Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinia

Dziewica u ginekologa

Polecane posty

Gość Karolinia

Mam 26 lat i wstyd się przyznać przed lekarzem że jestem dziewica i pierwszy raz jestem u ginekologa.

Gość grucha pietrucha
Nie martw się, ja miałam podobny kłopot, poszłam do gina jak miałam 23 lata, pewnie że trochę wstyd, ale czego właściwe? pamiętaj: to nie jej sprawa! Tylko Twoja! Ona/On jest tylko lekarzem!!!!

Gość Karolinia
ALe muszę przyznać że ma obawy jak 15 letnia dziewczynka. Nie będe głupich pytań zadawać. Ale badał Cię normalnie czy przez pupę

Gość ginekkolog
W tym wieku ginekolog będzie musiał zbadać Cię za pomocą wziernika. Więc błona dzieiwcza może pęknąć podczas badania

Gość kasiaka
Nie zgadzam się, myślę, że jak jesteś dziewicą to zbada Cię przez odbyt, co tu ma wiek do do rzeczy??????

Gość grucha pietrucha
Hm. Mnie badała normalnie, nie przejmowała sie zbytnio, właściwie to do dziś nie wiem, czy nie przebiła mi wtedy błony. Mój pierwszy stosunek nie bolał mnie wogóle więc może...a to zdzira

Gość toscania
o kurde znowu bredzicie. Ja jak poszłam do ginekologa pierwszy raz byłam jeszcze dziewicą, mialam 23 lata. Pani Ginekolog spytała mnie czy używam tamponów, po czym stwierdziła że w takim razie skoro uzywam to palec spokojnie wejdzie i zbadała mnie przez pochwę. Cytologię zrobiła mi miesiąc poźniej jak już nie byłam dziewicą. Moja uwaga, cytologię (badanie przez wziernik) powinno się wkonywać kobietą po 25 roku życia, kobietą które rozpoczęły już współżycie oraz można takze robic to badanie dziewicą do 25 roku zycia w szczególnych przypadkach - wtedy uzywa się specjalnych wziernikow. Badanie przez odbyt powinno przeprowadzać się dziewicą w przypadku gdy otwor w blonie uniemozliwia badanie przez pochwę, jednak niektorzy lekarze badaja tak wszystkie dziewicę, bo tak im wygodniej.

Gość sssssssssss
co to znaczy "powinno się wykonywać kobietą/ dziewicą" ? Kretynko, naucz sie pisac, potem sie doucz w kwestii badan cyt, a pozniej wypowiadaj sie na forum. Plebs sie do glosu dorwal nie tylko w sejmie, jak widac...

Toscania ---> zanim zacznniesz komuś doradzac to najpierw sama się dowiedz pewnych rzeczy :P CYTOLOGIA to nie jest badanie wziernikiem :O CYTOLOGIA polega na pobraniu pewnej ilości śluzu z pochwy a następnie wysłaniu go do labolatorium aby stiwierdzić czy nie ma stanu zapalnego, grzybicy lub innego choróbska :P hahahahhaaha ale mnie rozbawiłaś :O :O :O widac że nieczęsto do ginekologa chodzisz

i CYTOLOGIĘ mozna robic nawet 10-letnim dziewicom bo wprowadzenie małego patyczka na pobranie śluzu na pewno nie przerwie błony dziewiczej

ja mam 18 lat i jescze nie bylam jakos sie boje. Ale najwyzsza pora sie wybrac. Jak myslicie warto sie bac czy nie? Tym bardziej ze nie jestem juz dziewica. Boje sie ze lekarz nie zachowa dyskrecji i wypapla wszytko moim starym ;/;/;/ a chcialabym zaczac nosic plastry antykoncepcyjne a one sa tylko na recepte. Znacie moze jakiegos dobrego ginekologa w Gdynia ?????

sweet Anula ----> nie ma się czego bać :) to naprawdę nie boli :) może być troszkę nieprzyjemne ale tylko wtedy jak nie będziesz rozluźniona i będziesz spinać mięśnie :) a co do tego wypaplania - lekarz nie ma prawa mówić Twoim rodzicom o tym, że juz nie jesteś dziewicą zwłaszcza że masz 18 lat skończone :) p.s czego wy się kurde tak boicie ???? :P ja byłam pierwszy raz jak miałam 14 lat i poszłam sama :)

Gość *.*.*.
W Gdyni bardzo dobry jest Mirosław Skóra. Świetny specjalista. Przyjmuje w przychodni na Karwinach i ma prywatny gabinet w centrum na Armii Krajowej. W googlach znajdziesz dokładne namiary :)