Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiciaaa

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość NAciaAaaa
jak Naklonić mame zeby pozwolila mi na kolczyk moze ktos podpowie..... seriooo.. BArdzo bym byla wdzieczna ... czekam na odpowiedz na emaila

Gość haneczka12
heyo...zrobilam sobie kolczyk w ten czwartek (prezencik na dzien kobietek;P)w titty twiser w poznaniu(polecam kazdemu) ŁYSY jest zajefajny zrobil to szybko i praktycznie bezbolesnie....teraz troche mnie boli jak sie schylam albo leze na boku...ale ogolnie jest git i jestem zadowolona na maxa;)))))

Gość Naciaaa_13
Boje się spytać starychhhhhh... bo mam 13 lat i jeszcze niewiem czy jestem gotowa zacząć ten temat... pomózcie... BArdzo bym chciala miec kolczyka niewiem jak znimi zacząć rozmowe

Gość niuniaxxx
hej ja zrobilam sobie kolczyk w sobote strasznie sie balam ale nie ma czego;-)mnie nic nie bolalo :-)nie mam nawet ropy ani czeronego poprostu cool:-)moi rodzice jeszcze nic nie wiedza ze mam kolczyk ale im powiem bo mi nie pozwalali zrobic postawilam ich przed faktem dokonanym:p

Gość natusiaaa
JAk ja bym moglaaaaa tak sobie ich zbajeroowac zeby mi pozwolili..:D:Dnarazie boje sie o tym gadac... niunia ile zaplacilas za przebicie,,,???

Gość Oksankuś
Brzuszek wsobie przebiłam wczoraj w fajym salonie, obsługa bardzo miła a panie kosmetyczki z certyfikatami itp. Troszeczkę bolało, chyba najbardziej przy zaciśnięciu szczypiec i może trochkę przy ukłuciu... Ale nie jest zaczerwieniony, smaruje go tribioticiem i nawet nie boli... tylko w nocy trochkę bolało jak chciałam się przekręcić na brzuszek... nie zrobiłam tego :-P mam śliczny kolczyk z turkusowym oczkiem i tak bosko się mieni, tylko mam wrażenie, że trochkę krzywo mi przebiła pani kosmetyczka, ale może to tylko tak wygląda przy tym kolczyku... Pozdrawiam...

Gość NacIaaaaa_13
Hej.. to znowu ja.... ja jeszcze sobie nie pzrebiłammm ale czytam kazdy wpis na tej stronie.... dzisiaj urodziny mamy to moze dzisiaj porozmawiam z nia o tym kolczyku... Tak bym chciala go miec...xD i bede miec..:D:D nawet jezeli mi nie pozwoli to moze postawie ich pzred faktem dokonanym...xD bacznie czytam wpisyyyy..:D:D niechc ktos przese mi na emaila zdjecie kolczyka w brzuszku.. plissss....BuŚŚŚŚŚŚŚŚŚŚ pozdrawiam..

Gość NacIaaaaa_13
staram się [pisac czesto na tym forumm....:*:* Pozdrowionka dla wszystkich co chca i maja kolczyka w pępku..

Gość Oksankus
Ja juz 5 dzionkow po przebiciu... juz nic nie boli... Moja mamusia nie moze na to patrzeć... haha... myslala ze nie zrobie... a jednak... Moi koledzy uwazaja ze to fajna sprawa taka "zabaweczka" ale trzeba dbac o brzuszek... inaczej efekt z fajnego bedzie kiepski a wrecz fatalny... jak ktos chce wiedziec jak wyglada takie przeklucie prosze pisac na meila... posiadam filmik jak mniej wiecej to wyglada...

Gość magdia
niema sie czym chwalić ja mam wszystkie filmiki z piercingów

Gość KiCiaP
Mam do Was pytanko..czy u kosmetyczki czy w studiu tatułaży i kolczykowania... gdy przekłuwają pępek..to pierw wkladają igłe a pozniej kolczyk?.. czy jak to jest??.. i ile kosztuje ten płyn na O..... :P z góry dzieki za ospowiedzi..:) Buzka :*

Gość Oksankus
Więc, przebija się go igłą na której znajduje się tzw. wenflon (taka rureczka) po wyjęciu igły wenflon zostaje w miejscu przebicia, przycina się go i w niego wkłada się kolczyk, po czym wenflon jest wyjmowany, a kolczyk zostaje w pępuszku :-)

Gość obolała
co poradzicie na bolący i czerwony pępek... dodam że mam go już tydzień i jeden dzień i czasami boli jak się schylam, acha czy to źle że dziurka mi się powiększyła? Chodzi mi oczywiście o przekłuty pępek...

wypróbuj Tribiotic - antybiotyk w maści do kupienia w aptece (niewielkie saszetki). Stosuj przez tydzień i powinno pomóc. Przemywaj solą fizjologiczną.

