Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Tej zimy przebiłam sobie pępek (oczywiscie nie sama tylko w specjalistycnym gabinecie),od jakiegoś miesiąca miałam go juz całkowicie zagojonego aż tu kilka dni temy zaczął mi robieć od dołu i strasznie boli.MOŻE KTOŚ WIE CO MOGŁO TO SPOWODOWAĆ??

Może jakieś zakażenie. Najlepiej udaj się do salonu, gdzie robili Ci kolczyka i powiedz o tym :) JA osobiście także posiadam kolczyka w pępku (zrobiłam go już między 6 klasą podstawówki, a 1 gimnazjum :):)), ale goił mi się on bardzo ładnie.

przemywaj np woda ulteniona lub sama woda z mydlem a najelpiej pojdz do lekarz ajakiegos.. a mam pytanie..przeklucie pepka boli? ale tak szczerze prosze ...

Mi też się goił świetnie,po przebiciu nawet nic nie spuchł i nie był czerwony...A pozatym stosowałam różnego rodzaju antybiotyki zaraz po przebiciu które przepisała mi pani w tym gabinecie (bo również jest lekarzem)

kolczyk w pępku goi się bardzo długo. A co do tego czy bolało - troche bolało, ale myślałam, że będzie boleć bardziej :)

Mnie przekłucie nic nie bolało (szczeże) ponieważ miałam znieczulenie...Zaczęło mnie boleć kilka godzin po wszystkim ale bolało mniej niż dziurka w chrząstce ucha... :)

hej!ja równiez mam kolczyk w pepku.3 lata temu sobie zrobiłam i odkad pamietam tez po jakims czasie zaczał mi ropiec.mysle ze to z powodu 1.pogody-bo gdy jest ciepło to pocimy sie i zwieksza sie ryzyko zkazenia wiec staraj sie przemywac woda utleniona pare razy w ciagu dnia a po 2 to nie wiem jaki masz kolczyk czy ze stali chirurgicznej czy srebrny radziłabym ci kupic złoty kolczyk i zobaczysz nic ci sie nie brdzie mazało.ja sobie kupiłam i od tamtej pory nic mi sie nie dzieje.

hej!ja równiez mam kolczyk w pepku.3 lata temu sobie zrobiłam i odkad pamietam tez po jakims czasie zaczał mi ropiec.mysle ze to z powodu 1.pogody-bo gdy jest ciepło to pocimy sie i zwieksza sie ryzyko zkazenia wiec staraj sie przemywac woda utleniona pare razy w ciagu dnia a po 2 to nie wiem jaki masz kolczyk czy ze stali chirurgicznej czy srebrny radziłabym ci kupic złoty kolczyk i zobaczysz nic ci sie nie brdzie mazało.ja sobie kupiłam i od tamtej pory nic mi sie nie dzieje.

Hej Ja mam kolczyk od 3 miesiecy i ostatnio tez mi zaczal ropiec ale to dlatego ze moje jeansy podczas dlugiego siedzenia w pracy przez kilka godzin uwieraly go.Mnie w salonie poradzili zeby koniecznie psikac rane plyne ktory nazywa sie OCTENISEPT.Jest swietny .Zawsze gdy robi sie czerwony pepek psikam go rano i wieczorem i za 2 dni juz nie ma sladu po podraznienieu.Ten plyn jest do kupienia w aptece. Pozdrowionka :-)

Gość niunianiunianiunia
kup sobie maść w saszetkach Trybiotyk...kosztuje grosze a wszystko sie ładnie goi...

Jeśli chodzi o OCTENISEPT to tez go mam...Wczoraj przemyłam rankę kilka razy i dziś już prawie nie ma śladu ...Mi także pani z salonu poradziła go kupić :)

Gość monika29
kiciaaaa ja mam tez kolczyk wpepku.NIE PRZEMYWAJ DZIURKI WODA UTLENIONA TO ZAMYKA DZIURKE.PRZEMYWAJ WODA Z SOLA KILKA RAZY DZIENNIE.TAK PORADZIL MI SPECJALISTA.ZADNYMI KREMAMAI WODA I SOL.2 DUZE LYZKI SOLI NA SZKLANKE WODY.POZDRAWIAM

Gość mARtuKa
Ja mam kolczyka w pępku ale mi sie nie goi a mam go już 4 miechy;(

Gość pepuszek sadelko
tez mialm kolczyk w pepku , ale wyciagnela po 1,5 roku.Napoczatku bylo ok, potem jak zaczal ropiec...organizm zaczal go wypychac i grozilo to wyrwaniemm kolczyka razem ze skora, nie ryzykowalam

Gość AnQa85
kiciaaa ja mam kolczyk w pepku od 3 lat.Goił sie też długo bo 6-7 miesiecy,ale pani w studio tatuażu poleciła mi maść tribiotic(chyba tak sie to pisze)i pomogło.Bardzo lubie swój kolczyk i powiem szczerze ze na razie nie mam zamiaru go wyciągać.pozdrawiam

