Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos mi podpowie

Badanie u ortopedy na czym polega?

Polecane posty

Witam. Chcialbym zapytac o doswiadczenia z ortopedami, jak jest, na czym polegaja badania i o ewentualne leczenie skrzywionego kregoslupa:( Czy ktos z Was ma to moze za soba? Moze podpowiecie co robic, jakie cwiczenia itd., zeby kregoslup sam do normy wrocil. Od siedzenia przy kompie nabawilem sie odchylu wysokosci ramion o jakies na oko 2 cm :(

up

Gość zła.
Ja mialam. Badania - rozbierasz sie z gornych czesci garderoby, stajesz na bacznosc, potem sie pochylasz itd. Ogolnie nic ciekawego. Lekarz moze sprawdzic tez stopy czy nie masz platfusa. Zalecenia - nie garbic sie, wykonywac ciwczenia - dostalam ulotke, tez nic konkretnego. Wiecej dala mi korektywa.

Tylko tyle? Nikt wiecej nie mial podobnych problemow?

Gość u ortopedy
ja u ortopedy musiałem rozebrać się do majtek. dostałem skierowanie po bilansie ze względu na wady postawy. po wejściu do gabinetu lekarz poprosił mnie żebym się rozebrał. zaznaczył że mam rozebrać się do majtek zdjąć także skarpetki. potem oglądał mnie z każdej strony plecy biodra stopy. kazał przejść się po gabinecie. potem mogłem się ubrać i zalecił mi gimnastykę korekcyjną.