Gość psotka91
mam zamiar przekłuc sobie pepek.. ale sie troche obawiam: bólu, i tego gojenia. ale dla chcącego nic trudnego,prawda? ;)) kurcze, podobają mi sie plaskie opalone brzusie a do tego wiszące kolczyki.. mmmm... marzenie moje.. o kolczyku marze od 2 latek:)) mam nadzieje że starsi sie zgodzą i zrobią mi taki prezent na uro:P ;)) ale bym happy była!! ;D

Gość MONI-Q
Ja sie juz umówiłam na jutro zeby sobie przekłuć pępek;)troszke sie boje ale mam nadzieje ze jakos przezyje:/chyba umre jak zobacze ta igłe........słyszalam ze jst WIELKA..czego to sie nie robi dla wygladu;)Mam jeszcze pytanie:po jakim czasie po przekluciu bede mogla korzystać z solarium??????????????odpszcie PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość magdia
a więc z solarium możesz korzystać po 2 dniach od przebicia tylko musisz przykryć pępek mokrą husteczką żeby ci nieodparzył kolczyk no i tyle bo z basenem jest problem możesz sie kąpać dopiero jak sie wygoi:((

Gość Oksankus
Co do tego solarium to słyszłam, że ok 6 miesięcy ale ja tam tyle nie wytrzymam i już za miesiąc się wybiore (mój kolczyk bedzie wtedy miał 2 miesiące) kolezanka byla po 3 miesiącach i nic jej nie było :-)

Gość nyla
Szczerze to lekko boli -jezeli nie napinasz miesnie to mniej boli wiec badz rozluzniona 2)musisz codziennie przemywac- przynajmniej 2 razy 3) kapac ie mo9zna po ok 3 tygodniach a po wyjsciu z wody przemyj go woda utleniona ale nie za duzo bo bedziesz miala sucha skore 4) na solaium idz po miesiacu

Gość pasiAstaa
Ja mam 2 tygodnie kolczyka i jest wszystko ok chociarz czasami boli ale to normale .... pępek przekłuwała mi koleżanka a ja teraz robie kurs i również będe przebjać nosy,pebki,uszy, itp.Nie wiem czemu zaczeła ci sie lać ropa ale wiem że zdaża się to często nawet po 4 miesiącach.Pozdrawiam jeśli są jakieś pytanka pisać na e-maila z miłą chcęcią odpowiem :)

Gość pasiAstaa
Ja mam 2 tygodnie kolczyka i jest wszystko ok chociarz czasami boli ale to normale .... pępek przekłuwała mi koleżanka a ja teraz robie kurs i również będe przebjać nosy,pebki,uszy, itp.Nie wiem czemu zaczeła ci sie lać ropa ale wiem że zdaża się to często nawet po 4 miesiącach.Pozdrawiam jeśli są jakieś pytanka pisać na e-maila z miłą chcęcią odpowiem :) pomyliłam siem wcześniej i podałam z adres e-mail :D

Gość irie
z pępkiem tak bywa, goi się dość długo i nawet jak już wydaje się zagojony może się okazać, że nie tak do końca. Wystarczy niewiele, jest to takie miejsce, które łatwo może ulec podraznieniu, otarciu itd... Polecam płyn dezynfekujący OCTENISEPT, w aptekach bez recepty, rewelacja, szybko goi, nie uczula, nie szczypie. Odradzam maść TRYBIOTYK, jest tłusta i skóra nie oddycha jak nalezy, mi nie pomogła w gojeniu, wręcz przeciwnie, i nie bac się mydła! warto też poczytać na przykład na www.wildcat.pl albo zapytać w salonie, ja osobiście najbardziej ufam przekłuwaczom w studiach tatuażu a nie kosmetyczkom.

Gość Oksankus
Ja z moim brzuszkiem byłam u kosmetyczki i naprawdę to była profesionalistka jeśli chodzi i piercing... Salon naprawdę profesionalny i na ścianach certyfikaty... Jak rozmawiałam z tą panią to mówiła, że bardzo często poprawia kolczyki po naszym piercmenie ze studia tatulazu... jestem dla niej pełna uznania...

Gość ring
dla mnie kolczyk w pępku to oblech:o to jest gorsze niż liposukcja.

Gość Marlencia
Siemka...robie sobie kolczyka w pepku jutro i bardzo sie boje czy to boli i mozna dostac zakazenia pa pa odp

Gość Misiaczek =*
hmmm ... ja jush kupilam sobie kolczyka i igle 2,1 hmmm troszke sie pospinalam jak to igle zobaczylam ... ehh klczyka bedzie mi przebijac qmpela ..hmmm ona to dobrze robi ale chcialam sie was poradzic czy taki zabieg w warunkac domowych moze byc jakis niebiezpieczny dla pępka ... ehh ... troszke sie cykam ale postaram sie kolczyka jak najzybciej zrobic i opisac wrazenia ... hehehe z gory dzieki za odowiedz... Buziaki Mua =**

Gość NaCiAaaa
sluchajcie..:*:*: mam prosbe ktos mogl by mi doradzic../// bardzo chce miec kolczyk ale ... niechce o nim mowic rodzicom.. moze postawic ich pzred faktem dokonanym.. a kolczyka zrobi mi qumpela..DLD juz nie jednej zrobila wiec o to sie nie martwie..:**: Buśśśś.,,, napiszcie..:*: czekam

wariatka... ;) ja robiłam u kosmetyczki i wogóle nie bolało zapłaciłam 75 zł ładnie się zagoił i było oki, nie ryzykowałabym na twoim miejscu. Lepiej troche zapłacic i miec to dobrze i pożądnie zrobione... A co do rodziców rozmawiaj z nimi o tym ja swoich( sąbardzo zawziąci) przekonywałam 3, może 4 lata ale opłacało się...

Gość Misiaczeq P
hmm... Własnie jakies 10 minutek temu wrocilam od qmpeli ktora mi kolczyka w pępku robila .. ehh :P narazie jest spoko ... jak mi przebijala nawet nie bolalo... nio moze troszke :P hehehe hmm doradzcie mi jak go pielegnowac zeby szybko mii sie zaroslo ..:P hehe :D :D Dziekiki...I Pozrawiam Busssi :*

Gość natusiaaa
jaki wiek jest najlepszy na pzrebijanie pepka.. 14..??? moze byc... napiszcie cosik..:*:*:*