Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clint eastwood

zajady

Polecane posty

zrobily mi sie zajady nie wiem od czego moze ktos mnie poinformuje jak to z nimi jest bo miewam je az za czesto. jutro randka...jak ja sie pokaze facetowi z tym badziewiem na ustach? blagam o help co zrobic zeby mi to szybko zniknelo i skad to sie wogole bierze?

hm, mi wystarczy jeden objad zjedzony w jakiejs jadlodajni nie pierwszej swiezosci... gdzie sztucce nie sa zawsze domyte ze starannoscia. czasem tez pojawiaja sie ze stresu, lub braku witaminy z grupy B. jak sobie radze z zajadami? faszeruje sie witaminami B complex, jakies mikroelementy w tabletkach i inne takie. oraz smaruje zajady (gruba warstawa) kremem z wit A, albo zwyklym nivea, albo bambini :P na drugi dzien praktycznie sladu nie ma

Gość littleblackdress
standardowo - Tribiotic - saszetka kosztuje ok 1,50zł, mnie pomaga zawsze:)

ja mma inny sposób ktory mi zawsze pomaga. pije szklanke ciepłego mleka, ale tak zeby \"oblać\" te zajday. Albo możesz posmarować mlekiem. im mniejszy zajad tym szybciej działa. Najlepeij na noc, zeby sie zagoiły.

Gość susi
a czy jest mozliwe zeby zajady pojawiły się z nadmiaru witamin lub jako efekt przebarwień po paście do zębów?

Gość to moze być...
...jeden z objawów cukrzycy, serio, poczytaj o tym, ja też mam często zajady i w piątek idę na badanie

Gość use
A może masz zbyt "mocną" pastę do zębów? U mnie niektóre wybielające powodują właśnie takie brzydkie zajady, brrr :O

Gość izśś
dziewczyny wasze zajdy to pestka ja mam je co tydzień regularnie i sama dokładnie niewiem jak to się dzieje że za każdym razem skutkuje coś innego już sama niemam pojęcia co jeszcze wymyśle ale trzeba próbować bo każdy sposób ma sens. gdy zajd się jeszcze nie pokazał lub pokazał ale w małej wypukłości tzn. że potrzebuje sody ja tak robie i często skutkuje... na dojrzałe używam maści i owoców z witaminami.. i wiielu innych sposobów. pa dziewczyny i życze powrotu do zdrowia!!

Gość witamienekb
rozpuszczam w kropli wody odrobine witaminy b complex. To ze srodka nie otoczke. Smaruje nia zajady i na nasteny dzien prawie nie ma. Na pewno to brak witamin z grupy b, ale mysle tez ze zajady sa jednym z objawow problemow z grzybkami.

Gość witamienekb
Acha zapomnialam dodac. Oczywiscie rozpuszczam w kropli p r z e g o t o w a n e j wody

Gość ZAJADKA
Mi tez często robiły się zajady.Zazwyczaj duże ilości witaminy B complex wystarczyły. Natomiast rok temu przez dwa miesiące walczyłam z nimi i nic nieskutkowało. Fakt,że byłam w tym okresie przemęczona, zestesowana, ale też przeziębiona. Dopiero po zrobiemiu badań okazało się, że mam prawie anemie. Duże dawki żelaza pomogły mi uporać się z zajadami po dwóch tygoniach. Od tego czasu bardziej dbam na swoje zdrowie.

Gość pozajadek
ja we wakacje dostałam zajada i polecam dużo witaminy b compleks+ maść rivel rewelacja

Ja ostatnio mialam \"przewlekle\" zajady, bo przez blisko 3 tyg. nie moglam sie ich pozbyc. Na poczatku byly niewielkie, ale mimo podejmowanych prob leczenia \"rozrosly sie\" i ciagle kwrawily. Nie pomagala wit. B2 (jej niedobor powoduje pekanie kacikow warg), spozywana dosyc regularnie i w pokaznych dawkach, masc gojaca ani krem nivea, dopiero Pimafucort zadzialal (lekarka powiedziala, ze pewnie jakies bakterie wlazly w te ranki i dlatego sie nie goi, ale tak poza tym to jeszcze jestem ogolnie oslabiona).

Gość MałaTERRORYSTKA
BARDZo dobra jest maść chrolchinaldin H, wydaję się jąz przepisu lekarza, ale myślę,ze nie powinno sie miec z tym problemów, może jakaś zaprzyjażniona farmaceutka:>? Mnie to pomogło od razu, a miałam z czym walczyć, bo były okropne;)Ale ta maść jest świetna, naprawde polecam:)

Gość anula82
Ja na zajady mam sprawdzony sposób - drożdże :) Mają one dużo witaminy B, której brak powoduje właśnie powstawanie zajadów. Kupuję kostkę drożdży, zjadam codziennie po 1/4 i jeszcze zanim zjem do końca - zajadów już nie ma :) Problemem może być smak drożdży - nie wszyscy lubią... Ale ja tam lubię :) Sposób naturalny (nie trzeba łykać żadnych tabletek) a i wydatek prawie żaden - około 50 gr. Aha jedna uwaga - nie mieszać z owocami, bo fermentują w żołądku - można niechcący wyprodukować winko (no chyba że ktoś chce) i efekt wiadomy ;D

