pracy np. do Iranu, Tajlandii czy kraju arabskiego? to sie mija z celem moim zdaniem takie cos.. ja tutaj nie pisze zlosliwie, moze sa ludzie ktorzy duzo zaabiaj aw Turcji ale to jest garstka takich ludzi..co innego praca na sezon, to jak najbardziej , sama chce wyjechac w te wakacje na Madere do pracy, ale jak narazie moge liczyc na prace najwzyej jako animator, albo zywkly sprzedawca w sklepie z pamiatkami, bo nie mam jeszcze magisterki ani nic. Moim zdaniem praca na stale w Turcji czyli taka z ktorej mozna utrzymac rodzine , dom itd. w dosc dobrych warunkach , miedzy innymi wyjazdy zagranice na wakacje czy pozwolenie sobie na inne przyjemnosci jest wedlug mnie nie mozliwa. Moze i nie mam racji, ale bylam w Turcj AŻ (dla niektorych aż dla niektorych tylko) 9 razy i po prostu pisze to co widzialam. pozdrawiam ;) tak wiem, wiem. W hiszpanii tez jest mega bezrobocie:P

Gość nina45
wiem, ze jest tam bezrobocie i w ogole, ale mam szanse dostania tej roboty a to jest na sezon tylko, ja tam nie chce wyjezdzac na stale ..

Gość cicek
wertyp załóz swoj wątek ok, bo ja otwieram forum zeby sie cos dowiedziec tym czasem czytam Twoje zdanie na temat tego kraju.Wydaje mi sie ze pare stron wczesniej juz napisales to co uwazasz. Po co sie powtarzasz? Kazdy ma swoja opinie. Ok ale na tym dosc. Nie zmieniaj tematu. Z reszta niewiem czy zauwazyles ze jak ktora co poczula to ty jej odczuc nie zmienisz.. Idiote z siebie predzej zrobisz. Ona zrozumie jak sie przejedzie.Jak to w zyciu. Czy mama jak mowi: nie dotykaj dziecko nei dotknie? Wiec prosze nie zmieniaj tematu. Pozdrawiam.

poza tym tam żyje ponad 70 milionów ludzi, więc 20% to jest sporo, widać że nie wiesz jak bardzo różni się wschodnia i zachodnia turcja

Gość ewe8
WERTYP - czy ty masz mózg? bo kulturą osobistą nie grzeszysz :) ale jak widac, powiedziec do kobiety "szmato" to wszystko na co cie stac. nie bede ciagnac tej polemiki z takim prymitywem ;| może jestes taki, bo jakas turczynka złamala ci serce albo Turek odbil ci dziewczyne? :)

zależy co kto rozumie pod stwierdzeniem "skrajna nędza", "skrajne ubóstwo". uwierz, na ten temat też można mieć różne zdanie :P

Gość ewelina_ewelina
Mam pytanie dotyczące tureckich żigolo i naciagaczy (oczywiście wiem, że są nie tylko w Turcji, ale to dla mnie temat obcy). Słyszałam bardzo wiele o tureckiej gościnności (np pomoc w zwiedzaniu miasta), ale jak ja odróżnić te gesty od "podchodów" utrzymanków i naciągaczy? Jadę niebawem na wycieczkę do Bodrum i wolałabym się dowiedzieć, bo nie sądzę by to było takie proste, pewnie nie mówią "jestem żigolo, chcę Nike..." :) Proszę o odpowiedź Pozdrawiam Ewelina

Gość Bumer
Wertyp, ale dlaczego upokorzyć ma Europejkę? Seks w ich mniemaniu równa się upokorzenie? bez sensu :/

Gość ewelina_ewelina
wertyp dzięki, czyli ta gościnność jest trochę naciągana? upokorzenie rozumiem, że może być - zanim się połapiesz to jest pozamiatane, a ty się czujesz jak idiotka, to i upokorzenie za tym idzie i brak szacunku, no cóż