Gość wikusia15
Witajecie...ja tez mam kolczyk w pepku od wczoraj...przebicie powiem szczerze bolało i dalej mnie troche boli...smaruje maścią TRIBIOTIK i przemywan wodą z solą...mam nadzieje że zagoi mi się łądnie i nie bedzie żadnych komplikacji...:) pozdrawiam :)

Gość c-bool-ka
Smaruj pępek maścią Tribiotic i nos tylko kolczyki ze stali chirurgicznej,i na kilka minut wyjmuj kolczyka z pępka aby skóra mogła ''odpocząć''.Wiem bo miałam ale straciłam go na boksie:)

Gość Ewelinka*99
Siemka:*:* Ja chcę sobie przebić pepek ale troche sie boje bo chce to zrobic sama!! Już raz sobie sama przebilam ale wyjelam bo zrobilam to bez zadnego odkazania i za malo skury przebilam!! Bolalo ale jakos wytrzymalam;d Powiedzcie mi czy nastepnego kolczyka w pepku mam przebic sobie sama czy isc do kosmetyczki bo w moim miejscu zamieszkania nigdzie nie ma studia tatułaży!! Odpiszcie prosze co mam zrobic!! Pozdrowionka:*:*:*:*

Gość Olguś=D
wszystkie tak piszecie ze zrobiłyście sobie tego kolcycka... a co z wf-em?? cwiczycie?? jesli nie, to ile trzeba czekać?? mi mamcia nie pozwala sobie zrobic, babka od wf-u jest przeciwna peercingowi wiec nie ma mowy ze jakos zalatwie sobie usprawiedliwienie... moge zrobic sobie kolczyka w ferie, ale chce chodzić na łyżwy:( czy 2 tygodnie bez cwiczen(only godzinka jazdy na łyżwach co 2 dni) wystarcza?? prosze o szybka odpowiedz. PoZdRóFfKi =*

Gość Doommiiia
ja sobie zrobiłam i moja matka nic o tym nie wiem!!! ja se zrobiłam tydzien temu i nie bolało ale w nocy czasami budze się bo mi on narywa ale z rana nic nie czuje

Gość m0niisi4
Ja przebilam sobie sama i moim 3 kolezankom :) Polecam Tribiotic.. To jest maść , ktora przyspiesza gojenie(w aptece saszetka ok.1,50 zl.) Naprawde bardzo dobra. O pępek trzeba caly czas dbać aż do całkowitego zagojenia. Niestety przebiłam sobie pepek za wysoko(wzielam za duzo skory) i dlatego czekam az mi zarosnie i znow sobie zrobie , tylko ze nizej... Bolało, ale nie żałuję :) Teraz kolejne kumpelki chca zebym im przebila. Fajnie sie prezentuje taki kolczyk... no a goi sie w miare... :) Pozdrawiam.

Gość sephi
kup sobie tribiotic w aptece i smaruj gora tydzien na pewno przejdzie aja mialam tak samo zagoil sie potem znowu zaczal sie slimaczyc zrobilam tydzien tribiotykiem i jest gites

1) trzeba byc kretynem, zeby sobie samemu pepka kluc 2) najlepiej kolczyk z tytanu, zadne tam srebro 3) o tribiotyku duzo slyszalam, ale wcale nie az tak dobrego - szybko sie goi, owszem, ale po odstawieniu masci czesto zaczyna sie babrac od nowa

Gość Olguś=D
no oki, ale co w koncu z tym wf-em??!! czy ja bede podskakiwac to nic sie nie "rozerwie"??:D:D:D xD

Gość marlena92
przemywaj rano w poludnie i wieczorem peppek woda utleniona lub spirytusem salicynowym :)

Gość kfiatusheQ
mam kolczyk w pępku od 2 tygdni.Bolało mnie bardzo ;) ale ani nie lała mi sie krew i po przebiciu nic nie czułam...do dzis (odpukac) nie czuje ze mam kolczyk nie ma sladu zaczerwienienia...,nic nie boli a wyglada slicznie.

Gość PAPOL
hEJ... Chcę sobie przebić kolczyk w pępku, każdy mi pozwala i wogóle ale nie wiem czy można dostać zakażenia, czy muszęprzynieść kartkę od rodziców, czy bardzo boli i czy na w-fie nic mi facet nie powie?? Bardzo się boję zakażenia lub czegoś innego. 12 letnia P szuka pomocy!!!!!:(

Gość Karenka
Hmm ja mialam zakazenia i mnie tez bolalo ,, musisz kupic taka masc trybiotym i smarowac , , :P powinno pomoc

Gość ceira
ja mam od 3 dni sama sobie przekówałam nic nie bolało i ani ml krwi nadal mnie ni nie boli chyba ze za dlugo siedze ale mam pytanie jak najlepiej o niegop dbac i do kogoś tego nie wolno przemywac spirytusem salicynowym prosze o odp