Gość u3m
Wyleczyłam !!! Po 3 tygodniach zmagań... czego ja to nie użyłam to nawet mi sie nie chce pisać,w koncu babcia dała mi CHLORCHINALDIN H w maści i podzialalo w ciagu 1 dnia,zdziwilam sie starsznie bo w ciagu 3 tygodni smarowalam z 6 roznymi masciami,zarlam b2,pilam mleko i nic nie dawalo;/ a ale teraz co najgorsze zostaly mi slady,takie wokol kacikow czerwonawe ;/ ratunku

Gość u3m
i zapomnialam powiedziec,ze prócz masci wszelkiego rodzaju polecanych przez panie aptekarki uzywalam czosnku bo pare lat temu jak mialam zajady to pomogl,ale tym razem tylko pogorszyl sprawe talze nie polecam ;/

Gość jak najbardziej do bani
Witam mam zajada już od dwóch dni kupiłem w aptece triblotic lecz na drugi dzień jak zobaczyłem wargę szok w butach zamiast sie zmniejszyć to obydwa zajady sie powiększyły nie wiem jak see z nimi poradzi może mi ktoś doradzić co będzie najlepsze

Gość u3m
jak najbardziej do bani -> tak jak pisałam wyzej CHLORCHINALDIN H w maści na recepte pomoze Ci w pare godzin ;) nie panikuj ;)

Gość mr.zajad
mi to pomogła wazelina mozna jąkupić w aptece kosztuje ok 1.30 pln i smaruje nią usta 3 razy ijuż!!! jest tłusta ale działa cuda!!!!naprawde polecam!!!

Gość xsxs
mi na zajady pomaga hascovir dziala szybko. wystarczy posmarowac na jedna noc i znika zajad

Gość emiiiii
Witam. Właśnie dziś byłam u dermatologa w sprawie zajadów. Dr powiedziała że może to być infekcja grzybiczna i przepisała mi FLUMYCON oraz maść TRIDERM do smarowania. Powiedziała też, ze Sudocrem pomoże (najlepiej na noc, bo jest to biała maść). Napiszę Wam, czy pomogło;-) PS. Poza tym mam sobie zrobić badanie krwi, bo zajady mogą być skutkiem osłabienia organizmu a wtedy będę musiała (jak już ktoś wyżej wspomniał) zajadac żelazo;-)

też mam ten problem.I jestem nastawiona na wypróbowanie wszystkich tych opisanych przez was sposobów.Jak pomoże coś to dam znać;-)

Gość paula01
aż złapałam się za głowe po tym co lekarz przepisał emii - moze to byc infekcja grzybiczna - i ciach lekarstwo! przeciez przed podaniem leku przeciwgrzybicznego powinny to potwierdzic badania mykologiczne!!! normalnie załamka. Do dzis pamietam jak poszłam z podejrzanym małym paznokciem u stopy - a ta do mnie: grzybica i ciach! leki wykańczające watrobe. Dobrze że ja olałam i poszłam do innego, okazało sie że żadnego grzyba tam nie ma. Zreszta ta dermatolog od grzyba bez grzyba, na problemy skórne w wieku 28 lat przepisała mi leki jak dla 16 latki - a zapytana co zrobic z nadpotliwościa, powiedziała że używac dezodorantu :(. Całe szczeście jest internet i tak wynalazłam dobrego dermatologa, który sprawił ze wyglądam w miare ok, a nadpotliwosci wyleczył mnie antidral.

Gość emiiii i jak sudocrem

Gość mr. zajad
ja mam tendencje to zajadow bo juz nie peirwszy raz je mam... teraz to trzymaja sie z 4 miesiac i to dwa duze place wygladam jak jakis clown i rece mi opadaja tribiotic nic skutkuje 4 sazetki tego zazylem i nic jeszce gorzej..wieksze place...odstawilem to i kupilem jakas inna unguestum neomycini (2 tubki zuzyte i nic) i raz kupilem Hascovir pro to poskutkowalo prawie zniknely ale pare dni pozniej znow to samo..dzis bylem na szpitalu nie bylo dermatologow bo byl weekend i jakas baba mi powiedziala zebym to posmarowal jodyna szczypie i wydaje mi sie ze bedzie jeszcze gorzej..w poniedzialek ide do dermatokoga bo juz rece opadaja na to dziadostwo :/. Testowal ktos moze Jodynę?

Gość zajady...
dziś siostra poleciła mi ciepłe mleko z czosnkiem i zmieszać miodek z cytrynką i to na noc posmarować jak zadziała dam znać no i multiwitaminkę lub witaminę b

Gość ms zajadka
Czytałam wasze komentarze i powtórzę metodę już przez was opisaną: na moje zajady działa krem Nivea - co prawda zajad znika po 2-3 dniach, ale za to zupełnie bezśladowo :) A teraz jest zima ,więc kremu używam praktycznie codziennie na mróz :) Teraz też pojawił mi się zajad i może wypróbuję inną metodę - witamina B i żelazo (bo od jakiegoś czasu nie jem mięsa i może osłabił mi się przez to organizm).