Gość beta48
trepie tobie to juz nawet psychiatra nie pomoże. Jesteś kwintesencją obleśnego, nidouczonego, niewykształconego, zakompleksionego, nieinteligentnego polaczka. Robisz wstyd innym Polakom i Polkom swoją osobą. Zatem skończ juz waść ... wstydu oszczędź. Oczywiście znając twoje "doskonałe wyniki w nauce" np. j.[polskiego zapewne nawet nie wiesz, że to cytat i skąd on pochodzi :D

Gość cicek
wiecie dziewczyny a moze wertyp to jest taki glupiutki/ glupiutka tepa suczka ktora sie dala a zlapac na blysk oka obcokrajowca i sie teraz wyzywa. Ale mi on czas humor poprawia tymi historyjkami z dupki wyssanymi. Po calym dniu w sztywniackiej pracy dobrze jest sie pohichrac. Przy czym przykro sie robi gdy jedzie po ludziach jak po gownie po tym samym jedzie sam po sobie. Niczym sie przeciez nie rozni od inny. Z krwi i kosci wsyscy jestesmy. Oh smichowo tu. Jakies gorzkie zale..

Gość beta48
Jak się trepku douczysz trochę (wiem, niewykonalne) to się dowiesz dlaczego muzułmanki nie zwiążą się z chrześcijaninem itp. a muzułmanie mogą. Ale to już za wysoka półka wiedzy jak dla ciebie. ty zostajesz na poziomie, hmmm, nawet nie mogę wymyślić czego, bo jakbym napisała ameby obraziłabym amebę a ona niczemu winna nie jest. No cóż, twoje dwie komórki latające w czaszce niestety za nic nie chcą sie zetknąć choćby na chwilkę, no chyba, że jedna z nich już obumarła :) . No cóż, obrażaj sobie skoro ci to ego podnosi. Jesteś mi tak obojętny jak zeszloroczny śnieg więc nie licz, że się twoimi głupimi wyzwizkami będę przejmowała. Za to sprawia mi radość jak się tak głupkowto trzepiesz tu w tym temacie (nota bene - sprawdź sobie w słowniku co to znaczy, tylko nie języka polskiego :D ) nie wiesz prawie nic i wypisujesz takie bzdury, że czlowieka śmiech ogarnia. A teraz poczytaj, niech adrenalinka wzrośnie i znowu napisz coś durnego, będzie się z czego posmiać na dobranoc :D

Gość beta48
Mamy kolejnego flustrata, w dodatku podszywającego się za dziewczynkę. Zastanawiam się skąd się takie nazistowskie g... bierze jak ty i trepek. Macie złe doświadczenia z dzieciństwa? To do psychiatry, forum jest o związkach polsko-tureckich a nie o waszych kompleksach :D

Gość kasia_turek____
do beta 48-nie zwracaj uwagi na głupie komentarze zawsze znajdą się "INNI" co im nic nie pasuje najlepsze rozwiązanie to wpisy "NAJMĄDRZEJSZYCH" poprostu olać. ludziom nie dogodzisz myślą że wpisami typu "dziwka bo ja turek rucha itd." zmienią cały świat i dziewczyny przestaną spotykać się z jak to piszą "brudasami" a chuj wam do tego dla was możemy być dziwkami ale to my i nasze ciapaki a wam nic do tego! pozdrawiam cię beta

Gość kasia_turek____
wertyp kurwa umiesz czytac? chyba nie! dla "mądrych" jestem/smy dziwkami skoro tak mowisz. chuj cie to obchodzi zazdrosniku pieprzony kto z kim spi. zazdrość ci juz dupą wychodzi. zmień forum skurwysynie. skoro ty mnie wyzywasz ja tez mam do tego prawo. zajmij sie swoim zyciem a nie cudzym! tyle w temacie!

Gość kasia_turek____
i jeszcze jedno ostatnie zdanie do ciebie pisane polskimi literami "sus kafame sikme jaraku"